Délmagyar logó

2017. 10. 18. szerda - Lukács 10°C | 24°C Még több cikk.

Milliókat szedhetett össze a bajai sorozatbetörő

Baja - Egy 30 éves bátmonostori férfit fogtak el és vettek őrizetbe a bajai rendőrök. A gyanúsított az elmúlt másfél évben különböző vagyon elleni bűncselekményeket követett el Baján.
A járőrök múlt hét pénteken, az esti órákban igazoltattak Baja egyik külvárosi utcáján egy személyt. Az intézkedő rendőröknek gyanús lett az ellenőrzött férfi, akinél ezután alapos ruházat és csomagátvizsgálást hajtottak végre. A járőrök gyanúja beigazolódott, hiszen az ellenőrzéskor a ruházatából és a nála lévő táskából egy símaszk, egy pár textilkesztyű és további - bűncselekmény elkövetésére is használható - kéziszerszámok, eszközök kerültek elő. A rendőrök látva az előkerült tárgyakat a férfit a Bajai Rendőrkapitányságon előállították, ahol a bűnügyi szolgálat kezdte meg a részletes elszámoltatását.

A nyomozók egy rendkívül kiterjesztett és aprólékos adatgyűjtésbe kezdtek, amely során egyenként göngyölíttették fel az újabb és újabb szálakat. A férfi meghallgatásakor beszerzett, valamint a rendelkezésre álló információk és adatok elemzése alapján felmerült a gyanú, hogy az elfogott személy az elmúlt 1-1,5 év során sorozat jelleggel, több vagyon elleni bűncselekményt követett el Baján. A gyanú szerint lakóházakba, melléképületekbe hatolt be, ahonnan különböző használati eszközöket, kerti gépeket tulajdonított el, de volt olyan eset is, amikor sonkát, kolbászt és bort vitt magával. Az elvégzett házkutatáskor feltételezhetően a korábbi bűncselekményekből származó eszközöket is lefoglaltak a nyomozók. A vizsgálat során a férfi a terhére rótt bűncselekmények elkövetése közül többet elismert.

A tettes gyakran kihasználta a gyanútlan házigazdák figyelmetlenségét, és a nyitott ajtókon surrant be, de alkalmanként az ajtót befeszítve, vagy a lakatot megrongálva hatolt be egy-egy melléképületbe. A gyanú szerint az egyes bűncselekmények során okozott kár 30.000-40.000,- Ft-tól egészen a 100 ezer forintot meghaladó értékekig mutat.

Az őrizetbe vett férfi ellen több rendbeli lopás bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás a Bajai Rendőrkapitányságon, ahol tovább vizsgálják az ügy részleteit. A gyanúsított előzetes letartóztatásba került.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy-egy részeg sofőr akad minden napra

Bár az elmúlt napokban nem volt kirívó a lebukott ittas sofőrök száma, egy-egy ember még mindig részegen ül a a volán mögé Bács-Kiskunban. Tovább olvasom