Délmagyar logó

2016. 10. 22. szombat - Előd 6°C | 14°C

Nincs már hely a kóbor állatoknak

Kiskunhalas - Nincs már hely a befogott kóbor állatoknak a kiskunhalasi gyepmesteri telepen. Ráadásul évente hét tonnányi dögöt is be kell szállítani a telepre.
Egész évben teljes kihasználtsággal működik a kiskunhalasi gyepmesteri telep. Tavaly 300 ebet fogtak be, ennél többet csak azért nem, mert nem tudták volna elhelyezni őket. Egyszerre 18 kutyát tudnak fogadni. A lakossági bejelentésekre is azért nem tudnak mindig azonnal kimenni, mert nincs hely a telepen és nem tudnák hová tenni az újonnan befogott állatot – írja a halasmedia.hu.

Sok a dolog, kevés a hely a halasi telepen. Fotó: halasmedia.hu
Sok a dolog, kevés a hely a halasi telepen. Fotó: halasmedia.hu
A kutyák zöme a befogásuk után két héttel az állatvédőkhöz kerül, új gazdák tavaly 25 kutyát vittek el innen. Az állatokat oltva, egészségügyi könyvvel és chippel ellátva adják ki. A városi rendészet 2004-ben vette át a telep működtetését. Azóta rendezték a korábbi rossz állapotokat és a lehetőségekhez képest fejlesztik a telepet. A volt keceli úti szeméttelep mellett lévő gyepmesteri telepen most rendezték át a kenneleket és a kerítés is új, hogy idegenek ne tudjanak bemenni. A kutyák haraphatnak, a macskák karmolhatnak, az állati tetem fertőző lehet, így nem ajánlatos oda bejárni. Tervezik az áram bevezetését - ami megkönnyítené az itt folyó munkát- férőhelyek további bővítését, fásítást és az úgynevezett kutya inkubátor kialakítását. Itt egy ajtón keresztül lehet majd betenni a lakosság által behozott ebeket.

Amikor nincs kint a gyepmester, akkor vagy bedobják a kutyákat a telepre, vagy a kerítéshez kötik őket. Mostanában sok olyan kutya is ide került, melyet szeretnek ugyan a gazdáik, de kénytelenek megválni tőlük, mert nincs pénz az etetésükre. Főként idősek hívják ilyen kéréssel a gyepmestert. A gyepmester feladata a közterületeken lévő állati tetemek begyűjtése is. Évente általában hét tonna elpusztult állatot gyűjtenek be. Az állati hulladék az elszállításig zárt helyre, konténerbe kerül.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Leverik az omladozó vakolatot a városházáról - fotók

Az omladozó vakolat, illetve az elöregedett díszítőelemek eltávolításában segédkeznek a kecskeméti… Tovább olvasom