Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Motoros Műrepülő Eb-t rendeznek Kecskeméten

Újabb rangos nemzetközi sportversenyt rendeznek Kecskeméten.
A csütörtök délelőtt a Messzi István Sportcsarnokban megtartott sajtótájékoztatón jelentették be, hogy augusztusban városunk ad otthont a Motoros Műrepülő Európa-bajnokságnak. A világ élvonalába tartozó pilóták a matkói repülőtéren mutatják be tudásuk legjavát, és versenyeznek az Európa-bajnoki címért.

A Magyar Repülőszövetség Motoros Műrepülő Szekciója több ország előtt nyerte el szoros versenyben az Európa-bajnokság megrendezésének jogát. A Motoros Műrepülő Szekció vezetői megkeresték a Hírös Sport Nonprofit Kft.-t, mivel eddigi tapasztalataik alapján úgy értékelték, hogy a társaság kiváló referenciákkal és megfelelő gyakorlattal rendelkezik egy nemzetközi verseny szervezésében való közreműködésre. „A helyismeretünkkel illetve az eddigi versenytapasztalatokkal próbálunk nekik segíteni. Úgy gondolom, hogy ez Kecskemét városának is kiemelt lehetőség. Jelen pillanatban 52 versenyző 14 országból jelentkezik, ez városmarketing szempontból is kiemelkedő, és egy olyan lehetőség, amivel a sportturizmust ismét erősíteni tudjuk." – mondta Zámbori Péter, a Hírös Sport Nonprofit Kft. ügyvezetője.

Az Európa-bajnokság ünnepélyes megnyitóját augusztus huszonharmadikán, szombaton 18 órai kezdettel tartják meg Kecskemét főterén. A versenynapokon, augusztus huszonharmadika és huszonkilencedike között a versenyzők reggel kilenc órától napnyugtáig mutatják be programjaikat, melyeket nemzetközi bírói testület értékel. Ábrányi Tamás (Magyar Repülőszövetség Motoros Műrepülő Szekció) szekcióvezető: „Ez a tizenkilencedik Unlimited Motoros Műrepülő Európa-bajnokság. Az unlimited korlátlan kategóriát jelent. Úgy is fogalmazhatnék, hogy ez a műrepülés Forma 1-e, tehát a legmagasabb kategória. A legképzettebb pilóták, illetve a legkorszerűbb repülőgépek fognak itt versenyezni. Gyakorlatilag nincs korlátozás a figurák bonyolultságát tekintve, illetve a gépek teljesítményére vonatkozóan." Az Európa-bajnokságon Ábrányi Tamás, Illés Tamás és Veres Zoltán képviselik majd hazánkat. A versenynek otthont adó matkói repülőtér egyébként már nagyon régóta biztos bázisa a magyar műrepülő válogatottnak. A kontinensviadalt augusztus harmincadikán repülőnap zárja.

Ekkor a verseny pilótái látványos légi bemutatóval várják a nagyközönséget. Az égen zajló események mellett egész nap felnőtt és gyermekprogramokat szerveznek, este pedig megtartják az ünnepélyes díjkiosztót, majd élő koncert zárja az Európa-bajnokságot, amely minden nap ingyenesen látogatható.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták egy áruházi tolvajt Baján

Megyénkben az elmúlt 24 órában 1 könnyű és 2 súlyos sérüléssel járó, valamint 4 anyagi káros közúti közlekedési baleset történt. Tovább olvasom