Délmagyar logó

2018. 04. 20. péntek - Tivadar 12°C | 21°C Még több cikk.

Nők a lelátón – Angyalok vigyáznak az Ördögökre

Minden férfi szereti a futballt. De mi a helyzet a hölgyekkel? A delmagyar.hu utánajárt, hogy a kecskeméti lányok, nők, asszonyok szeretik-e focit, és ha igen, miért? Kilátogattunk a szombati KTE – Vasas rangadóra.
Kecs-ke-mét! Kecs-ke-mét! Skandálják a szurkolók a meccs kezdete előtt. Sörrel, forralt borral, szotyival és tökmaggal felszerelkezve foglalják el helyüket a drukkerek. Annak ellenére, hogy novembert írunk, nincs hideg, de a fázósabb vagy rutinosabb nézők párnával, egyesek takaróval érkeznek. A zömében férfiakból álló csoportok között – ha elvétve is – de találunk egy-egy barátnőt, feleséget, lánygyermeket.
A VIP szektortól nem messze két fiatal, dekoratív hölgyet kérdezünk, ők miért döntöttek, úgy, hogy a mai délutánt a focinak szentelik.

– A barátom a csapatban játszik, ezért vagyok itt. Ritkán járok ki a meccsekre, leginkább az időjárástól függ, hogy mikor jövök. Ma elhoztam magammal egy barátnőmet is – árulja el Aleksandar Alempijevic barátnője.

Nők a lelátón - KÉPGALÉRIA

A lelátó fenti sorai között egy családot pillantunk meg, akik érdeklődve figyelik a pályán történő eseményeket. Miután a női szurkolás miértjeiről érdeklődünk, a családfő mosolyogva tessékeli elénk az illetékeseket.

– A fiam labdaszedő a meccsen, őt jöttünk megnézni – meséli a büszke anyuka, oldalán 10 éves kislányával, akinek KTE sál lóg a nyakában. A leányzó, Szabó Bernadett így biztatja testvérét a jó szereplésre.

Szabó Bernadett KTE sállal a nyakában buzdította a fiúkat és labdaszedő testvérét. - KÉPGALÉRIA

Közben Alempijevic megszerzi a mérkőzés első gólját. A kecskeméti szurkolók egy emberként ugranak fel a székekről. Lila-fehér csíkos zászlókat lobogtatnak. Duda-és füttyszó hallatszik. A lila drukkerek tapsolnak. Hajrá Kecskemét! – ordítozzák többen.

Kicsit odébb egy házaspár női tagját, Németh Józsefnét szólítjuk meg, akitől megtudjuk, fia, Németh Norbert a Vasas csapatát erősíti.
– 9 éves korom óta imádom a focit, még az édesapám szerettette meg velem. Igazi családi program meccsre járni. Az csak hab a tortán, hogy a fiam is játszik – tudtuk meg a középpályás édesanyjától.

Németh Norbi anyukája a lelátón drukkolt a fiának. KÉPGALÉRIA

Alig 20 perccel Alempijevic gólja után, Németh Norbert egyenlít. A kecskemétiek felhördülnek, többen felállnak, úgy kiabálják be a pályára nemtetszésüket, a játékosokhoz intézett trágárságokkal vezetik le dühüket. Farkas Emma nevetve mondja, azért van itt, hogy figyeljen a barátjára, ne igyon sokat. A fiatalok mellett helyet foglaló Gábor Imréné is csatlakozik az előtte szólóhoz.

– Azért kísérjük a fiúkat, nehogy balhéba keveredjenek – osztja meg velünk ittlétének miértjét mosolyogva.

A fiatalabb korosztály sem marad jeles képviselők nélkül a szombati szürkületben. Az apukák, nagyapák gondoskodnak arról, hogy lánycsemetéjük megszeresse a labdarúgást. Kovács Vivien a nagypapájával szokott meccsre járni, ők a pálya mellett érezhető hangulatot szeretik a legjobban. Kiváló program ez unoka és nagypapa számára egyaránt. A 11 éves Arató Dzsenifer komoly drukkernek számít. Apukájával már 5 éves kora óta látogatnak ki a Széktói Stadionba.

A gyerekek az apukájukkal vagy a nagypapájukkal nézték a meccset. KÉPGALÉRIA

A szünetben felkutatjuk a legelhívatottabb női drukkereket, a Széktói Angyalok szurkolótáborát. A KTE törzsszurkolói, a Kecskemét Devils hatalmas lila transzparense mögött ücsörög a mérkőzés legfiatalabb női drukkere, Szente-Varga Dóra, aki mindössze 3 éves. A főangyal, inkább másra koncentrál, nem hajlandó nyilatkozni nekünk, így édesanyját kérdezzük.

– A Széktói Angyalok szurkolócsapat a férfiak biztatására állt össze 2 évvel ezelőtt. Tagjai a Kecskemét Devils (Ördögök – a szerk.) drukkerek oldalbordái, vagyis feleségek, barátnők. Általában minden meccsen itt vagyunk. Régebben elkísértük a fiúkat idegenbe is, de ma már ez nem jellemző – mondja a csöppszurkoló anyukája.

A második félidőben a KTE még két gólt szerez, ezzel garantálja minden egyes lila drukkernek – nemcsak a lányoknak – a szép szombat délutánt a Széktói Stadionban.

Olvasóink írták

 • 4. kecskeméti2 2010. november 23. 16:09
  „Van ízlése a gyereknek. És köszi Ria!:)”
 • 3. Ria. 2010. november 22. 18:49
  „kecskeméti2:
  Igen, a legfelső kép bal oldalán található lány Alco barátnője.”
 • 2. kecskeméti2 2010. november 21. 16:17
  „Ha lehet az író meg tudná mondani hogy a felső képen baloldalt, az a lány az Alempiejvics bnője?:)”
 • 1. Davicc 2010. november 21. 14:26
  „Hál Istennek sok nő/lány jár a Kecskemét meccsekre! a legszebb lányok a kecskeméti lányok! :)”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kecskeméti házaspár a villalakók közt?

Kecskeméti lakói is lehetnek a hat év után újra megnyíló Való Világ Villának. A 42 esélyes beköltöző közt a városban élő Darányi házaspár is várja majd a nézők szavazatait. Tovább olvasom