Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Modern raktárépülettel bővített a Szentkirályi

Kecskemét - Vadonatúj raktárépülettel bővítette termelését a Szentkirályi Kft Kecskeméten.

Az előző években megnövekedett ásványvízkereslet miatt a Szentkirályi Kft 2007-ben épített 3 ezer négyzetméteres üzem- és raktárháza már nem volt elegendő a palackok tárolásához, így távolabbi bérelt épületet kellett igénybe venni. Ezeket váltotta most fel a hat hektáron elterülő, 4 ezer négyzetméteres új létesítmény, amelynek kiépítése során modern árumozgató rendszert alakítottak ki. A kötöttpályás kétszárú áruszállító kocsi teljesen önműködően végzi feladatát, másfél percenként fordul, óránként 80 raklapot szállít az üzem területén belül.

„Kisebb hosszúságban előfordulnak hasonló berendezések, Magyarországon egy röviddebb példány található, de ilyen méretben egyedülálló a gyárunkban található rendszer, Németországban és Ausztriában fordulnak elő hasonlók" - nyilatkozta Wagner Gábor a Szentkirályi Ásványvíz Kft. fejlesztésigazgatója.

A fejlesztéstől hatékonyabb, gyorsabb kiszállítást, a palackok sérülésének minimális kockázatát, valamint jelentős költségcsökkentést várnak. A félmilliárd forintos beruházás fél év alatt valósult meg, 75 százalékát bank- és támogatott hitelből, 25 százalékát pedig saját erőből valósította meg a cég.

„A Szentkirályi Kft. most lett igazán nagy vállalat, hiszen 24 órán belül eljut az áru. Nem csak Magyarországra, hanem Ausztráliától Los Angelesig, így exportunk is sokkal kiszámíthatóbb lesz" - emelte ki Balogh Levente tulajdonos-ügyvezető.

A vállalat már most a távlati fejlesztéseken gondolkodik, öt éven belül duplájára növelnék a logisztikai központ területét.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szesztilalmat vezetnek be Kecskeméten

Alkoholstopot vezet be a kecskeméti önkormányzat augusztus elsejétől: a rendelet a szeszesitalt árusító kocsmákra nem, csak az éjjel-nappali boltokra érvényes. Tovább olvasom