Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 1°C | 11°C Még több cikk.

Multifunkcionális közösségi központ épül Kecskeméten

A tervek szerint a közösségi központ két épületben valósulhatna meg: a Rákóczi út 4 szám alatti, volt SZGMA áruház helyén és a Szabadság tér 5 szám alatt.
„Belvárosi Galéria multifunkcionális közösségi központ létrehozása Kecskeméten” címmel nyújt be pályázatot az önkormányzat.

A pályázati kiírás keretében maximum 685 millió forint támogatás igényelhető, a támogatási intenzitás 100 százalékos.
A tervek szerint a közösségi központ két épületben valósulhatna meg: a Rákóczi út 4 szám alatti, volt SZGMA áruház helyén és a Szabadság tér 5 szám alatt, ahol jelenleg cukrászüzem működik.

A közgyűlés felhatalmazta dr. Zombor Gábor polgármestert, hogy az ingatlanok önkormányzati tulajdonba kerüléséhez szükséges tárgyalásokat folytassa le, az előkészítő munkákat végezze el.

A tervezett intézmény olyan többfunkciós közösségi tér lenne, amelyben egyszerre jelenne meg a biztonságos szórakozást és a mindenki számára elérhető kultúrát nyújtó közösségi művelődési funkció, védett intézményi környezetben, jellemzően saját, illetve önkormányzati kezdeményezéssel kialakuló közösségi programoknak adva megvalósulási lehetőséget. Hangsúlyosan jelennek meg a tervezett intézmény koncepciójában a munkaerőpiacra való be- vagy visszajutást támogató képzések, tanácsadások, karrier-expók is, együttműködve a Kecskeméti Főiskolával. A koncepció fontos tartópillérei továbbá a művészeti-hagyományőrző tevékenységek (különös tekintettel a helyi erősségekre, mint például a kézművesség, a fotó, az animáció, az öko- vagy a képzőművészet), illetve a szakmai tanácsadás és szolgáltató tevékenység.

A megvalósítandó Belvárosi Galéria szervesen illeszkedik több helyi és országos szintű stratégiai dokumentum által megfogalmazott szakmai célkitűzésbe, egyebek között Kecskemét Integrált Városfejlesztési Stratégiájába és Kecskemét Ifjúsági Cselekvési Tervébe.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Volt feleségét és lányát késelte meg egy férfi Kalocsán

Életveszélyes sérülést szenvedett egy 31 éves kalocsai nő, miután volt férje egy késsel leszúrta a… Tovább olvasom