Délmagyar logó

2018. 04. 19. csütörtök - Emma 11°C | 23°C Még több cikk.

Milliárdos károkat okozott a szocialista politikus?

Szerdán a vádirat ismertetésével megkezdődik Hagyó Miklós volt szocialista főpolgármester-helyettes és tizennégy társa BKV-val kapcsolatos büntetőpere a Kecskeméti Törvényszéken.
A Központi Nyomozó Főügyészség folytatólagosan, bűnszervezetben elkövetett, különösen nagy vagyoni hátrányt okozó hűtlen kezelés bűntette és más bűncselekmények miatt vádolta meg Hagyó Miklóst és társait.

Handó Tünde, az Országos Bírósági Hivatal (OBH) elnöke februárban úgy döntött, kilenc kiemelt pert a fővárosból vidékre helyeznek át, így került a Hagyó-ügy a Kecskeméti Törvényszékre.

Az OBH akkor azt közölte, a kijelölt ügyek elbírálása a Fővárosi Törvényszéken a rendkívüli és aránytalan munkateher miatt ésszerű időn belül nem biztosítható, ezért másik bíróságot kellett kijelölni ahhoz, hogy - a törvény kötelező rendelkezése szerint - három hónapon belül el lehessen kezdeni a tárgyalást.

A vád szerint Hagyó Miklós L.O.-val, a főpolgármester-helyettesi kabinet kommunikációs tanácsadójával és H.É.-vel, a BKV Zrt.-hez tartozó DBR Metro sajtóreferensével - saját vagy ismeretségi körük anyagi és gazdasági érdekeinek jogtalan előmozdítása érdekében - 2007 és 2009 között a BKV-vezetőknek olyan utasításokat adott, döntéseiket pedig oly módon befolyásolta, hogy a BKV számára hátrányos döntéseket hozzanak, ilyen szerződéseket kössenek.

A főügyészség szerint a Hagyó Miklós vezetésével működő bűnszervezet 2008 augusztusáig 1,49 milliárd forintnál nagyobb vagyoni hátrányt okozott a BKV-nak.

A főügyészség börtönbüntetés kiszabását indítványozta - egy kivételével - a vádlottakra.

A volt szocialista főpolgármester-helyettest az országgyűlési választások után nem sokkal, 2010. május 26-án helyezték előzetes letartóztatásba, majd 2011 februárjától júniusáig házi őrizetben volt, azóta pedig szabadlábon védekezhet.

Hadnagy Ibolya tanácsvezető bíró a nyári ítélkezési szünet előtt - július 13-ára - még egy, szeptembertől december 18-áig pedig 27 tárgyalási napot tűzött ki.

Olvasóink írták

 • 1. Együgyű 2012. június 13. 07:33
  „,,Milliárdos károkat okozott a szocialista politikus?"
  Pontosabban! Milliárdos károkat okozott, okoz minden politikus!
  Bármilyen politikusról van szó saját magának a gyarapodását okozza véletlenül.
  Politikusaink a tetteikért mért nem anyagi, vagyoni felelősséggel tartoznak?
  A vezéri indok a következő! A népét a legjobb tudása szerint vezeti a vélt kánnán felé és felesküszik az országra. Persze ez a mai közhasználat szerint csak egy pávatánc vagy tündérmese.
  Szaktudás a politikusain körében nincs. Persze félre, elmagyarázás képességének meg kell lenni vagy a csapatban ku......kel! Persze a saját pártja előterjesztéseire az igen gomb nyomogatásának gátlástalan képességeivel is kell rendelkeznie.
  De a pórnép sem különb.
  Megy az egymás nyírása, lenézése. Pld. Egyszerű eset. Adottak a kereső foglalkozásúak és a nyugdíjasok és valódi rokkantak. A keresők tömegei a sorsuk negatív alakulását a nyugdíjasokra hárítják és a rokkantakra, mert azok szerintük eltartottak, megtűrt személyek. Talán ők is így járnak idővel? Sajnos az aktív dolgozók azt már nem veszik figyelembe, hogy az úgynevezett eltartottak pénzéből nevelkedtek fel, tanultak. Talán a mostani nyugdíjasok az őseiket is eltartották? Persze tudom, aki vitte valamire azt már most nem kell eltartani de, elfogjuk. Pld. a kiemelt, csókos nyugdíjak. Persze ezeket a nyugdíjakat a nemzeti igazságosságra, egyenlőségre hivatkozva nem csökkentik vagy szüntetik meg. Mért nem állapítanak meg egy vagyonon alapuló nyugdíjrendszert? Akinek 2oo milliót meghaladó vagyonkája van, az nem kap nyugdíjacskát. Akinek 2oo és 1oo millió közöttije van az Bruttó 28.ooo-Ft/hót kapna havonta. A 1oo Milla vagyonkától 5o ig. 47.ooo-Ft/hó bruttó összeget kapna. Azok a személyek, akik 5o milliótól 25-ig terjedő vagyonkával rendelkeznek bruttó 1oo.ooo-Ft/hó kapnának. 25 milliótól lefelel 2o-ig bruttó 15o.ooo-Ft/hó járna nekik. Aki 2o Milla alatti vagyonkával rendelkezik az bruttó 175.ooo-Ft/hó kapna. Persze tudom, csak azokra vonatkozna, akik tényleg is dolgoztak a hazáért.
  Aki pedig nem dolgozott hivatalosan az életében az kapna bruttó 5o.ooo-Ft-ot.
  Stb... Megy ugye tovább az egymás lenézése és sárba tiprása?
  Mindenkinek én a vélemény szabadságot megadom a demokrácia jegyében! Bírálni senkit nem fogok!
  Aki nem érti, azt sajnálom! Félremagyarázni az írásomat szabad, mint mindent a kormány tagjainak és követőiknek.
  OFF.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kiadták a riasztást, újabb jégeső jöhet

Első-, illetve másodfokú riasztást adtak ki a déli, valaminzt a kelet-magyarországi megyékre kedd délután a várható heves viharok miatt. Tovább olvasom