Délmagyar logó

2018. 03. 23. péntek - Emőke -4°C | 4°C Még több cikk.

Milyen bérlet kell egy 40 centis kutyának?

Kecskemét – Tanuló-, vagy felnőtt buszbérletet kell vennem az unokám 40 centis kiskutyájának a helyi járaton? – kérdezte egy kétségbeesett hölgy a kecskeméti városházán rendezett csütörtöki közmeghallgatáson.
Közmeghallgatást tartott csütörtök délután a kecskeméti közgyűlés. A képviselők szinte teljes létszámban megjelentek a lakosságnak rendezett fórumon, ahol a város lakói szemtől-szemben elmondhatják problémáikat, észrevételeiket a Kecskemétet irányító képviselőknek. Érdeklődő viszont alig akadt, amire az egyik politikus félig viccesen úgy asszociált, hogy látszik itt nincs is probléma.

A panaszok sorát Posta Mihályné kezdte. Ő arra kérte dr. Zombor Gábort, hogy intézkedjen a társasházak kukáinak, szemétledobóinak tisztasága érdekében. A hölgy megemlítette, hogy több lépcsőházban a liftgombokon is vastagon áll a kosz, amitől megbetegednek az unokái. Sőt, az unokákat egy másik probléma kapcsán is megemlítette a felszólaló: „- Jó lenne eldönteni, hogy a kisunokám 40 centis kiskutyájának kell-e bérletet vennem a helyi járatra, vagy nem? Mert van, hogy jegyet kell venni neki, van, hogy nem. A buszsofőr legutóbb például azt tanácsolta, dugjam a hónom alá az állatot. De hát egy ilyen kis jószág megfulladna ott!" - panaszolta Postáné a képviselőknek, majd hozzátette, elgondolkozott már azon is, hogy most diák-, vagy felnőtt bérletet kellene vennie a kicsiny állatnak. Dr. Zombor Gábor válaszában elmondta, hogy a társasházak esetében csak az önkormányzati tulajdonban lévő KIK-For Kft. által kezelt épületek ügyében tud közben járni, a magánházak esetében a tisztiorvosi szolgálatot kell értesíteni. A kutyaproblémára térve pedig megígérte, hogy utánanéz a dolognak.

A kecskeméti polgárok közül kevesen vettek részt a csütörtöki közmeghallgatáson.
A kecskeméti polgárok csütörtök délután elmondhatták problémáikat a város vezetőinek.

Kerekes Antal azt tette szóvá, hogy a hunyadivárosi orvosi rendelő elé nem lehet beparkolni a tiltó tábla miatt, pedig hely az lenne bőven. Ezen kívül megkérte a testületet, hogy a Vitéz János utcában alakítsanak ki legalább három fekvőrendőrt, mert az utcában megnövekedett a forgalom, ráadásul egyesek versenypályának tekintik ezt a szakaszt.

Kiss Lászlóné abban kérte a városvezetés közbenjárását, hogy a terület-felügyelők sűrűbben ellenőrizzék a Mátis Kálmán utcát, mert az ott parkoló gépkocsik rendre a járdán parkolnak, megnehezítve ezzel a gyalogosközlekedést, illetve rongálva járdákat. A polgármester ígéretet tett arra, hogy jelzi a problémát az illetékeseknek. Ennek tudatában az autósoknak érdemes lesz ezentúl meggondolni, hogyan parkolnak le a környéken.

A szenior világbajnoki érmes atléta, Horváth Gábor is szót kért a meghallgatáson. Elpanaszolta, hogy a Széktói Stadionban a labdarúgó szakosztály egyik buliján pörköltfőzés közben tönkretették a speciális aszfaltból készült dobokört, ami ennek köszönhetően a téli fagyok után használhatatlan lesz. A többszörös világbajnoki érmes sportoló egyben kérte a városvezetés közbenjárását az atlétikai nyolc sávos rekortán pálya megépítésének ügyében, ami régi álma több szakosztálynak is a városban. Dr. Zombor Gábor válaszában megígérte, hogy megpróbálnak újra forrást találni erre, ha már 2007-ben nem jött össze. Akkor ugyanis már tárgyaltak a futópálya korszerűsítéséről, de nem kaptak rá támogatást. Most az önkormányzat újra felveszi a kapcsolatot az atlétikai szövetséggel.

A legnagyobb derültséget kétség kívül Szabó Mihály kecskeméti lakos felszólalása keltette, amikor is szóvá tette, hogy számára már unalmasak a városházi harangjáték dallamai, és valami újat kellene kitalálni. Ehhez fel is ajánlotta segítségét, amit Zombor Gábor kedélyesen el is fogadott. Ezen kívül Szabó úr azt javasolta a közgyűlésnek, hozzanak olyan határozatot, ami alapján meg lehetne büntetni az üresen hagyott házak tulajdonosait. Mint mondta, ha a tilosban parkoló autókat meglehet, akkor a házakat is.

Olvasóink írták

 • 3. busdriver 2010. november 27. 11:28
  „Váltani kell ,annak kutyusnak diákigazolványt,akkor lehet neki tanulóbérlettel közlekedni.
  Vagy nyugdíjas igazolványt és akkor nyugdíjas bérletet vásárolhat!!!
  Az utazási feltételek a buszvezető mögötti ablaknál olvashatóak vagy a menetrendfüzetben.
  Ha, valaki nem jogosult semmilyen kedvezményre sem, akkor marad a teljesárú menetjegy vagy bérlet!!!
  Egy biztonsági őr a kutyájának már váltott teljesárú bérletet, mert gyakran utaznak busszal!!!”
 • 2. kecskeméti2 2010. november 25. 17:52
  „Meg ne sajnáljuk már őket. Évente egyszer kibírják szerintem, demokrácia van vagy mi.”
 • 1. varadipal 2010. november 25. 17:35
  „A kecskeméti közösségi közlekedés járművein nincsenek kifüggesztve az utazási feltételek, vagy az unoka analfabéta? Rettentő fontos kérdést tett fel a nagyi. Erre való a közgyűlés! Az ilyen primitív embereknek van pofájuk az egybegyűlteket semmiségekkel és pitiáner szófosással feltartani.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Másfél éve nem hallatott magáról - fotó

A rendőrség eljárást indított a másél éve eltűnt Vezsenyi István felkutatása érdekében. Tovább olvasom