Délmagyar logó

2017. 03. 28. kedd - Gedeon, Johanna 2°C | 18°C Még több cikk.

Néhány hét után máris fel kellett szedni a Rákóczi út új burkolatát

Még kész sem volt, máris fel kellett szedni a térkő burkolatot a Rákóczi utca páros oldalán, a Technika Háza felőli szakaszon. Szárnyra kaptak olyan pletykák, amelyek szerint a buszok súlya alatt süllyedt meg az új burkolat.
Két héten keresztül – július 23. és augusztus 5. között – ismét lezárták a Rákóczi út elkészült és a buszos forgalom előtt megnyitott szakaszát. Gyorsan napvilágot láttak különböző találgatások – megsüllyedt térkő, csatornázási problémák, a munkagépek miatt elkoszolódott burkolat – hogy mi miatt kellett felszedni a nemrég lerakott térkő burkolatot a Technika Háza felőli oldalon.

– Átmenetileg azért kellett elterelni a buszos forgalmat a Rákóczi útról, mert fel kellett szedni a térkövet. Erre azért volt szükség, mert a nagy forgalom és a munkagépek miatt nagyon összekoszolódott az új burkolat. Ilyen állapotban pedig a kivitelező nem adhatja át – adott magyarázatot Nagypál Sándor alpolgármester, aki hozzátette, a végső határidőre – szeptember eleje – nincs befolyással a most végzett plusz munka.

Arra a kérdésre, hogy mi igaz abból, hogy bizonyos helyeken meg is süllyedt a burkolat az utcaszakaszt terhelő forgalom súlya alatt, az alpolgármester azt válaszolta, ha vannak ilyen szakaszok, a tisztítás és az újraburkolás során ezt a problémát is orvosolják. Hétfőtől pedig visszaadják a buszoknak a Rákóczi út mindkét oldalát: a Technika Házánál kanyarodhatnak ki, míg a Cifrapalotánál fordulhatnak rá a felújított utcára a tömegközlekedési eszközök.

Helyzetjelentés a Rákóczi útról

- A Rákóczi út – Vasútkert revitalizációja” projekt keretében jelenleg az öntözőrendszer kiépítése zajlik. A szökőkutak közül a főtérhez legközelebb eső, valamint a Fecske és Bercsényi utca között lévő szökőkutak építése történik. A középső sétányon a fák elültetése megtörtént. A kiskörúton zajló térburkolás a befejezés fázisában van. A Rákóczi úton a Kecskeméti Törvényszék felújítása már befejeződött. A három Kik-For üzletnél folyamatban van a műszaki átadás – foglalta össze Uhlig Rita, a projektmenedzsmentet végző Kecskeméti Városfejlesztő Kft. ügyvezetője.

A Vasútkertben az összes fát elültették, és már az egyéb növényzet egy jelentősebb része is a helyére került, sőt elindították a locsoló rendszert. A járdák aszfaltozása elkészült, a gördeszka pálya aszfaltozása még tart. A szökőkút építése és a környező térburkolás szintén ezt követően készül el. Jelenleg folyamatban van a kiszolgáló épület szigetelése, burkolása is. A Rákóczi út és a Vasútkert munkálatai várhatóan augusztus végére, szeptember elejére fejeződnek be.

Olvasóink írták

  • 2. CsImre 2012. augusztus 06. 13:11
    „Csicsa a kő, drága a kő, alultervezett a kő, de az unijóspéz megvan rá, ez a lényeg a választó meg ámul- és bámul, hogy milyen sok pénzt szórtak rá, és szavaz.”
  • 1. klj-54 2012. augusztus 06. 12:50
    „Csendben mondom, hogy a buszok tengelyterhelése 11.500 Kg. jogszerűen!
    Régen a farosoké is annyi volt gyakorlatban, ezt a sarkokon lehetett észrevenni ahol befordultak.”
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Török: fájó ez a döntetlen!

Bár nem volt elégedett, mégis igazságosnak tartotta az MTK elleni 1-1-es döntetlent a KTE… Tovább olvasom