Délmagyar logó

2018. 03. 24. szombat - Gábor, Karina -4°C | 7°C Még több cikk.

Nagy Levente: kapus és óvóbácsi - home story

Kecskemét – A Home story sorozatban Mbengono Yannick után újabb sportolót mutat be civilben a delmagyar.hu. Nagy Leventével, az NB I-es Budapest Bank Kecskemét kézilabdacsapatának kapusával, Nagy László öccsével beszélgettünk.
Pontosan érkezik a megbeszélt találkozóhelyre: a bevásárlóközpont legfelső szintjén, a kaszinó melletti kávézóba ülünk le beszélgetni. Hamar kiderül, nem hasra ütésre történt a választás, a törzsasztalánál foglalunk helyet. Nem a szerencsebarlang közelsége miatt szoktak ide a kézilabdázók, sokkal inkább a kedves kiszolgálás, a baráti fogadtatás miatt visszatérő vendégek. Ha nem mondja külön, akkor is látni, hogy nem először jár itt Nagy Levente, otthonosan mozog a bárban.

- Még csak néhány hónapja vagyok Kecskeméten, de nagyon jól érzem magam. Egyelőre ismerkedem a várossal, de nem vagyok túlzottan eljárogatós típus – mondja visszafogottan. - Néha a csapattársakkal edzés előtt vagy után bóklászunk egy kicsit a plázában, legfeljebb beülünk egy kávéra. Mindenkivel jóban vagyok, Szabó Péterrel és Michael Shejballal különösen. De az ide-oda mászkálás helyett inkább otthon töltöm az időt, tévét nézek, vagy a neten lógok. Nem vagyok azért teljesen otthonülő, a szabadban is szeretek lenni, imádok például horgászni. Igaz, a nagy fogás még továbbra is vár rám. Az unkatestvérem családjánál lakom Kecskeméten, rajtuk kívül az egyik ágról a nagyszülők is itt élnek egyébként.

Nagy Levente törzshelyén kávézik Fotó: Gyöngyösi Balázs
Nagy Levente a törzshelyén kávézik.
Fotó: Gyöngyösi Balázs

Levi abban bízik, hogy Bács-Kiskun megye székhelyén végre megtalálja a számítását, és nem kell egy-két szezon után továbbállni. – Ha a legjobb nyolc csapat egyike a miénk lesz a szezon végén, akkor kijelenthetjük: küldetés teljesítve. Skala (Skaliczki László korábbi szövetségi kapitány – a szerk.) remek szakember, sokra vihetjük vele. Hihetetlen, hogy nyolc góllal megvertük a Pick Szegedet, néhány nappal később pedig tizeneggyel kikaptunk Tatabányán. Megjártuk a mennyet és a poklot.

Ennyivel el is intézné az évről évre a Bajnokok Ligájában pallérozódó Tisza-partiak kiütését, csakhogy felhívjuk a figyelmét: a váratlan sikerhez kellett egy bizonyos Nagy Levente is, aki egészen elképesztő bravúrokat mutatott be a kapuban. – Nagyon jó volt a védekezés, egy ilyen fallal előttem nem is volt nehéz dolgom – jegyzi meg szerényen. Pikáns párharc: szegedi születésű sportolóként nem akármilyen élmény lehetett számára az ominózus este.

Nagy ho-ho-horgász Levente
Nagy ho-ho-horgász Levente.

- Nem tudok és nem is akarok elszakadni Szegedtől, ezer szállal kötődöm a városhoz. De a pályán kívül kell hagyni az érzelmeket. Abban a kétszer harminc percben nem számít, ki hová valósi, hol élnek a családtagjai, a barátai. Ha hívna a Pick-Szeged, szívesen mennék, de ez jelenleg nem téma.

Nagy Lászlót valószínűleg még egy darabig nem fogják úgy azonosítani, hogy „tudjátok, ő Nagy Levente bátyja", a szereposztás fordított. Így nyilván szóba kerül a Barcelona világklasszis átlövője, a spanyol és a magyar válogatott között őrlődő, kettős állampolgárság felvételét fontolgató testvér is. – Sokan kérdezősködnek, és a fejemre olvassák, nem igaz, hogy nem tudom, mire készül Laci. De tényleg nem tudom. Ez az ő döntése, ha szóba hozza, beszélünk róla, de én nem firtatom. Annyi biztos, hogy a bátyám sikerorientált, a spanyol kézilabda pedig magasabban jegyzett, mint a magyar.

Szabó Valéria és Nagy Levente három éve egy pár
Szabó Valéria és Nagy Levente három éve egy pár.

Levire visszatérve szóba kerül a válogatottság és a légióskodás is. -  Ha újra lehetőséget kapok a nemzeti csapatban, élek is vele. Laci kapcsán hiába hozzuk fel Barcelonát, úgy tudom, nem keresnek törölközőhajtogatót, kapust meg pláne. Erről ennyit, feleslegesen nem álmodozom.

A kézilabda mellett azért szóba kerülnek a sportolói pályafutás utáni célok, és a magánéleti titkok is. – Nem hiszem, hogy edzősködnék a későbbiekben. El tudnám viszont képzelni magam egy étterem vagy egy kávézó üzletvezetőjeként, de ahhoz még pattogtathatok egy darabig, hogy legyen miből elkezdeni –neveti el magát.

Unokatestvére kislányával, a 3 éves Dórikával is szót ért Fotó: Gyöngyösi Balázs
Unokatestvére kislányával, a 3 éves Dórikával is szót ért.
Fotó: Gyöngyösi Balázs

Levente három éve él párkapcsolatban, barátnője Szabó Valéria, a DVSC-Aquaticum beállója. Ki gondolná, hogy megismerkedésükhöz köze van a kézilabdának. – 2006-ban Lengyelországban, Gdanskban rendezték a főiskolai világbajnokságot, együtt volt kint a férfi- és a női válogatott. Ott kezdődött minden. Nem könnyű, hiszen nyilván szeretnénk minél több időt együtt tölteni, de Kecskemét és Debrecen azért nagy távolság. Sokat vagyunk Szegeden is. Hol én megyek, hol ő jön.

A kávé után készítünk még néhány képet a plázában, majd Nagy Levente otthonába látogatunk el. Útközben a kocsiban modern tánczene szól a CD-lejátszóból, Levinél Bárány Attila és Hamwai P.G. viszi a prímet. Néhány perc múltán meg is érkezünk a kertvárosi családi házhoz. Attila, az unokatestvér a bejáratnál vár minket, odabent felesége, Csilla, két gyermekükkel, a 8 éves Danikával és a 3 éves Dórikával játszik.

Nagy Levente - home story (galéria)

Attila körbevezet, közben Csilla elárulja: Levente sokat segít. Danikát gyakran hozza el az iskolából, előfordul, hogy elviszi az edzésre. Sőt, olykor még a házi feladatot is kikérdezi. Dórikára is szokott vigyázni, nála a 101 kiskutya levetítésével a legkönnyebb eredményt elérni.

Névjegy

Nagy Levente
Született: Szeged,  1982., december 16.
Magasság/testsúly: 197 cm/105 kg
Sportág: kézilabda
Poszt: kapus
Jelenlegi klubja: Budapest Bank Kecskemét
Korábbi klubjai: Pick Szeged, Békési FKC, Nyíregyházi KSE, Gyöngyösi Főiskola KK

Olvasóink írták

 • 4. BabócsaiEugénia 2009. november 07. 10:33
  „Óvó bácsi....még a XXI. században is!!!”
 • 3. AntoniusXXI 2009. november 03. 14:02
  „Szombaton Kecskemét-Fradi, és a Fradi új edzője nem más, mint Vladan Matics”
 • 2. Martynko 2009. november 03. 11:28
  „ugy legyen”
 • 1. AntoniusXXI 2009. november 03. 08:07
  „"Ha hívna a Pick-Szeged, szívesen mennék, de ez jelenleg nem téma." Pedig téma kellene, hogy legyen, a sok szar légiós bevásárlása mellett nem vigyáznak eléggé a saját értékekre Szegeden. De jobb is, ha marad nálunk, Kecskeméten, nagy csapat lesz itt pár év múlva a Mercedes szárnyai alatt.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Örülnének a kötelező emelt szintű érettséginek

Kötelezővé tehetik az emelt szintű érettségit: Kecskemét legpatinásabb középiskoláiban egyértelműen pozitív a tervezet fogadtatása. Tovább olvasom