Délmagyar logó

2018. 05. 26. szombat - Fülöp, Evelin 16°C | 25°C Még több cikk.

Multifunkcionális közösségi központot lesz Kecskeméten

A Hírös Agóra elnevezésű projekt keretében az új központ a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ átalakításával valósul meg.
Az Európai Unió és a magyar kormány 650 millió forintos támogatásával multifunkcionális közösségi központot alakítanak ki Kecskeméten – jelentette be Szemereyné Pataki Klaudia (Fidesz-KDNP), a város polgármestere kedden sajtótájékoztatón.

A Hírös Agóra elnevezésű projekt keretében az új központ a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ átalakításával valósul meg – mondta.

A polgármester hangsúlyozta, hogy olyan térségi közművelődési intézmény jön létre, amely központi szerepet játszik a közművelődés, a civil szervezetekkel kialakított partnerség, az élethosszig tartó tanulás és a közművelődési tanácsadó szolgáltatás összefogásában.

A városban elindult ipari fejlődés a sport és a kultúra területére is kihat – mondta a polgármester, hozzátéve, hogy a Kecskeméten folyó kulturális beruházások összege mintegy másfél milliárd forint. Fontosnak nevezte, hogy a pályázat eredményeként létrejövő új központ a civil szervezetek részére is komoly támogatást tud adni. Emlékeztetett arra, hogy amikor találkozott a városban működő mintegy 160 civil szervezet képviselőivel, jelezték neki, hogy „mentori támogatásra" számítanak a jövőben.

Bak Lajos, a Kecskeméti Kulturális és Konferencia Központ igazgatója elmondta, hogy a jelenleg 22 alkalmazottat foglalkoztató, 1974-ben alapított intézmény évente több mint egymillió látogatót fogad. Szólt arról, hogy a beruházás elkészülése után tevékenységi körük több mint harminc szolgáltatással bővül.

Bak Lajos kiemelte, hogy a kivitelezés alatt az intézmény nem zárja be a kapuit, és csaknem háromezer négyzetméter - közte a színházterem - újul meg a művelődési központ mintegy nyolcezer négyzetméternyi alapterületéből.

A tervek szerint a beruházás 2015 júniusában készül el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elkapták a kecskeméti biciklitolvajt

Bács-Kiskun megyében az elmúlt 24 órában 12 anyagi kárral végződő közúti közlekedési baleset… Tovább olvasom