Délmagyar logó

2016. 12. 09. péntek - Natália -4°C | 8°C

Négymillió eurós beruházást avattak Kecskeméten

Átadták a német Duvenbeck cégcsoport 4 millió eurós beruházással elkészült logisztikai telephelyét Kecskeméten a Mercedes gyár mellett csütörtökön. Az első szakaszban 5000 négyzetméteren valósult meg a létesítmény, év végéig mintegy 70 főre nő a foglalkoztatottak száma.
A német cég magyarországi leányvállalata, a Duvenbeck IMMO Logisztikai Kft. beruházása az első a Mercedes beszállítók között. A három hektár nagyságú telek több szakaszban épül be: a mai átadással 5000 négyzetméter, a második illetve a harmadik építési szakasz további 4200 négyzetméter kiépítését jelenti.

Thomas Duvenbeck, a német családi vállalkozás tulajdonosa, a cégcsoport vezetője bemutatta a cégcsoportot, valamint azt az immár régóta tartó partnerségi kapcsolatot, amely vállalkozását a Daimlerhez köti. Az ünnepség keretében Norbert Joichl és Gregor Egerer az elmúlt hónapokra emlékezett vissza, amikor is a munkatársaknak és a partnereknek köszönhetően rekord idő alatt valósult meg a 4 millió eurós beruházás.


Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét gazdasági ügyeiért felelős alpolgármestere hangsúlyozta: "Külön örömömre szolgál, hogy egy családi vállalkozás telepedik le városunkban, amely ezzel is példát mutat a kkv-szektornak, és amely később 150 családnak ad majd biztos megélhetést."

Stefan Putzlocher, a Mercedes-Benz Manufacturing Hungary Kft. logisztikai vezetője hangsúlyozta: az első gyárkörnyéki logisztikai központ mindössze négy hónap alatt elkészült, így a terveknek megfelelően, a gyártási tesztek beindulásához, az első alkatrészeket pontosan a szereldébe szállítják a Duvenbeck cég telephelyéről. A megnyitón jelen volt Szőcs Géza, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium kulturális államtitkára is.


A Duvenbeck cégcsoport Európában több mint 2300 alkalmazottat foglalkoztat a kontinens 8 országában, 29 leányvállalata révén. Magyarországi ága, képviselete a Duvenbeck IMMO Logisztika Kft. a kecskeméti Daimler beruházással párhuzamosan, alkatrész raktározással, tárolással, valamint a gyártással összehangoltan úgynevezett Just-In-Time, illetve Just-In-Sequence rendszerű beszállítással foglalkozik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az augusztus végi kánikula hozta a fürdő bevételét

Az augusztus végi kánikula 13 millió forintos plusz bevételt hozott a kecskeméti élményfürdőnek. Tovább olvasom