Délmagyar logó

2016. 12. 10. szombat - Judit 0°C | 9°C

Nem jutnak be otthonaikba a Rákóczi út lakói?

Az MSZP kecskeméti szervezete szerint a Rákóczi út lakói és az üzletek tulajdonosai alig tudják megközelíteni ingatlanjaikat az utcában zajló felújítás miatt.
Az MSZP kecskeméti szervezete a városrendezési, városüzemeltetési és környezetgazdálkodási bizottság összehívását kezdeményezi a város központjában a Rákóczi úton megkezdett felújítási munkálatok miatt - közölte Király József, az MSZP kecskeméti szervezetének elnöke szombaton az építkezés helyszínén tartott sajtótájékoztatón.

Az MSZP helyi elnöke, aki egyben pártja önkormányzati frakciójának vezetője, hangsúlyozta: az ott lakók és az üzletek tulajdonosai panaszkodnak, mert teljes hosszában lezárták az út egyik oldalát a járda kivételével, ezért az ingatlanjukat nagyon nehéz megközelíteni, és bonyolultabbá vált az áruszállítás is.

A kecskeméti MSZP-ek a Rákóczi úton élőkért emeltek szót.
A kecskeméti MSZP-ek a Rákóczi úton élőkért emeltek szót.

- A Magyar Szocialista Párt Kecskeméti Szervezete nagyon örül, hogy még az MSZP kormány ideje alatt elnyert támogatással beindult a Rákóczi út revitalizációja, újjáépítése - mondta Király József. - A munkák megkezdése után azonban gyorsan kiderült, hogy az 500 méter hosszban lezárt területen lakók, valamint a földszinti üzletek bérlői, tulajdonosai már nem igazán örülnek annak, hogy ingatlanukat nagyon nehéz megközelíteni, valamint az üzletek folyamatos áruval történő ellátása nagy nehézségekbe ütközik. Ezzel kapcsolatban több bejelentés is érkezett szervezetünkhöz az utóbbi két napban. A helyszíni bejárás során bebizonyosodott, hogy a munkaterület teljes lezárása nem segíti, hanem gátolja azt az együttműködést, amely egy ilyen megújítási folyamat alapja, azaz a polgárok is magukénak érezzék főutcájuk folyamatban lévő megszépülését. Mi, kecskeméti szocialisták úgy látjuk, hogy a magunkkal hozott szerszámokkal ugyan lehetne „kordont" bontani, de mi ezzel csak arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy kaput kell nyitni az együttműködéshez - nyilatkozta a baloldali párt helyi elnöke.

"A bizottság társelnökeként javasolni fogom, hogy a jövő héten tartsunk rendkívüli ülést, amelynek témája a Rákóczi út revitalizációjával kapcsolatos problémák felvetése és megoldása lesz" - mondta Király József.

A sajtótájékoztató helyszínén megjelenő néhány képviselő és párttag ezután a magával hozott szerszámokkal azt szemléltette, hogy el tudnák bontani a kordont, de az akciót csak figyelemfelkeltésnek szánták.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mekkora az az összeg, amiből rehabilitációs központot építenek Kárpátalján alkoholista medvéknek?

Nem, nem vicceltünk. És az összeggel sem... Tovább olvasom