Délmagyar logó

2018. 02. 19. hétfő - Zsuzsanna -3°C | 7°C Még több cikk.

Mutasd a csengőhangod, megmondom, ki vagy!

Kecskemét – Lehet harsány vagy visszafogott, pörgős, esetleg lassú, de dallamos, és esetenként, akár meg is szólalhat, hogy: „Az anyád vagyok, vedd fel!", vagyis ahány ember, annyi csengőhang. Ezúttal arra voltunk kíváncsiak, létezik-e csengőhang divat?
Ma már nemcsak a mobiltelefonunk márkája és „okossága" számít, hanem bizony az is, hogy mire csörgünk. Az aktuális csengőhang divat nyomába eredtünk: a fiatalok a legújabb slágerekre, az idősebb generációk inkább a klasszikus csengésekre esküsznek. Na de, hogy válasszunk tökéletes csengőhangot, amit bárhol, bárki előtt vállalhatunk?

– Nem igaz, hogy a fiatal generációk nem ismerik a mobillal kapcsolatos illemszabályokat, inkább azt kell, mondjam, figyelmen kívül hagyják azokat. A tanórák alkalmával rendszeresen találkozom az éppen aktuális csengés divattal – tudtuk meg Harkai Ádám matek és fizika szakos tanártól, akit az elmúlt hónapokban Pitbull és Lady Gaga egy-egy slágere nem egyszer zökkentett ki a számok bűvköréből. Manapság elég rákeresni kedvenc előadónk aktuális slágerére a neten, és ingyen letölteni csengőhang formájában a kívánt dalt, így akár minden nap lehet új csörgésünk, persze el kell gondolkodnunk, megéri-e, hiszen nincs olyan ember, aki ilyen gyorsan hozzá tudna szokni egy-egy új dallamhoz.

Ha nem zenére szeretnénk csörögni, még számos más opció közül választhatunk: babakacaj vagy éppen sírás, különböző állathangok, vicces megjegyzések, de akár a tévéből származó egy-egy szállóigévé vált mondatra is fogadhatunk hívásokat, így fordult elő, hogy hallottunk mobilt csörögni Gyurcsány Ferenc öszödi beszédére vagy VV Alekosz „mindig, minden körülmények között" emblematikus mondatára, de akadt példa a megasztáros Bikicsunáj produkcióra is. A legújabb őrület pedig VV Sehi nevetése.

– Az olyan csengőhangokat szeretem, amelyek viccesek, és fontos az, hogy ne úgy csörögjek, mint minden második ember, ezért általában saját magam vágom össze a csengőhangomat – árulta el Dombi Márk, aki azt is hozzátette a családtagok bizony kihasználják a lehetőséget, és vele készíttetnek csengéseket. – Sokszor az a probléma, hogy ha tetszik egy dal, annak hosszú az intrója, amit ha csengőhangként használ az ember, nem biztos, hogy azonnal meghallja, és így sok hívást elmulaszthat. Ezért kell megvágni a csengéseket – magyarázza a fiatal fiú, akitől azt is megtudtuk, vicces baráti beszólások ide vagy oda, ő bizony most Linkin Parkra csörög.

Ha már akkor tudni szeretnénk, ki hív minket, amikor a telefon még a táskánkban csörömpöl, a személyekhez rendeljünk külön csengést: – Az édesanyám és a szerelmem csörög egy-egy külön dallammal, de az is előfordult már, hogy a főnököm telefonszámához rendeltem hozzá speciális csengést – mondta a delmagyar.hu-nak egyik interjúalanyunk.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Embercsempészt vettek őrizetbe Kalocsán

Elfogtak egy koszóvói embercsempészt Kalocsán, amint épp három határsértő honfitársát fuvarozta át a… Tovább olvasom