Délmagyar logó

2017. 03. 26. vasárnap - Emánuel 5°C | 10°C Még több cikk.

Növelte bevételét a kecskeméti VER-BAU Kft. 2013-ban

A romániai leányvállalattal is rendelkező építőipari cég 2012-ben 4,7 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózott eredménye 288 millió forint volt.
A generál kivitelezéssel és ipari padlóburkolatok készítésével foglalkozó kecskeméti székhelyű VER-BAU Építőipari és Szolgáltató Kft. 2013-ban közel 35 százalékkal, 6,3 milliárd forintra növelte árbevételét - mondta Versegi János, a cég tulajdonosa az MTI-nek.

A romániai leányvállalattal is rendelkező építőipari cég 2012-ben 4,7 milliárd forint nettó árbevételt ért el, adózott eredménye 288 millió forint volt.

Versegi János hangsúlyozta: a 2013-as árbevételt alapvetően meghatározta az, hogy a Kecskeméten zöldmezős beruházással új gyárat és kutatóközpontot épített Knorr-Bremse a VER-BAU Kft.-t választotta a közel 4 milliárd forintos beruházás generálkivitelezőjének.

Az igazgató beszámolt arról, hogy korábban az 500 millió forint alatti beruházásokra nem pályáztak, mert több, félmilliárdot meghaladó megrendelésük volt.

Most kisebb munkákat is elvállalnak, amire példaként említette a kecskeméti börtönben végzett, 100 millió forint alatti építőipari beruházást.

A cég profilját képező ipari padlók és térbetonok építése 2013-ban 1,5 milliárd forint nettó árbevételt biztosított a cégnek. A cég részt vett az M0-s körgyűrű valamint a Liszt Ferenc Repülőtér építésében is.

Versegi János fontosnak nevezte, hogy a legigényesebb megrendeléseket is minőségi kifogásmentesen tudták megvalósítani, így Kecskeméten a svájci Phoenix-Mecano, a német Hilti, valamint a német Mercedes Benz gyárából is újabb megrendeléseket kapnak.

Ma már csak az a vállalkozás tud megrendeléshez jutni, amelyik a legmagasabb minőségi követelményeket is ki tudja elégíteni – fűzte hozzá.

Elmondta: a 2008-ban kirobbant gazdasági világválság hatásaként a kecskeméti építőipari cégek többsége megszűnt, vagy felszámolták, mindössze néhány, egy milliárd forint alatti cég működik.

Versegi János, aki egyben a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Bács-Kiskun megyei elnöke, kiemelte: az építőipar visszaesése miatt óriási hiány lesz szakmunkásból, mert az adatok szerint legalább 150 ezren elhagyták a pályát, az utánpótlásképzés pedig nem biztosít elegendő új szakembert.

Hangsúlyozta: szinte nem lehet találni 40 évesnél fiatalabb szakmunkást.

Szavai szerint 2014-ben a cég a kisebb összegű projektek felé is nyit, a megrendelések alapján az első félévben is megmarad, vagy kis mértékben nő az ipari padlók és a térbeton építés területén a kereslet.

Versegi János 1985-ben alapította a céget. Ma közel 90 fő a társaság állandó dolgozóinak a létszáma. Az alkalmazottak 65 százaléka fizikai, 35 százaléka irodai és mérnöki beosztásban dolgozik.
Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kék hírek Bács-Kiskun megyéből - december 30.

A megye közútjain az elmúlt 24 órában egy könnyű sérüléssel járó, valamint öt anyagi káros közúti… Tovább olvasom