Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 1°C Még több cikk.

Nem ciki turkálóban vásárolni

Kecskemét - Az az általános vélekedés, miszerint ciki turkálóba járni, már rég feledésbe merült. A vásárlók száma egyre nő, hiszen az alacsony árak mellé legtöbbször jó minőség is párosul. Ráadásul nem is gondolnánk, mennyi mindenkin segítünk egy egyszerű használt ruha megvásárlásával.
„Hogy valaki más levetett göncét hordjam? Kizárt dolog!" – A turkálókhoz való ilyenfajta hozzáállás már egyre inkább a múlté. Legalábbis ezt bizonyítja, hogy a használt ruha kereskedések forgalma egyre csak nő. Egy kecskeméti angol turi üzletvezetője szerint ez elsősorban a nehéz gazdasági helyzetnek tudható be.

- Sokan így próbálnak spórolni a havi kiadásokon. Nem mindegy ugyanis, hogy egy pólót 2 ezer, vagy 350 forintból vesz meg az ember. A gyerekes családoknak különösen nagy segítséget jelent ez, hiszen vagyonokat is el lehet költeni egy gyerkőc ruháztatására, de lehet bármilyen drága egy cipő, vagy egy nadrág, pár hónapon belül úgyis kinövi – mondja Kopjás Tünde. Egyébként ők még mindig a tavalyi áron adják a ruhákat, ami köszönhető a növekvő vásárlási kedvnek is, de elmondása szerint leginkább a hatékonyabb beszerzésnek: a lehető legalacsonyabb áron a lehető legjobb minőségű árukat igyekeznek összeválogatni.

Egyre népszerűbb a használt ruha - GALÉRIA

A vásárlók köre is igen széles: a legfiatalabbtól a legidősebbig minden korosztály képviselteti magát a turkálókban. - A ruhatáram 60 százalékát turiból szereztem be. Gyakran járok ide, mert olcsó, és megbízható árut kapok, ráadásul biztosan nem kell aggódnom, hogy szembejön velem az utcán egy ugyanolyan szoknya – mondja egy fiatal vásárló. Mellette egy hetven év körüli bácsi nézegeti éppen a cipőket.

- A 45 ezer forintos nyugdíjamból nem engedhetek meg magamnak bármit. A többi üzlet sajnos nagyon kezd elszállni az árakkal. Egy ugyanilyen nadrág például máshol 2-3 ezer forintba is belekerül, a turkálóban pár száz – mutatja nekünk legfrissebb szerzeményét.

Egyre népszerűbb a használt ruha - GALÉRIA

A ruhák egyébként – az elnevezéssel ellentétben – nem csak Angliából érkeznek: holland, norvég és olasz termékekkel is bővítik a kínálatot. Ezek egy jó része jótékonysági célokra gyűjtött ruhákból kerül ki: Angliában az adományozott ruhákat nem közvetlenül a rászorulóknak juttatják el, hanem erre a célra létrehozott üzletekben árulják őket, a bevételt pedig jótékony célokra fordítják.

- Ami ezekből kimarad, azt eladják más országok kereskedőinek, köztük nekünk is, a bevételt pedig szintén a nélkülözők kapják. A ruhák ilyenfajta újrahasznosításával mindenki jól jár: nekünk megélhetés, a magyar vásárlóknak olcsó és jó minőségű termék, és ami a legfontosabb, a rászorulóknak hatalmas segítség. Ráadásul igencsak környezetbarát megoldás.

Egyre népszerűbb a használt ruha - GALÉRIA

A ruhák útja itt azonban még nem ér véget: az üzlet a kimaradt készletet jótékony célra ajánlja fel. Rendszeresen támogatják az állatmenhelyet, de karácsonykor iskolák és az idősek otthona részére is adományoznak ruhákat.

Olvasóink írták

 • 13. macs 2011. december 02. 13:14
  „11. mats,
  csak nagyon csendesen mondom, volt Trapper farmer, de mi mégis Szabadkára mentünk farmert venni. Volt Hódiköt póló, de mi mégis az olasz és török pólókat hordtuk, és volt Tisza cipő, de valamiért az olasz cipő volt a sikkesebb. :-)
  Kenderből ruha? Hát...........”
 • 12. SzMgabi 2011. december 02. 06:19
  „Én úgy gondolom, hogy nem a mi szégyenünk a használt ruha vásárlása. NEM CIKI!!! Ha ezek az üzletek helyett lennének márkás ruhákat áruló boltok, és a fizetésünk is azon a szinten mozogna, biztosan sokan vásárolnának ott.
  Mert mindenki szeretne igényes jó cuccokat.
  De most még be kell érni a levetett ruhákkal. .. "MAJD EGY JOBB VILÁGBA..."”
 • 11. mats 2011. december 02. 04:01
  „a 2-10 között levő hozzászólóknak üzenném kár lenézni a turkálókat megkérdezhetné önmagától,hogy ki juttatta erre a megoldásra az embereket az országot nem szorulnánk rá ha lenne textil iparunk kender gyárunk”
 • 10. info 2011. december 01. 21:58
  „9. miumiu 2011.12.01. 19:57-még neked is van esélyed rá, szólj majd neked is gyűjtünk.......”
 • 9. miumiu 2011. december 01. 19:57
  „Milyen szép,megható ez az emberbaráti láncolat a ruhák és emberek között.
  Szerencse, hogy a könnyeim törölgetéséhez használt zsebkendőt még nem kellett túrnom.”
 • 8. Zé0 2011. december 01. 19:31
  „Carlo, esetleg a kínaiban, vagy a Tesco-ban vásárolt új ruha árához jár közel, viszont a minőségben simán jobb!”
 • 7. info 2011. december 01. 16:14
  „Telik, nem telik rá, számos alkalommal a ´minőség miatt keressük ezeket az üzleteket, természetesen nem is másodlagos szempont, hogy olcsóbb mint az új termék!
  5. SWIFTMAN 2011.12.01. 15:33 -a Ciki az, hogy te ezt szóvá teszed mert megteheted valószínű, hogy drága márkás terméket vásárolj, -így lenézel minket! ez a ciki!”
 • 6. KamuNeni 2011. december 01. 16:08
  „Carlo, Ha kozel is van a bolti arhoz akkor is olcsobb es az szamit. Sokan elmennek 10-20 kiometert hogy 5 forintot sporoljon a benzinkuton.

  Ami olcsobb az olcsobb es kesz. Akinek nem tetszik hogy olcsobb de kozel van az uj arhoz, az vasarolja meg az ujat. Vagy vegye meg az olcsobbat ha nincs ujra penze.”
 • 5. SWIFTMAN 2011. december 01. 15:33
  „De, ciki:)”
 • 4. qrumpli 2011. december 01. 14:12
  „Hát igen a 70 éves is megmagyarázza ,
  hogy azé puha ,hogy ne fájjon.”
 • 3. Carlo 2011. december 01. 13:39
  „cikinek nem ciki, csak amikor a kilós árúból a javát darabra árulják, az új ruha bolti árához nagyon közel, az nem kicsit pofátlanság, de megtehetik, és meg is teszik
  mi meg megvesszük,k és kész”
 • 2. rebcat 2011. december 01. 12:02
  „Nekem már régóta nem is telik másra. Meg nem is szeretném a kínai alja ruhaneműt, ami allergiát okozó festékkel, silány módon van összebarkácsolva. Az itt vásárolható holmik már kiállták a próbát.”
 • 1. .suhym. 2011. december 01. 11:30
  „Turkálóba nem csak "szegények" járnak!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mától ellenőrzik, igazat mondtunk-e a népszámláláskor

Bács-Kiskun megyében hét településen, közel ezer címen szervez a Központi Statisztikai Hivatal utóvizsgálatot. Tovább olvasom