Délmagyar logó

2018. 01. 20. szombat - Fábián, Sebestyén -2°C | 6°C Még több cikk.

Nyílt napon sincs megállás a mentősöknél

Kecskemét - Nyílt napon tekinthettek be a mentősök mindennapi életébe a látogatók Kecskeméten.

Tíz mentős, hét autóval látja el Kecskemét mentős szolgálatát. Ez a szám első hallásra nem tűnhet túl kevésnek, azonban riasztás van bőven. A ma délelőtti nyílt napon a kilátogatók betekintést nyerhettek a mentősök mindennapi életébe, de akár azt is átérezhették, hogy milyen érzés karambolozni. Szerencsére a segítség nem is lehetett volna közelebb.

Akár a rohamkocsiba is be lehetett szálni a ma délelőtti mentős nyílt napon. Rohamkocsiból kettő van  Kecskeméten, ezeken külön orvos utazik és a helyszíni életmentésre is alkalmasak. A többi ötöt főleg betegszállításra használják. Alig pár perc múlva már egy sem állt a garázsban, az összes autót kivezényelték. Hiába nyílt nap, menni kell. Pedig a mentősök kitettek magukért, már ami a programokat illeti, aki akarta megmérhette a vérnyomását, vagy épp a vércukorszintjét, de vért is adhatott, ami különösön fontos így nyáron, hiszen ilyenkor kevesebb a vér a bankokban. Papp Zoltán állomásvezető elmondta, sok riasztás kapnak egy nap, de bírják az iramot, bár van amin lehetne javítani.

„A gépkocsiparkunkon lehetne kicsit javítani, sőt országosan lehetne javítani, sok a rossz autónk, sok a hibás autónk, ennek ellenére a gépkocsik szolgálatba vannak állítva. Ennek ellenére az egészségügyi felszerelésünk európai színvonalú, teljesíti azt , amit Európában a vonatkozó jogszabályok megkövetelnek, felszerelésben nincs problémán, szakemberek tekintetében úgyszintén nincs."- monda el Papp Zoltán a Bács- kiskun Megyei Mentőállomás állomásvezetője

Ottjárunkkor éppen riasztás lérkezett a diszpécser központba, feltehetőleg epilepsziás rohamot kapott valaki Kiskunfélegyházán. A kecskeméti kollégák most értesítik majd a félegyháziakat, hiszen, innen, ebből a teremből irányítják a megye mentőseit, ez ugyanis a központ. Aki pedig nem csak nézelődni, hanem tanulni is jött, az akár egy villám újraélesztési tanfolyamon is részt vehetett, vagy egy ilyen baleset-szimulátorban is kipróbálhatta, hogy milyen érzés egy karambol.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Folytatódnak a kecskeméti útlezárások

Újabb helyeken lesznek útlezárások, útszűkületek és elterelések Kecskeméten. Tovább olvasom