Délmagyar logó

2018. 05. 28. hétfő - Emil, Csanád 16°C | 28°C Még több cikk.

NAV: kreatív ellenőrök előnyben, de van-e határ?

Nem kell a kegyetlen személyiség, de a revizorok „kreativitására" számít az adóhivatal.
„A NAV cáfolta, hogy ellenőreik teljesítmény-alapon vagy prémium fejében dolgoznak, és az sem igaz, hogy a leendő revizorokat pszichológiai vizsgálatnak vetnék alá, hogy kiszűrjék a „könyörületes” személyiségeket. Azt ugyanakkor a NAV sem tagadta, hogy a módszerek megválasztásában számítanak a munkatársak kreativitására...” – írja a még mindig napirenden lévő végbél-ellenőrzéses adórevízió kapcsán a heti Halasi Tükör.

A hír előzménye, hogy felhagyott magánpraxisával az a gasztroenterológus doktornő, akire néhány hónapja 300 ezer forintos bírságot szabtak ki, miután „próbavásárlást” végeztek nála a Nemzeti Adó- és Vámhivatal (NAV) revizorai. Mint az atv.hu-nak elmondta, a két hölgy anya és lányaként mutatkozott be a magánrendelésen, és az idősebbik kérte, hogy sürgősen vizsgálja meg, mert véres a széklete.

„Megkérdeztem tőle, hogy a lánya előtt elvégezhetem-e az intim vizsgálatot, magyarul belenyúlhatok-e a fenekébe. Igennel válaszolt. Csak a vizsgálat után derült ki, hogy miért ragaszkodott ehhez: nem a lánya, hanem a kollégája nézte végig a történteket, mert kellett még egy tanú. Amikor elővették az igazolványukat, megfordult velem a világ, nem csak a bírság miatt, hanem, mert ilyen perverziót ritkán lát az ember” – fakadt ki a szakember, aki állítása szerint azért nem adott számlát, mert bár a számlatömböt mindig magával vitte az autójában, aznap azonban egy másik járművel érkezett a rendelésre.

A kiváló színészi alakítást nyújtó ellenőrök jókora bírságot szabtak ki a doktornőre. A revizori vizsgálatokon átesett vállalkozók elmondása szerint az ellenőrök a legváltozatosabb eszközökkel próbálják őket csőbe húzni. A NAV-nál egyébként számítanak a munkatársak kreativitására, például olyan is akadt, hogy zumbatanfolyamra jelentkeztek vagy éppen szerenádhoz fogadtak fel egy zenekart, és várták a bizonylatot a pénzükért cserébe.

Olvasóink írták

 • 4. klj-54 2012. szeptember 29. 19:06
  „Határ a saját emberi gyávaságuk.
  Legalább húsz címet adnék kapásból ahová akkor sem merne menni, ha Kalasnyikovval biztatnám!”
 • 3. Mozimasiniszta 2012. szeptember 29. 08:49
  „Nna...kiélhetik államköltségen szenvedélyeiket : erotikus masszázs, kaja-pi, ejtőernyős tandemugrás , sétarepülés stb...stb.. ..addig oké hogy ellenőrizni kell, de az ellenőrök a privát élvezkedésükről gondoskodjanak saját zsebből ! apropó: miként borotválkoznak ? villannyal ...? de hogy rúzsozza ki a száját, ha nem néz tükörbe ? ez ám a perverzió !”
 • 2. Emberségetavilágnak 2012. szeptember 29. 07:43
  „Nem értem ezt a háborgást.
  1. Nyugtaadási kötelezettség van.
  2. A másság nem bűn.
  3. Nincs tilalmazva a természetestől eltérő nemi identitás tőkévé kovácsolása.
  4. A csoportszex magánügy.
  5. Halálosan biztos, a munkaköri leírásuknak nem része, hogy anális szex szolgáltatást csak munkaidőn kívül, kizárólag az ötösön vehetnek igénybe.
  6. A valagipar jól jövedelmez, elsősorban a keresztapának, de megél belőle az is, aki odatartja.
  7. Így lesz a kreativitásból rizikófaktor.”
 • 1. deszkás 2012. szeptember 29. 07:38
  „NINCS!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Elektronikus tananyagok a Kecskeméti Főiskolán

A több, mint 256 millió forint támogatásból megvalósult projekt elsődleges célja 78 elektronikus tankönyv kifejlesztése volt, amelyekből modern ismeretanyagokat sajátíthatnak el a jövő járműmérnökei. Tovább olvasom