Délmagyar logó

2017. 08. 23. szerda - Bence 15°C | 25°C Még több cikk.

Mihez kezdjünk magunkkal nyáron Kecskeméten?

Kecskemét - Megpróbáltuk számba venni, mit kezdhet magával egy kecskeméti, ha éppen nem nyaral, és a városban ragad a nyári napokra. Sport, szórakozás, kikapcsolódás: van elég választék?
Strand: az időjárás szeszélyének kitéve

Egyértelmű, hogy a strandolás a legnépszerűbb nyári program a kecskemétiek körében, még a borfesztivál sem veheti fel vele a versenyt jó időesetén. Mint azt Jánosi Istvántól, a Hírös-Sport Non-profit Kft. ügyvezetőjétől megtudtuk, júliusban volt olyan nap, amikor több mint 3000 vendégük volt.


 Nyilván a strand népszerűsége nagyban függ az időjárástól, hiszen június 19-én például csak 31 ember váltott belépőt a fürdőbe, és ezek az alacsony számadatok jellemezték a többi hétvégéjüket is. Akinek drága az élményfürdő, a Flash strandon olcsóbban csobbanhat, igaz, itt mindössze egy medence, és jóval alacsonyabb színvonalú infrastruktúra várja a vendégeket. Ettől függetlenül a hőségben a hideg víz, az hideg víz…

Sport: nyáron csak a foci

A sportrajongók közül csak a labdarúgás szerelmeseinek kell számításba venniük kedvenceik sorsolását a nyári szabadságok kialakításánál, igaz, ők is vannak a legtöbben. A KTE ráadásul cikkünk születésekor még az európai porondon is érdekelt, így minden hétre jó programlehetőséget kínál a szurkolóknak. A röplabda, a kosár- és kézilabda bajnokságok csak az ősszel indulnak el, és még az átigazolási hírekre is augusztusig várnia kell legalább a fanatikusoknak.


 A szabadidősportok szerelmesei leginkább a szabadidőparkban, vagy a Széktói stadionban találhatnak megfelelő helyszínt a mozgásra, de idén nyáron már nyolc iskola kinti sportudvara is várja a diákokat.

Teraszok: egymást túllicitálva

Jelenleg talán ez a legnépszerűbb kikapcsolódási formája a kecskemétieknek, nem csoda, ha a vendéglátóhelyek egymást túllicitálva igyekeznek minél nagyobb teraszhelységet elhelyezni a közterületeken. A főtér sétálótereinek nagy részét ma már ezek a kiülők uralják, ami a vendégszámot elnézve nem is csoda, hiszen kora este még is nagyon nehéz ülőhelyet találni a központban, kiváltképp, ha valamilyen fesztivál is zajlik a város központjában. Minél kintebb haladunk a centrumból, annál kevésbé kell nyomorogni, igaz, ezzel együtt nagyrészt csökken a minőség színvonala is (igaz, az áraké is).

Szórakozás: 20 év felett szegényes kínálat

A szórakozóhelyek kínálatánál talán a legellentétesebb a megítélés. A nyári hónapokban a legtöbben a szabadtéri bulikat keresik, amire itt Kecskeméten is van lehetőség. A Red Colt Garden, valamint a májusban bezárt uszoda helyén megnyitott Festival is népszerű, de inkább a 16-18 évesek körében. A huszon-, illetve harmincéves korosztály manapság a Centrumban megnyitott Music B1 nevű szórakozóhelyen próbálkozhat, és ott van még a a mai napig legnépszerűbb helynek számító Da Vinci. A korábbi „listavezető", a Bling-Bling megszűnt, a felsoroltakon kívül pedig kisebb szórakozóhelyek, mint a LULU (manapság az egyetlen hely a városban, ahol a minőségi elektronikus zene szerelmesei szórakozhatnak), vagy éppen az Ámor lehet úti cél a kikapcsolódni vágyók számára. Meg kell még említeni a szabadidőközpontban található Wake-board pályát, ahol a nappali sportolás után hétvégente bulikat is szerveznek.

Fesztiválok: mulatóknak három hét Kánaán

A bor- és pálinkafesztivál mára Kecskemét egyik legjelentősebb turisztikai programja lett. A kétszer egy hetes borfesztiválra esténként 2-3000 ember is ellátogat jó idő esetén. Az első idei fesztivál ráadásul a hűvös idő miatt két hetesre lett húzva, mivel a szervezők nem akarták, hogy a kereskedők mínusszal zárják a rendezvényt.


 Az augusztusi sörfesztivál még gyerekcipőben jár a boroshoz képest, de évről-évre többen látogatnak el arra is. A három kiemelt hét mellett a zenés nyári esték rendezvénysorozat nyújt kikapcsolódási lehetőséget esténként a főtéren, de mivel mindössze 50 embernek van ülőhely, nagy csodát tehát ne várjon senki, ha hétköznaponként ha arra téved.

Új élményfürdő és a történelmi park

A kecskeméti programkínálatot jelentősen színesítheti majd az új élményfürdő, és a történelmi kalandpark, melyet francia mintára álmodtak meg a városban. Az élményfürdő az ígéretek szezont az ősz végére most már tényleg elkészül, a kalandparkra viszont még minimum 2 évet várnunk kell. Viszont ezekre a beruházásokra mindenképp szükség lesz ahhoz, hogy Kecskemét nyáron is vonzóvá válhasson nem csak a turisták, hanem az itt élők számára is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az erdőtüzek okozói 99 százalékban mi magunk vagyunk

Szinte alig akad olyan erdőtűz, amit ne ember okozna: hanyagul eloltott tábortűz, eldobott, még égő cigaretta csikk, mind hatalmas károkat okozó, apró, emberi mulasztás. Tovább olvasom