Délmagyar logó

2017. 12. 19. kedd - Viola -3°C | 2°C Még több cikk.

Milliókat spórolhatunk a Fidesszel?

Kecskemét - Kormányra kerülése után drasztikusan csökkentheti az önkormányzati képviselők számát a Fidesz. Mennyit lehet spórolni azzal, ha megfelezik a helyi közgyűlés létszámát? A baon.hu a Bács-Kiskun megyei adatoknak nézett utána.
Ha Kecskeméten felére csökkenne az elöljárók létszáma, akkor néhány tízmillió forintot lehetne megtakarítani. A városban jelenleg több mint 115 millió forintot tesz ki a vezetés tiszteletdíja – ez 0,34 százaléka a körülbelül 33 milliárdos városi költségvetésnek.

Megyei szinten jelenleg 46 képviselő dolgozik. A közgyűlési tagok, a bizottsági elnökök, a külső bizottsági tagok évente csaknem 135 millióba kerülnek a megyének. Ehhez jön a megyei közgyűlési elnök, illetve a három alelnök tiszteletdíja és egyéb költségtérítések.

A megyei önkormányzat éves költségvetését alapul véve 70 millió forint lehet a megtakarítás a képviselők létszámának felezése esetén – ez a megyei költségvetés 0,35 százalékát teszi ki.

Olvasóink írták

24 hozzászólás
12
 • 24. Logaritmus 2010. május 02. 15:23
  „A kérdés tényleg csak az, amire még mindig várom a válaszod kedves Achilleus, hogy a Fidesz miért nem akart spórolni és most miért akar mégis? Akkor nem egyeztek bele Gyurcsány javaslatába most szinte ugyanazokat a dolgokat vezetik be. Miért?”
 • 23. jozko 2010. május 02. 14:23
  „Spórolni abból lehet, ami VAN. Jövedelemteremtő intézkedések kellenek, nagyon sürgősen! Amíg nincs elköltető jövedelem /munkával megtermelt/, addig a spórolás -pocsékolás: játék a szavakkal. Üres zsebből...”
 • 22. Tapasztalt 2010. május 02. 14:23
  „achi, te is tudod, hogy nem az lmp érdekében, hanem a 2/3 megakadályozásáért történt az egyoldalu, sajnos sikertelen visszaléptetés. Az lmp ezzel kit is segitett? Na ezért IS a fidesz klónja. Szegeden különösképpen...”
 • 21. achilleus 2010. május 02. 13:51
  „20. hozzászólás Tapasztalt 2010.05.02. 12:31
  Hát ezzel a "besorolással" még az MSZP vezetősége sem értene egyet, mert különben miért léptettek volna vissza jelölteket velük szemben: http://www.fn.hu/valasztas2010/20100413/mszp_tobb_korzetben_visszalep/
  ----Egyébként ez az ügyrendi dolog nem tűnik olyannak, amiben elvi okok miatt ne tudnának a jövendő ellenzéki pártok, vagy azok némelyike egyeztetni, ráadásul mindhárom "ellenzéki" lesz, azaz egy hajóban eveznek. Ha ebben nem egyeztetnek, akkor mégis milyen kérdésekben fognak? (Nem lennék meglepve, ha a Fidesz részéről ez a "gesztus" egyben egy kis előzetes "hőmérőzés" is lenne.)”
 • 20. Tapasztalt 2010. május 02. 12:31
  „achi, igazad van. A fidesz-klón lmp- vel felesleges lenne az mszp-nek mindenben egyeztetni”
 • 19. achilleus 2010. május 02. 11:16
  „Az új Parlament ügyrendjének megállapításához a pénteki négypárti egyeztetésen, az ellenzéki pártok javaslattevési lehetőséget kaptak. Nyilvánvaló, hogy a leendő ellenzéki pártok EGYEZTETETT javaslatai komolyabban lennének veendők, mint a külön-külön, esetleg egymásnak is ellentmondó módon benyújtottak. Valahogy nem látom, hogy a kétharmad ellen sipítozó pártok akár egyetlen lépést is tettek volna egy egyeztetett ellenzéki álláspont kialakítása érdekében, és ez nemcsak az MSZP-Jobbik esetében áll fenn, hanem például az MSZP-LMP esetében is. Így nehéz lesz ám, tényleg nehéz lesz - konstruktív ellenzéknek lenni.”
 • 18. Tapasztalt 2010. május 02. 11:11
  „felesleges parasztvakitás az önkormányzatok megkurtitása. Nagyon keveset lehet rajta megtakaritani, de sok sebet fog okozni, és a választóktól is távolodik igy az önk. Persze a stukturát és a körzeteket a fidesz érdekei szerint szabják át. Ezzel vonják el a figyelmet az indokoltabb ogy képviselö csökkentés elmaradásáról, ami ráadásul a sokszorosába kerül a költségvetésnek...”
 • 17. sörpocak 2010. május 02. 09:25
  „A fidesz sem különb az mszp-nél. Ők is asaját kiürült pártkasszáit és a szegénységben tobzódó vezetőit akarják gazdagítani. Ez a pénzfeltöltés lesz a legelső dolguk. Aztán jön orbánpapa, hogy nem-e kell majd egy másik kőbánya, hiszen az autópálya és más építkezésekhez kell kő, vagy majd a szőlőket is .....De ugye aki otthon van ezekben, az tudja!Nem a fanatikus fideszesekre gondolok, akik az orruknál tovább nem látnak, csak Orbán! Orbán!Orbán! Azt, hogy e mögött is mi van, azt nem. Megtévesztett Magyarok! Egy év műlva meglátjátok.”
 • 16. Logaritmus 2010. május 02. 08:55
  „A "hazaárulás" szót pedig átvitt értelemben használom, nyilván ahogy Kövér László. A szövegből a vak is látja, még te is. De ha akarod, cseréljük ki "kártékony politikára" vagy "nemzetellenesre" es továbbra is kérdezem, hogy ezt a fideszes húzást hogy bírod elviselni düh nélkül?.”
 • 15. Logaritmus 2010. május 02. 08:43
  „Achilleus: jön értem a fekete autó? Ijedezni kellene tőled és a Fidesztől? Nem szabad elmondani a véleményt? Tudod 2010-et írunk és ha egy párt az ország számára hasznos javaslatot azért nem szavaz meg, hogy akár az országnak anyagi kárt okozva szavazatokat szerezzen az elítélendő és semmilyen tiszteletet nem érdemel. Legyél nyugodt, ezt nem fogjátok megakadályozni és csak egyre több ilyen vélemény lesz. Idő kérdése. Aztán ha valamelyik Fidesz feljelentgetéssel próbálkozik csak a Fideszt égeti le.”
 • 14. N.P. 2010. május 02. 04:07
  „A Fidesz ennek a csökkentésnek azért lett hirtelen az élharcosa, mert most a körzethatárokat saját pártérdekei szerint tudja kialakítani.”
 • 13. achilleus 2010. május 01. 19:55
  „12. hozzászólás Logaritmus 2010.05.01. 19:40
  "Nem ezt hívják gerinctelenségnek és hazaárulásnak?"

  Logaritmus! Barátilag figyelmeztetlek, túl messzire mégy egy kétharmados kormányzó párt nem kellően megalapozott, de létező jogi tényállásban történő megvádolásában. Aztán ne csodálkozz, ha a DM egyszer csak megunja, és kitilt - a saját jól felfogott érdekében, és nem mellesleg, a TE érdekedben.”
 • 12. Logaritmus 2010. május 01. 19:40
  „9. hozzászólás achilleus: nem értem. Ja, vagy csak azért "kellett" akkor tovább tékozolni az ország pénzét és nem támogatni egy javaslatot - és ezzel kárt okozni Magyarországnak - mert azt akkor nem a Fidesz javasolta hanem Gyurcsány? Nem ezt hívják gerinctelenségnek és hazaárulásnak? Achilleus, néha nem értem, hogy ezt hogy tudod elfogadni mosolyogva. :(”
 • 11. Logaritmus 2010. május 01. 19:38
  „http://nol.hu/belfold/kubatov_bizalmasa_volt_az_mszp-adatbazisrol_beszamolo_aktivista_

  "Érdekes fordulat az MSZP-adatbázis ügyében. A hetekkel ezelőtt egy sértődött szocialista aktivistának tulajdonított hang tulajdonosa Kádár Tibor, a fideszes Kubatov-féle kampánycsapat tagja lehet. Az eredeti videón hallható hangot valaki most "helyreállította...A videókból arra lehet következtetni, hogy egy fideszes kampányemberrel eljátszatták, hogyan "csalt" az MSZP már 2002-ben is a választói adatbázisokkal. A helyreállított hang Kádár Tiboré, aki a Kubatov Gábor irányítása alatt álló kampánycsoport vezetője - a társulat pécsi, Szili Katalint lejárató akciójáról bőséggel beszámolt a sajtó."”
 • 10. web 2010. május 01. 18:25
  „egyetlen aggályom van, az a spórpénz nem az én zsebemben lesz”
 • 9. achilleus 2010. május 01. 13:49
  „5. hozzászólás Logaritmus 2010.05.01. 11:51
  ÍROD: "Ugyanerre vonatkozott Gyurcsány javaslata 2-3 évvel ezelőtt, de a Fidesz az MSZP többségével együtt leszavazta. Most mi változott?"

  Nincs MSZP többség ;-)))))”
 • 8. Titanilla 2010. május 01. 13:17
  „Ennek nagyon örülnék, csak van egy aggályom. Lehet hogyelküldenek a régi gartinurából egy csomó embert, és két annyi fidesz érzelműt vesznek fel. Reménykedjünk hogy nem igylesz.”
 • 7. deszkás 2010. május 01. 13:07
  „Odafönn meg kineveztek 40(!) államtitkárt!”
 • 6. Kazikázmér 2010. május 01. 12:32
  „Na majd jönnek a kétségbeesett levelek, meg az újságírók által megírt cikkek, melyek szerint semmi megtakarítás nincs! Nem kell ezeket figyelembe venni, mert nem igazak! Tessék már hozzátenni a felügyelő-bizottságokban kapott pénzeket, meg a telefonáltalányt, és egyéb költségeket, ingyenjegyeket, mert azok is beletartoznak a juttatásokba. Mindjárt több léről van szó ugye! Igenis fájni fog és nagyon is egyeseknek! De legyen!!!”
 • 5. Logaritmus 2010. május 01. 11:51
  „Ugyanerre vonatkozott Gyurcsány javaslata 2-3 évvel ezelőtt, de a Fidesz az MSZP többségével együtt leszavazta. Most mi változott?”
24 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyalogátkelőn gázolt el egy ötéves kisfiút egy teherautó

A gyalogátkelőn szabályosan közlekedő ötéves kisfiút gázolt el egy tehergépkocsi csütörtökön Kecskeméten. Tovább olvasom