Délmagyar logó

2017. 12. 16. szombat - Etelka, Aletta 0°C | 11°C Még több cikk.

Nagyobbat haraphatnak a 60 milliárdos tortából a hazai kkv-k

A MÁV évente 60 milliárd forintot kitevő beszerzéseinek nagyobb hányadát külföldi cégek biztosítják, a társaság azonban a jövőben szeretné a hazai beszállítói kört bővíteni – mondta Werle Zoltán, a MÁV Zrt. társasági szolgáltatás igazgatója Kecskeméten.
Ma még a külföldi világcégek, akik járműveket gyártanak, ezekhez kapcsolódó szolgáltatást adnak, nagyobb arányt képviselnek a MÁV beszállítói között, mint a hazai kis- és közepes vállalkozások – mondta az igazgató a MÁV Beszállítói Roadshow első állomásán tartott előadása előtt.

Werle Zoltán hangsúlyozta: a MÁV csoport éves beszerzési volumene 120 milliárd forint összegű, de ebben az energiahordozók ára is benne van, melyek az összes beszerzés értékének a felét teszik ki. Az igazgató szerint a 60 milliárd forint összegű beszerzés közel felében olyan szolgáltatásokra, eszközökre és projektekre lehet pályázni, melyeken a hazai kis- és közepes vállalkozások is sikeresek lehetnek.

Werle Zoltán utalt arra, hogy a beszerzések mintegy 60 százaléka a pálya vasúti szakanyagokhoz köthető, melyek nagyobb részét hazai forrásból is biztosítani lehet. A beszállítói találkozón a MÁV Zrt. társasági szolgáltatás igazgatója Bács-Kiskun megyei vállalkozóknak a társaság új alapokra helyezett beszerzési politikájáról tartott ismertetőt.

Hackl Mónika, a MÁV Zrt. társasági kommunikációs osztályvezetője elmondta: a jövő évben folytatják a beszállítói találkozókat, melyek során minden megyeszékhelyre el fognak jutni.

Olvasóink írták

  • 1. Együgyű 2011. december 08. 09:27
    „A hazai kis- és közepes vállalkozások is sikeresek lehetnek? A kormány közeliek igen. A többi meg finanszírozza a veszteséges MÁV-ot, mert az nem fizeti ki Őket. A MÁV, sőt a BKV talán a MALÉV veszteséges működését is így lehet biztosítani valamint a vezetését. A menedzsment létszám csökkentése nem járható út? Sőt az eredményes, hatékony vezetés sem perspektíva, hiszen bármely működés esetén a zseton biztosítva a vezetésnek. A haveroknak jó állas kell? Az állami tőkeinjekció megmarad?”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szívták a gázolajat az autópálya pihenőjében

Négy román férfi egy csővel leszívta az M5 autópálya hetényegyházi pihenőjében parkoló egyik kamion… Tovább olvasom