Délmagyar logó

2017. 03. 27. hétfő - Hajnalka 2°C | 12°C Még több cikk.

Netező és mobilozó indiánok - galéria

Hogyan tartották a kapcsolatot egymással az indiánok? Erre a kérdésre ad választ az a közel ötszáz alkotás, mely a Katona József Színház és az Invitel közös pályázatára érkezett be. Az eredményhirdetésen kiderült, kik készítették a legötletesebb rajzokat.
Nem csak füst- és tűzjelekkel, de galambpostával, és mobiltelefonnal is kommunikálnak az indiánok. Sőt a táborban chat-sátorban interneteznek, a prérit átszelve pedig lóháton mobiloznak a vadnyugat hősei. Legalábbis így képzelik el azok a gyerekek, akik beneveztek a Katona József Színház és az Invitel közös rajzpályázatára.

A teátrum és az Invitel kapcsolata 2011 őszén indult, amikor a színház és a távközlési szolgáltató hosszú távú támogatási megállapodást kötött. Ez az együttműködés tette lehetővé, hogy a teátrum bemutathatta Winnetou című darabját. A premierhez kapcsolódva hirdették meg azt a közös rajzpályázatot, melynek témája az volt, hogy vajon hogyan tartották a kapcsolatot egymással az indiánok.

A Katona József Színház és az Invitel közös pályázatára 500 alkotás érkezett be. Fotók: Gál Orsolya

A diákok rendkívül nehéz helyzet elé állították a zsűrit, mivel közel ötszáz színvonalas és kreatív munka érkezett be a felhívásra. A versenyre nem csak kecskeméti gyerekek neveztek be, hanem a környező településekről, sőt még Hódmezővásárhelyről is küldtek alkotást a pályázatra.

Az elismeréseket Mák Kornél alpolgármester, Cseke Péter színházigazgató, valamint Rozsnyai László, az Invitel régióvezetője adta át a három korcsoport legjobbjainak a teátrum előcsarnokában tartott díjátadón. Az általános iskolák 1-3. osztályos tanulói közül Szűcs Hanna első, Agárdi Erika második, míg Béres Nikolett harmadik helyezést ért el. A 4-6. osztályos tanulók között Gombos Bernadett rajzát találták a legszebbnek, második díjat nyert Fehér Eszter, a harmadik helyezést pedig megosztották Kanizsai Zsombor és Tóth Sándor között. Végül a 7-8. osztályosok közül Seres Sába Gerda rajza bizonyult a legötletesebbnek, Móni Edina második lett, és ugyancsak megosztott harmadik helyezést ért el Kirják Bence, valamint Babay Imola Anna. A nyertesek könyvutalványt és Invitel ajándékcsomagot vehettek át. Emellett díjazták azt az iskolát is, ahonnan a legtöbb rajz érkezett be a pályázatra. Ez az intézmény a Zrínyi Ilona Általános Iskola lett, melynek diákjai egy monitor tévét vehettek át.
Az eredményhirdetésen elhangzott, hogy a díjazott pályamunkák hamarosan a www.invitel.hu/rajzverseny oldalon is megtekinthetők lesznek, míg a színház tavasszal tervez kiállítást a pályamunkákból.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A Szeged sem tudta megállítani a kecskeméti diadalmenetet

A Szeged ellen megszerezte zsinórban hetedik győzelmét is a bajnokságban a Kecskemét KSE kosárlabda… Tovább olvasom