Délmagyar logó

2017. 12. 11. hétfő - Árpád -1°C | 13°C Még több cikk.

Miller Zoltán számára fontosak az érzelmi kötelékek

Kecskemét - Ma este ismét Kecskeméten játszik Miller Zoltán. A hírös város teátrumában a Jean Valjeant megszállottan üldöző Javert felügyelő bőrébe bújik a népszerű színész. Miller Zoltán egy különleges szülinapra is készül, a nevéhez fűződő Emberek együttes ugyanis éppen tizenöt éves. A jubileumi koncert előtt pedig Thaiföldön pihent családjával a színész.
Miller Zoltán a harmadik szerepét játssza már A nyomorultakban. Először egy németországi darabban Enjolras, a forradalmár volt, majd a Madách Színházban Marius, most pedig Javert-t a mindenre elszánt rendőrfelügyelőt alakítja a kecskeméti Katona József Színház előadásában.

A népszerű színész manapság inkább az üzleti világban tevékenykedik, kevés színházi produkcióban vesz részt. - Meghagyta magamnak kellemes hobbinak a kultúrát. Megválogatom, hogy miben játszom. Azzal a fajta értékrenddel, ami a színházakban és a kultúrában eluralkodott azokon a területeken, ahol én jelen voltam, már nem tudtam és nem is voltam hajlandó egyetérteni - mondta a delmagyar.hu-nak Miller Zoltán, aki a hírös városi közönség legnagyobb örömére elvállalta A nyomorultakban Javert szerepét. - Nagyon jól érzem magam Kecskeméten. Nekem az itteni légkör felüdülés volt, nem ilyen emlékeim voltak magáról a magyarországi színházi életről. Már az, ahogyan Cseke Péter direktor megkeresett a felkéréssel, adott egy olyan minőséget, amiből tudtam, mire számíthatok - árulta el a színész, aki hozzátette, más darabbal nem tudták volna elcsábítani most a színház világába. A nyomorultak viszont számára egy olyan előadás, amelyből semmiképpen sem szeretett volna kimaradni.

Mivel elég sokszor játszott már a darabban, minden egyes szerepről van egy kialakult képe. - Egy előadás egy globális történet, egy csapatmunka. Nem egy-egy figura számít, hanem az, ahogyan a karakterek egymáshoz viszonyulnak, alakulnak. Meg kell találni minden figurának a helyét az egészen belül, különben hiába játszik a színész egy zseniális figurát. Javert nem egy gonosz ember, mégis sokan azt csinálnak belőle, mivel talán így a legkönnyebb megfogni a szerepet. Egy elvhű figura, ugyanúgy, ahogy Jean Valjean, csak ő a másik oldalon áll. Nem akar rosszat, csak nála minden vagy fekete vagy fehér. Ha valaki túl keményen játssza ezt a szerepet, akkor eljön az a pillanat, amikor megdől a karakter. A legtöbb Nyomorultak előadásban Javert csak az utolsó jelenetben hasonlik meg önmagával, én azonban másképpen értelmezem a szerepet. Véleményem szerint már a barikádoknál kételyei támadnak, amikor Jean Valjean megkegyelmez neki, és elengedi őt.

Szülinapi koncert februárban

Különleges születésnapra készül Miller Zoltán. Bármennyire is hihetetlen ugyanis, de tizenöt évvel ezelőtt alakult meg az Emberek együttes. Miller Zoltán és Berkes Gábor nevéhez olyan jól ismert dalok fűződnek, mint a Száz út, a Tábortűz, a Forog a Föld vagy a Mama, mely a mai napig minden édesanya szemébe könnyeket csal. Bár évek óta nem jelent meg új lemezük, slágereiket folyamatosan játsszák a hazai rádióállomások.
A jubileumot február 19-én egy születésnapi koncerttel ünnepli az együttes a Budapest Kongresszusi Központban. - Gábor és a zenekar már próbál, a jövő héttől pedig én is csatlakozom a csapathoz. Nagyon ritkán zenélünk együtt, ezért úgy gondoltuk, nem hívunk vendéget a koncertre, bőven elég meglepetés az a rajongóinknak és a zeneszerető közönségnek, hogy újra játszunk - avatott be a jubileumi fellépés előkészületeibe Zoli.
Az Emberek egyelőre új albumot nem tervez, nem gondolkodnak még a folytatáson. Az azonban biztos, hogy ha jön az igazi inspiráció és kedv ahhoz, hogy kiírják magunkból mondanivalójukat, akkor nem fogják vissza magukat.

Thaiföldön pihent családjával

Miller Zoli az utóbbi heteket pihenéssel töltötte. Kedvesével, a tizenöt éves fiával, Dáviddal, valamint a tízhónapos kis Emmával utaztak el Thaiföldre. A család közel egy hónapot töltött az ázsiai országban. - A párom, Ildi kedvelt úti célja Thaiföld, ezért mentünk oda pihenni karácsony előtt. Nagyon jól érezzük magunkat, családiasan, békében töltöttük az ünnepeket. A kislányunk születése miatt nem nagyon voltunk sehol sem az elmúlt másfél évben, holott mindig nagy hangsúlyt fektetünk arra, hogy kipihenjük magunkat. Ezért terveztünk most egy hosszabb lélegzetű utazást - mesélte Zoli, akinek azonban egy hétre haza kellett utaznia elfoglaltságai miatt a családi nyaralásról.

Miller Zoltán (középen), kedvese, Ildikó és fia, Dávid nem hagyta ki az egzotikus szórakozást. Fotó: Blikk
Miller Zoltán (középen), kedvese, Ildikó és fia, Dávid nem hagyta ki az egzotikus szórakozást. Fotó: Blikk

Zoli kedvese, Ildi már jól ismeri Thaiföldet, így nem tartottak attól, hogy az idegen környezet megviselné kislányukat. - Emmával a repülőút alatt sem volt probléma. Odafelé egyszer hallatta a hangját még felszállás előtt, de utána szinte az egész utat végigaludta. Hozzászokott, hogy jön-megy velünk mindenhová, folyamatosan emberek között van. Két nap után alkalmazkodott a thaiföldi körülményekhez is, ez egyáltalán nem okozott neki nehézséget.
Dávid, Zoli tizenöt éves kamaszfia két hetet töltött velük. A színésztől megtudtuk, kapcsolatuk nem csupán apa-fiú viszony, hanem igazi barátság. - Nem egy aggódó apa vagyok, nem féltem túl a gyermekeimet. Jobban szeretek érzelmi köteléket kialakítani, mint sem egy státuszt. Van, amikor apaként kell viselkedni, de szeretem inkább lelki síkra terelni a szót, mivel így sokkal mélyebb kapcsolatot lehet kialakítani - mondta Zoli, aki elárulta azt is, Dávid nagyon várta már, hogy végre kishúga szülessen.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elfogták a csárdában járt betörőket

A rendőröknek rövid időn belül sikerült elfogniuk azt a három férfit, akik csütörtök éjjel törtek be… Tovább olvasom