Délmagyar logó

2017. 09. 23. szombat - Tekla 11°C | 19°C Még több cikk.

Német-magyar klasztertalálkozó Kecskeméten

Kecskeméten járt csütörtökön a németországi észak-rajna-vesztfáliai autóipari klaszter vezetése.
A hírös városi program részeként a német vendégek jártak a GAMF Kar járműtechnológiai tanszékén, és egy helyi járműipari beszállítói cégnél is. A találkozó a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában megtartott eszmecserével zárult.

Részletek itt!>>

Olvasóink írták

 • 1. x 2013. november 15. 10:52
  „http://www.hirosklaszter.hu/

  Az ország dél-alföldi térségébe települő újabb - főként autóipari multinacionális - cégek arra ösztönzik a versenyképes fejlődésre koncentráló KKV-kat, hogy ebben a régióban is alakítsanak ki egy együttműködési hálózatot, amelynek révén - közösen fejlődve - az egyre magasabb követelményszintet könnyebben legyenek képesek teljesíteni.

  A fenti indíttatás alapján 2008. augusztus 14-én a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara vezetésével 18 szervezet együttműködési megállapodást írt alá a Hírös Beszállítói Klaszter megalakítása érdekében. A tagok többsége gépipari és műanyagipari gyártó vállalkozás, de szolgáltató, tanácsadó és képző szervezeteket is találunk az alapítók között.

  Célok:
  A Klaszter célja a Dél-alföldi Régióban, a közúti járműgyártásában érdekelt, vagy potenciálisan érdekelt cégek tömörítése, közös érdekeik összehangolása, érvényesítése, együttes fellépésükkel piacképességük növelése, a cégek vezetőinek és alkalmazottainak szakmai megerősödése, nemzetközileg is látható méretű gazdasági és szakmai szövetség működtetése.

  Tevékenység:
  A Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara, mint klasztermenedzser ,,Hírös Beszállítói Klaszter létrehozása" címmel pályázatot nyújtott be a DAOP felhívása alapján. A projekt keretében tervezett főbb tevékenységek: átfogó adatbázisok kiépítése, szakmai workshopok megtartása, technológiafejlesztés megvalósítása, közös marketing, projektek generálása.

  A pályázat sikeres volt, a támogatási szerződés aláírásra került 2009. októberében, a pályázat kedvezményezettje az időközben megalakított HÍRÖS Kulcs Kamarai Gazdaságfejlesztő és Szervező Kft. lett. A pályázati projekt időtartama 2010. február- 2011. március, a nyitókonferencia 2010. február 24-én volt, további információk.

  A sikeres működéshez szükséges információk begyűjtése érdekében felvettük a kapcsolatot a Daimler AG, a Mercedes Benz Manufacturing Hungary Kft. vezető munkatársaival, projektjeinkben számítunk az együttműködésükre. 2009. szeptemberi németországi látogatásunk során megismerhettük a Kecskeméten is megvalósuló gyártás jellegét, ill. az ehhez kapcsolódó szakképzési követelményeket.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb veszett róka miatt a macskákat is oltják Kecskeméten

Meghosszabbítják az ebzárlatot, ugyanis újabb veszett rókát találtak a héten. Szeptember közepe óta… Tovább olvasom