Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Négyesikrek születtek az állatkertben

Hűvös méltósággal fogadta alattvalói első hódolatát a Kecskeméti Vadaskert négy újszülött trónörököse. Az oroszlán négyesikrek november 21-én látták meg a napvilágot, ám egészen mostanáig senki sem láthatta őket.
– Az országban egyedül itt található infrakamerával felszerelt, fűtött elletőláda, amely az oroszláncsalád rendelkezésére áll – mondta Pullai Béla, a vadaskert igazgatója. – Ez lehetővé teszi, hogy az első időben mama és kölykei háborítatlanul együtt legyenek. Eddig mi is csak képernyőn át lestük a csöppségeket, és fogadásokat kötöttünk, vajon milyen neműek lehetnek az új jövevények.

Pénteken végre eljött a nagy nap, és a gondozók először vették kézbe a harcias aprósá­gokat. Kiderült, hogy Lungu (6), az anyaoroszlán három „fiúcskának" és egy „lánykának" adott életet. A legkisebb még csak 3,6 kilogramm, ám a legnagyobb már 4,2 kilós. Az állatorvosi vizsgálat után kiderült, hogy a tömött bundájú, csillogó szemű ragadozópalánták egytől egyig egészségesek.

A tervek szerint a kishercegekből kettő olasz állatkertbe kerül, ahol már nagyon várják őket, a másik kettő jövő nyárig még biztosan itt cseperedik. A látogatók így megleshetik, hogyan neveli Lungu mama a csemetéit, és hogyan olvad el a zord hím oroszlán atyai szíve, amikor kölykei játszani hívják.

A bébiknek egyelőre még nincs nevük, az állatkert várja az ötleteket.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Gyermekek a Gyermekekért

Tizennyolcadik alkalommal rendezik meg a Gyermekek a Gyermekekért karitatív estet a kecskeméti Katona József Színházban, december 12-én. Tovább olvasom