Délmagyar logó

2016. 10. 26. szerda - Dömötör 9°C | 15°C

Nem tett vallomást a focicsaló banda vezetője

Még egy újságírót is lefizettek annak a csalókból álló bandának a tagjai, akik összesen több mint 900 millió forint kölcsönt szedtek össze egy kamu futballklub létrehozására.
Az MTI tudósítójától kapott információink szerint nem tett vallomást a bíróság előtt az ügy elsőrendű vádlottja, így csupán a rendőrségnek adott korábbi vallomását olvasták fel.

Korábban írtuk:

Csütörtökön a vádlottak kihallgatásával folytatódik a Bács-Kiskun Megyei Bíróságon az a büntetőügy, melynek tárgyát csalás- és vesztegetés bűntette, valamint magánokirat-hamisítás vétsége képezi.

A vádirat lényege szerint az első-, másod- és harmadrendű vádlottak 2004 és 2009 között több magánszemélytől több mint 900 millió forint készpénzt vettek át kölcsön jogcímén azzal a szöveggel, hogy azt a tulajdonukban lévő futball klub beindítására, különböző pályázatok önerejének biztosítására fordítják. A pénzt ráadásul befektetési céllal kérték - kamatfizetési kötelezettség mellett -, mely tevékenységre PSZÁF engedéllyel nem rendelkeztek.

A kölcsönadókat - egyebek mellett egy valótlan tartalmú, hamis likviditási szerződés készítésével és felhasználásával - tévedésbe ejtették és folyamatosan tévedésben tartották a pályázatokkal kapcsolatos elbírálások, kifizetések tekintetében. A kölcsön összegét egyetlen esetben sem fizették vissza.

A sértettek megtévesztése érdekében képesek voltak addig is elmenni, hogy lefizették a Magyar Televízió egyik munkatársát azért, hogy a Telesport internetes oldalán egy valótlan tartalmú cikket jelentessen meg a vádlottak tulajdonát képező futball klub és a Mercedes gyár közötti szponzori szerződésről.

Az első- és másodrendű vádlott előzetes letartóztatásban van, a harmadrendű vádlott pedig lakhelyelhagyási tilalom hatálya alatt áll. Az ügyészség a vádiratában az első-, másod- és harmadrendű vádlott esetében végrehajtandó, míg a negyedrendű vádlott esetében felfüggesztett szabadságvesztés kiszabására tett indítványt.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Paprika TV-s csalók járják a házakat

Ismeretlen személyek a Tv Paprikára, illetve annak születésnapjára hivatkozva próbálnak meg pénzt… Tovább olvasom