Délmagyar logó

2017. 12. 14. csütörtök - Szilárda -1°C | 8°C Még több cikk.

Naponta 2200 ajtót gyártanak a Mercedesnek

Új munkahelyek létesítésére és technológiai fejlesztésre nyert jelentős összegű uniós és hazai támogatást a kecskeméti Brose Hungary Automotive Kft., a Mercedes egyik legjelentősebb beszállítója.
Karl Kovac projektmenedzser, a Brose németországi – rastatti – üzemének üzemvezetője és ügyvezető igazgatója elmondta: a „Brose Hungary Automotive Kft. kecskeméti munkahelyteremtő beruházása autóalkatrészek gyártására" elnevezésű projekt keretében technológiai fejlesztésre és a foglalkoztatottság növelésére nyertek 105 millió forint támogatást az Európai Uniótól és a hazai központi költségvetésből. Vállalták, hogy az első 12 hónapban 35 új munkahelyet teremtenek, ebből 34-et április 1-ével már feltöltöttek.

A társaság a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. területén bérel létesítményt az üzem számára, ahol a Mercedes A és B típusaihoz gyárt ajtóalkatrészeket. Az üzem tervezett kapacitása napi 2.200 ajtó, a Mercedes igényeitől függően akár 800-féle ajtórendszer-megoldásban.

A Brose-csoport egyébként világszerte több mint 40 különböző autógyártó vállalatnak szállít mechanikus rendszereket és elektronikus vezérlőket, a világ 22 országában mintegy 17 ezer alkalmazottja van. Érdekesség - és sikerüket is jól mutatja - hogy a világon minden harmadik gépjárműben legalább egy Brose termék található.

A Brose-csoport és a Daimler-csoport közötti együttműködés immár fél évszázados. E stratégiai partnerség része az is, hogy a Brose új, tavaly márciusban létrehozott magyarországi vállalata közvetlenül a kecskeméti Mercedes üzem területén indítja el a termelést. A projekt teljes elszámolható költsége 674.856.376 forint.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Eső, szél és hajnali vacogás

Szerdán nem várható jelentős javulás időjárásunkban. Záporok, zivatarok, nagy szél, és az átlagosnál… Tovább olvasom