Délmagyar logó

2017. 09. 19. kedd - Vilhelmina 13°C | 25°C Még több cikk.

Nem adta fel a körzeti megbízott, elkapta a betörőt

A jánoshalmi Kélesi út összes házának udvarán járt menekülés közben a tetten ért betörő, nyomában a kunfehértói körzeti megbízottal.
Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságra 2014. március 2-án 23 óra 14 perckor érkezett bejelentés, mely szerint egy jánoshalmi családi házba valaki betört, azonban az ott lakók megzavarták az elkövetőt, aki elmenekült.

A helyszínre irányított Madarász József r. főtörzszászlós, kunfehértói körzeti megbízottnak a sértettek elmondták, arra ébredtek, hogy valaki berúgta a bejárati ajtajukat, majd az előszobában kutatni kezdett. Amikor szembetalálkoztak az ismeretlen férfi betörővel, az kiszaladt a házból és az utcán hagyott kerékpárjával elmenekült.


A körzeti megbízott a sértettekkel együtt szolgálati autójával átvizsgálta a környező utcákat. Egy Kélesi úti ház előtt egy idős asszony mellett álló fiatalemberben a sértett felismerte a betörőt. Madarász főtörzszászlós kiszállt az autóból, megszólította a férfit, majd felé indult, aki - észlelve, hogy intézkedni akarnak vele szemben - futni kezdett. A rendőr követni kezdte a menekülőt, aki bemászott egy ház udvarába és ott elrejtőzött. A körzeti megbízott utána mászott, azonban a tolvaj idő közben egy szomszédos ház udvarán próbált meg elbújni. A főtörzszászlós ide is követte. Ezután számtalan lakóház udvarának kerítésén átmászva folyt a menekülés. Végül az út végén nem volt több palánk és épület sem, így a körzeti megbízott utolérte és az idő közben kiérkező Szőke Zoltán r. törzszászlóssal és Szabó László r. főtörzsőrmesterrel közösen elfogta K. Balázs 20 éves helyi lakost.

Kiderült, hogy az első betörés után azért láthatták az utcán a férfit egy idős néni társaságában, mert hozzá is hasonló módszerrel próbált meg betörni, azonban az a sértett is felébredt a bűncselekményre és az utcáig követte támadóját.

Az ügyben a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság Jánoshalmi Rendőrőrse lopás vétség kísérlet elkövetésének megalapozott gyanúja miatt rendelt el nyomozást a férfival szemben, aki vallomásában a bűncselekmények elkövetését elismerte.

A rendőrök 2014. március 11-én a nyomozást befejezték, a keletkezet iratokat bíróság elé állítási javaslattal a Kiskunhalasi Járási Ügyészségre küldik meg.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Bajai-siker a rendészeti versenyen

A Bács-Kiskun megyei tanulók remekeltek a X. Országos Középiskolai Rendészeti Tanulmányi Versenyen. Tovább olvasom