Délmagyar logó

2017. 08. 18. péntek - Ilona 18°C | 32°C Még több cikk.

Négylábon és kétkeréken érkeztek a Gyermekfalu szülinapi vendégei

Kecskemét - Különleges meglepetésben volt részük az SOS Gyermekfalu lakóinak szombaton. A Vaslovasok és a négylábú kedvencek is ellátogattak hozzájuk.
Fennállásának 21. évfordulóját ünnepelte szombaton a kecskeméti SOS Gyermekfalu. Ebből az alkalomból reggeltől estig ünnepelt a falu apraja nagyja, és ezen a napon bizony meglepetésekben sem volt hiány.

A szülinapi programok sora egy fali plasztika felavatásával kezdődött szombaton délelőtt. Mostantól Gáspár Péter, hetényegyházi fafaragó művész alkotása emlékezteti majd a falu lakóit arra az összetartozásra, ami összekapcsolja őket. A közösségi házban kiállított munka kifejezi azt az óriási összefogást is, ami nélkül nem jöhetett volna létre ez a falu.
Délelőtt vendégek érkeztek a gyerekekhez, méghozzá nem is akárhogy: négylábon és kétkeréken. Először egy motoros csapat, a Vaslovasok gördültek be a kapun, majd a Mentsvár kutyusai vették birtokba a falut.

Szülinap a Gyermekfaluban - KÉPGALÉRIA

– Ez a születésnap elsősorban a találkozásokról szól – emelte ki Kézi Julianna faluvezető. - Hatalmas lelkesedéssel fogadták a gyerekek, amikor bedübörögtek a Vaslovasok, akik most először jártak nálunk. Majd megérkeztek a kutyusok, akik szintén óriási sikert arattak a gyerekek körében.

Míg a nagyobbak kipróbálták a hatalmas motorokat, az apróságok a négylábúakkal barátkoztak. Volt, aki bátran simogatta meg a kutyusokat, míg mások eleinte óvatosan dobálták nekik a jutalomfalatkákat. - Nagy örömmel fogadtak bennünket a gyerekek, etették, simogatták a kutyákat – mondta a delmagyar.hu-nak Szabó Attila, a Menhely az Állatokért Alapítvány ebrendészetének vezetője.

- Nagyon jó lehetőség volt ez arra, hogy a gyerekek közelebb kerüljenek a kutyákhoz. Hoztunk olyan négylábút is, akit mi mentettünk meg, mert megkínozták. Szerettük volna megmutatni a gyerekeknek, hogy minden kutya élete tőlünk, emberektől függ. Tehetünk azért, hogy boldogok legyenek, és újra megbízzanak bennünk – tette hozzá Szabó Attila.

Szülinap a Gyermekfaluban - KÉPGALÉRIA

Délután minden a játékról szólt a faluban. A focimeccsen a gyerekek összemérhették ügyességüket a Vaslovasok csapatával, majd számot adhattak arról is, hogy mi mindent tudnak a kutyatartásról. A születésnap nem múlhatott el hatalmas torta nélkül, de más finomság is várta a gyerekeket, a motorosok ugyanis több száz palacsintával kedveskedtek a falu lakóinak.

- Ez a nap jó alkalom volt arra is, hogy találkozzanak a külső és belső nevelőcsaládjaink is. A hálózatunk sokat fejlődött az elmúlt egy évben, a gyermeklétszám duplájára nőtt. Jelenleg összesen 138 gyermekről, fiatalról gondoskodunk. Kilencvenen élnek a falu kapuin belül, a többi csemete pedig a külső nevelőcsaládban cseperedik – tette hozzá Kézi Zoltánné, akitől megtudtuk, jövő héten újra ünnepel az SOS, ugyanis éppen huszonöt éve annak, hogy létrejött az legelső hazai gyermekfalu, a battonyai.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Koponyatörést szenvedett egy teraszról lelökött férfi

Egy 46 éves soltvadkerti férfi szombat délután dulakodás közben lelökött egy 54 éves férfit egy 1,1… Tovább olvasom