Délmagyar logó

2017. 12. 12. kedd - Gabriella 7°C | 16°C Még több cikk.

Nagy sikerrel zárult a nyílt nap

Kecskemét - Közlekedésbiztonsági vetélkedőt rendeztek Kecskeméten.
A Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság és a Magyar Autóklub szombaton 9 órai kezdettel közlekedésbiztonsági nyílt napot rendezett Kecskeméten, egy áruház parkolójában.

A rendezvény keretében megtartották az Országos Rendőr-főkapitányság - Országos Balesetmegelőzési Bizottsága által meghirdetett "Közlekedik a Család" közlekedésbiztonsági vetélkedősorozat megyei elődöntőjét is.

A rendezvény egyik célkitűzése a szülői példamutató magatartás fontosságára, valamint a család közösségnevelő erejére való felhívás volt. A vetélkedő célja, hogy a gyalogosok, kerékpárosok, gépjárművezetők, valamint az utasok figyelmét ráirányítsa a biztonságos, balesetmentes közlekedésre.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A megyei elődöntőre jelentkező családoknak közlekedési témájú, hol játékos, hol komoly szellemi és vezetéstechnikai ismeretet igénylő versenyfeladatokat kellett végrehajtaniuk. A család közösen KRESZ elméleti tesztlapot töltött ki, a gyermekek kerékpáros ügyességi akadálypályán, motoros szimulátoron versenyeztek. A gépjárműt vezető szülő autós ügyességi akadálypályán teljesítette feladatát, a másik szülő pedig alkoholos befolyásoltságot szimuláló szemüvegben kapott különböző feladatokat.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Közlekedési Felügyelősége a rendezvényen - egy mobil műszaki állomáson - biztosította az érdeklődök számára járműveik térítésmentes műszaki átvizsgálását.

Az első három helyezett család a Bács-Kiskun Megyei Balesetmegelőzési Bizottság által felajánlott tárgyjutalomban részesült. A megyei elődöntőn legeredményesebben szereplő család az országos versenyen képviselheti Bács-Kiskun megyét - tájékoztatta a delmagyar.hu-t a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

A rendezvényen készült többi fotóért kattintson ide! >>

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Labdarúgó NB I - Kecskemét-Mezőkövesd 2-6

Az újonc Mezőkövesd megszerezte története első NB I-es sikerét. Tovább olvasom