Délmagyar logó

2018. 05. 21. hétfő - Konstantin 13°C | 23°C Még több cikk.

Négy autót törtek fel a tizenévesek - fotók

A lajosmizsei rendőrök elfogták a négy fiatalt.
A Kecskeméti Rendőrkapitányság Lajosmizse Rendőrőrse nyomozást indított lopás kísérletének gyanújával egy 15 éves kecskeméti lány, valamint egy 15 éves és egy 17 éves lajosmizsei fiú ellen - közölte a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A police.hu-n olvasható közlemény szerint a három fiatal augusztus 12-én 1 óra és 2 óra közötti időben egy lajosmizsei társasház előtt parkoló három személygépkocsi első ajtaját kifeszítette, azonban értéket nem találtak az autókban. A kiérkező rendőrök megzavarták őket, ezért elszaladtak. Közülük a figyelő feladatot ellátó lányt és a 17 éves fiút a helyszín közelében elfogták.

Néhány órával később az elmenekülő 15 éves fiatalember egy azonos korú lajosmizsei barátjával egy helyi ingatlan kerítését kitörte, majd az udvaron lévő nyitott kisteherautóból el akarták lopni a CD lejátszót, valamint egy szemüvegtartót, a benne lévő készpénzzel együtt. Ezen kívül a gyanúsítottak a családi ház nyitott ablakáról a szúnyoghálót kiszakították, valamint egy másik ablakot is kifeszítettek. Mivel cselekményük közben az ott lakó sértett megzavarta őket, ezért elfutottak a helyszínről, azonban a kiérkező rendőrök elfogták őket.

Fotó: Police.hu
Fotó: Police.hu

A két lajosmizsei fiút lopás gyanúja miatt gyanúsítottként hallgatták ki a nyomozók, melynek során kiderült, hogy közülük az egyik terhelt július 26-án 12 óra és 16 óra közötti időben Lajosmizsén, a Pacsirta utcában parkoló egyik személygépkocsi bal első ablaküvegét kitörte és eltulajdonított az autóból egy pénztárcát, benne személyes okmányokkal és készpénzzel, így őt lopás gyanújával is kihallgatták.

A két 15 éves lajosmizsei fiút őrizetbe vették a rendőrök és kezdeményezik előzetes letartóztatásuk elrendelését. Társaik az eljárás további szakaszában szabadlábon védekeznek.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék hírek Bács-Kiskun megyéből - augusztus 12.

Bács-Kiskun megye közútjain az elmúlt 24 órában három személyi sérüléssel járó, valamint kilenc… Tovább olvasom