Délmagyar logó

2018. 04. 26. csütörtök - Ervin 14°C | 25°C Még több cikk.

Nagyot szólt a tűzijáték Kecskeméten - videóval

Kecskemét - Majd negyed órás égi parádéban gyönyörködhettek Kecskemét lakói az augusztus huszadikai ünnepségen. A főteret zsúfolásig megtöltő tömeget a Back II Black hangolta elő a tűzijátékra.
Nagy volt az érdeklődés az augusztus huszadikai tűzijáték iránt Kecskeméten: a Lestár tértől a Szabadság térig zsúfolásig megtelt a városközpont. A legfiatalabbtól a legidősebbig minden korosztály képviseltette magát a szombati rendezvényen.

- Minden évben kijövünk a családdal, hogy megnézzük a tűzijátékot. Idén még egy gyerekkel gyarapodtunk, neki ez lesz az első alkalom. – mesélte Koller Ákosné karján a család legifjabb tagjával, aki némileg nyűgösen várta az esti attrakciót.

Augusztus 20-ai tűzijáték Kecskeméten - GALÉRIA

Nem így volt ezzel a Kossuth téren összegyűlt tekintélyes tömeg: a Hírös Hét fesztivál mínusz egyedik napján ugyanis a Back II Black együttes készítette elő a terepet a fél tízkor kezdődő ünnepi tűzijátéknak – nem kevés sikerrel. A színpadnál már jóval a nyolc órás kezdés előtt nyüzsögtek az emberek, így nem maradt közönség híján az együttes. Nem is hagyták cserben a rajongókat: a 15 éves csapat másfél órás koncerttel kedveskedett nekik.

Augusztus 20-ai tűzijáték Kecskeméten

Ritka, hogy egyszerre ennyi ember vesz részt egy városi rendezvényen, ezért kíváncsiak voltunk, milyen hatással van ez a környéken lévő vendéglátóhelyekre.

- Ilyenkor azt tapasztaljuk, hogy inkább csökken a vendégek száma az étteremben. – mesélte a delmagyar.hu-nak Kecskeméti Krisztián, a színpad közvetlen szomszédságában működő étterem séfje.

Augusztus 20-ai tűzijáték Kecskeméten - GALÉRIA

- Ennek az lehet az oka, hogy számos étel közül válogathatnak a vendégek az ilyenkor felállított bódékban, ahol gyorsan bekapnak valamit és mennek is vissza a koncertre. – tette hozzá némiképp csalódottan. Az étterem teraszát megtöltő vacsorázók azonban azt jelzik, hogy nincs ok az aggodalomra.

Bebéék a koncert végeztével pontban fél tízkor átadták a terepet a türelmetlenül várakozó fénybombáknak. A majd negyed órásra nyúlt tűzijáték nem sokáig hagyta unatkozni a bámészkodókat – pörgős, hangos, fényes kavalkád gyönyörködtette őket. Ahogy fogyott a tűzijáték, úgy tűnt el szép lassan a templomtorony is: a sűrű füsttől már alig lehetett látni. És akinek még nem ütötte meg az ingerküszöbét az addig látott parádé, a finálé garantáltan felébresztette mindenkiben az ünnepi hangulatot.

Olvasóink írták

  • 3. Majkii 2011. augusztus 22. 21:25
    „Nem is a Délmagyar készítette, amúgy a videót!”
  • 2. szandokán 2011. augusztus 21. 09:42
    „Ez szép volt,tipikus Délmagyar felvétel,12-percet nem tudtátokvégig leadni?”
  • 1. SWIFTMAN 2011. augusztus 21. 09:07
    „Milyen nagyot szólt az adófizetők pénze:)))”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Szivics: végig nálunk volt a labda

Hiába szerzett vezetést a Honvéd a Kecskemét ellen, a lilák fordítottak és biztosan nyertek az OTP… Tovább olvasom