Délmagyar logó

2017. 03. 01. szerda - Albin 3°C | 12°C Még több cikk.

Nemzetközi kosárlabda tornagyőzelem Bécsben

Kecskemét - Összesen 480 csapat jelentkezett az idei Bécsi Húsvéti Tornára, ebből 21 volt a KESI tini együttesének korosztályában.
Vegyes volt a nevezettek erősségi foka, voltak gyengébb csapatok is, de emellett nagyon jó képességű, a saját bajnokságukban kiemelt csapatok is szerepeltek. A különleges szabályok értelmében hatos labdával kellett játszani, szemben a magyar kiírásban szereplő ötös labdával, továbbá engedélyezett volt az elzárás és a csapdavédekezés, ami nehezítette a hírös városiak dolgát, mivel a legtöbb ellenfél már rég gyakorolta és alkalmazta ezeket a taktikai elemeket. Emellett meg kellett szokni a futócserét is, ami plusz nehézségeket okozott.A mérkőzésekről:

Kecskemét- Bad Honburg 38-44
Az első mérkőzést a tavalyi német bajnok ellen játszották, és nagyon látszódott a csapaton, hogy ez az első találkozó. Akadozott a játék, főleg támadásban voltak kihagyások, a letámadás ellen sok labdát adtak el, amiből rendre könnyű kosarat kaptak. Főként ezen múlott a vereség, és nagyon megnehezítette dolgukat a továbbiakban.
Karkonosze- Kecskemét 22-51
Ezen a mérkőzésen mindenki pályára lépett, ügyesen játszottak a lányok, a győzelem sem maradt el.
Linz- Kecskemét 9-71
Itt is lehetett forgatni a csapatot, magabiztosan nyerték ezt a mérkőzést is.
Kecskemét- Köpenick 53-12
Jól játszottak a hírös városiak, és ezzel a győzelemmel második helyen végeztek a csoportban, így kivívták a lehetőséget a nyolc közé jutásra. Ehhez egy másik csoport másodikkal kellett játszaniuk.
Kecskemét- WAT 3 52-19

Nem volt olyan könnyű meccs, bár az eredmény nem ezt tükrözi. Főleg az első félidőben nagyon összeszedett volt a csapat, kevés hibával védekeztek, sok labdát szereztek, és abból gyors, könnyű kosarakat sikerült dobniuk.

Kecskemét- Tervisio 43-33

Az olasz csapat egy elég akcelerált, jelentős súlyfölénnyel rendelkező csapat volt, amely emellé párosította igen durva játékát. Nagyon nehéz ellenfél volt, de szerencsére a mérkőzés egésze alatt sikerült megtartania a hidegvérét a kecskemétieknek, és nagyon fontos győzelmet arattak, ezzel kiharcolva az elődöntőt.

Elődöntő:
Kecskemét- Csata 56-37

Előzetesen nagyon félt a szakmai stáb ettől a találkozótól, mert kiváló csapat a Csata, ráadásul két mérkőzéssel kevesebbet játszottak. Nagyon jól működött a védekezése a hírös városiaknak, agresszívak voltak, és ennek meg is lett az eredménye. Sok labdát szereztek, jól kombinálták az indításból szerzett pontjaikat a felállt védekezés ellen dobott kosarakkal. Idén harmadszor is sikerült megverniük a Csatát, ami elnézve a budapestiek játékosállományát, nagyon nagy fegyvertény. Ezzel a győzelemmel döntőbe jutottak Ifj. Tóth Viktor tanítványai, és lehetőségünk nyílt visszavágni az első mérkőzésért.

Döntő:
Bad Honburg- Kecskemét 45-57

A Stadtdhalle-ban megrendezett döntőn talán a tornán először sikerült jól kezdenie a Kecskemétnek a tavalyi német bajnok ellen, már az első negyedben megléptek 10 ponttal. Nagyon okosan és taktikusan játszották le az első két játékrészt, aztán a második félidőben egy kicsit visszaestek, kezdtek kijönni a fáradtság jelei. Erre rásegített egy-két vitatható bírói döntés is, de a csapat tartását mutatja, hogy a legfontosabb pillanatokban valakinek mindig sikerült egy-egy kosarat szereznie. A legutolsó pillanatokban is koncentráltan játszottak, így sikerült megnyerniük ezt a roppant színvonalas tornát. Szimpatikusan játszott a csapat, ezt mi sem bizonyítja jobban, hogy lengyel, német és olasz tornákra is meghívást kaptak a hírös városiak.

Ifj. Tóth Viktor értékelése a tornáról:

"Bécsben utoljára 1997-ben sikerült nyernünk tornát Mészáros Mónika vezetésével. Ezt most sikerült megismételnünk.
A torna megnyerésének kulcsa a csapatmunka volt, illetve, hogy nagyon taktikusan tudtuk végigjátszani a mérkőzéseinket. A csapat állóképessége nagyon jó, nyolc mérkőzést tudtunk végigjátszani letámadással. Az előző fordulóban Révész Boróka lesérült, így a csapatkapitányunk nélkül játszottuk végig a meccseinket. A társaság erejét jelzi, hogy átvették szerepét a többiek, és sikerült pótolni.
A torna legjobb dobója Kovács Kitti lett, de a többiek nélkül ez nem sikerült volna a többiek nélkül, akik legalább annyira kivették a részüket a győzelemből.
Minden pályáralépő hozzátett a sikerhez, de közülük is talán kiemelkedőt nyújtott Révész Luca és Kurtz Kamilla."
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Vízilabda: Ismét pontosztozkodás a Szeged ellen

A népes közönség előtt kezdődő találkozón előbb a vendégek kaptak lábra és kétgólos vezetést szereztek. Kuncz T. és Németh Z. egyenlítését követően a II. negyedben ismét a hazaiak futottak az eredmény után Bajáki és Hegedűs góljaival. Tovább olvasom