Délmagyar logó

2018. 03. 19. hétfő - József, Bánk -5°C | 0°C Még több cikk.

Nem ismeri el a 220 milliós tartozást a kalocsai kórház

A Dalkia Energia Zrt. további egyeztetésekre hívta Kalocsa Városi Önkormányzat Szent Kereszt Kórházának és az önkormányzatnak a képviselőit a kórház több mint 220 millió forintos tartozásának rendezése céljából.

A társaság 1994. augusztus 31. és 2011. augusztus 31. között nyújtott hőszolgáltatásokat Kalocsa város önkormányzatának, illetve a fenntartásában álló kórháznak - áll a cég közleményében. A szerződéses időszak alatt a Dalkia a szerződésben vállalt kötelezettségeit az ügyfél igényeinek és elvárásainak megfelelően, magas színvonalon teljesítette, pontosan követve azon alapértékeket, amelyek révén világszerte mintegy 6000 kórháznak is nyújtja energetikai szolgáltatásait. A Dalkia Energia az évek során a kalocsai kórháznak nyújtott szolgáltatása keretében a korábbi helyzethez képest mintegy félmilliárd forintos kimutatható megtakarítást ért el.

Az 1994-ben 10+10 évre megkötött szolgáltatási szerződés lejárati idejére vonatkozó ügyfélkéréseket tiszteletben tartva a társaság konstruktívan járult hozzá a megállapodások módosításához, a lejárati időpont előrehozásához is. A Dalkia Energia Zrt. a szerződés lejártakor is maradéktalanul teljesítette a megállapodásban rögzített kötelezettségeit, időben átadta a Kórház képviselőinek a berendezéseket és a vonatkozó dokumentációt, segített a pontos műszaki leltár elkészítésében és a gépek állapotának felmérésében.

„A szerződésszerű teljesítés ellenére a kórház társaságunk felé fennálló – és a kórház által is elismert – tartozásának rendezése még mindig nem történt meg. Megértjük, hogy a városvezetés anyagi lehetőségei korlátosak, ugyanakkor ennek a hátraléknak a finanszírozását társaságunk nem tudja tovább vállalni. A Dalkia Energia Zrt. felelősségteljes üzleti partnerként nem veszélyeztetheti további ügyfelei ellátásának biztonságát, nem engedheti meg a munkavállalóinak létbiztonságát megkérdőjelező helyzet fenntartását. Nyitottak vagyunk ugyanakkor konstruktív, előremutató egyeztetésekre, ezért is invitáltuk tárgyalásra a kórház ügyeiben illetékes feleket." – mondta el Asztalos Andrea, a Dalkia Energia kommunikációs igazgatója.

A város közleményben reagált az írásra: 

Kalocsa Város Önkormányzata – mint a Városi Kórház üzemeltetője - és a Dalkia Energia Zrt. között elszámolási vita van. Nem helytálló a szolgáltató azon kijelentése, hogy a Kórház elismerte a fennálló tartozását, erről szól a Bács-Kiskun Megyei Bíróság 2011. november 30-án jogerőre emelkedett végzése.

Kalocsa Város Önkormányzata 2010 novemberétől 2011 nyaráig mindent megtett annak érdekében, hogy a Dalkia Energia Zrt. és a Városi Kórház közötti elszámolási vita rendeződjön, de ez idáig nem sikerült megállapodni a szolgáltatóval. Az ügyet az önkormányzat átadta egy jogi-szakértői csoportnak és mindaddig nem kíván beavatkozni a tárgyalásokba, míg megállapodás közeli helyzet nem alakul ki.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Budapesten -11, Kecskeméten -15 fokot mértek reggel

Az idei tél eddigi leghidegebb reggelére ébredtünk csütörtökön. A fővárosban -11-, Kecskeméten -15… Tovább olvasom