Délmagyar logó

2016. 12. 03. szombat - Ferenc, Olívia -2°C | 5°C

Nem kell újra választani Tiszaalpáron

Nem oszlatta fel magát a tiszaalpári képviselő-testület, miután hat képviselő nem támogatta a polgármester korábban tett javaslatát a testület feloszlatására vonatkozóan.
Egyébként maga a polgármester sem szavazta meg az indítványt, ugyanis a testületi ülés elején már azt szerette volna elérni, hogy ezt a kérdést vegyék le a napirendről, ezt azonban nem támogatták a képviselők. Az alpolgármester viszont lemondott mandátumáról, habár nem a döntés után, hanem még azt megelőzően.

Nem sikerült igazgatót választani az Árpád Fejedelem Általános Iskola élére, mivel a jelenlegi vezető sem kapott bizalmat, ezért javasolta dr. Vancsura István polgármester két héttel ezelőtt, hogy a képviselő-testület oszlassa fel önmagát. A téma a keddi rendkívüli testületi ülés napirendjén szerepelt, azonban ekkor már javaslatának visszavonását kezdeményezte a polgármester. Indokként például a szennyvízberuházást és más fontos ügyeket említett, amelyekben hamarosan döntést kell hozniuk.

A képviselők nem támogatták ezt az indítványt, mondván, hogy tiszta vizet kell önteni a pohárba, mivel mind a polgármester, mind a testület úgy látja, hogy nem tud együtt dolgozni a másik féllel, ezért szükségesnek látták a szavazást.

Barna Sándor képviselő azt hangsúlyozta, hogy a polgármesternek is tudomásul kell vennie, hogy a képviselő-testület működőképességéhez kompromisszumokra van szükség. Azzal a javaslattal élt, hogy a képviselő-testület feloszlatása helyett a polgármester mondjon le a tisztségéről.

Bartók István alpolgármester a kezdetektől támogatta a feloszlatás ötletét, most is emellett érvelt, ugyanakkor egy váratlan bejelentést is tett. Közölte, hogy a szavazás végkimenetelétől függetlenül lemond mind az alpolgármesteri tisztségről, mind a képviselői mandátumáról.

A vitába a jelenlévő vendégek is bekapcsolódtak, akik – kiegészülve több képviselővel – arra próbálták rávenni az alpolgármestert, hogy gondolja át döntését, ő azonban eltökélt volt és nem változtatta meg a véleményét.

A vitát követően név szerinti szavazás következett arról, hogy a képviselő-testület feloszlassa-e önmagát. Barna Sándor nemmel, Bartók István igennel, Csernák Csilla nemmel, dr. Csernus Tibor igennel, Kacziba Sándor nemmel, dr. Puliusné Sárdi Mária nemmel, dr. Taricska Tibor nemmel, dr. Vancsura István szintén nemmel szavazott. Vagyis hatan a feloszlatás ellen, ketten mellette szavaztak. Bartók István lemondása miatt azonban új tagja lesz a képviselő-testületnek, várhatóan Győri István személyében, aki a 2010-es választásokon a kilencedik legtöbb szavazatot kapta, így akkor nem lett önkormányzati képviselő.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A másodosztályú Szolnok is megverte a KTE-t

Újabb vereséget szenvedett el felkészülési mérkőzésen a KTE labdarúgócsapata. A szolnokiak 2-1-re… Tovább olvasom