Délmagyar logó

2018. 02. 18. vasárnap - Bernadett 1°C | 6°C Még több cikk.

Nyolc és fél év fegyház 150 ezer forintért

Nyolc és fél év fegyház-, illetve hat év börtönbüntetéssel sújtotta jogerősen a Szegedi Ítélőtábla kedden azt a férfi és nőt, aki tippet adott egy kecskeméti házaspár 2007. szilveszteri kirablásához.
A rablás elkövetőit már 2010 májusában nyolc és tizenegy év közötti fegyházbüntetésre ítélte jogerősen a táblabíróság. A három tettes, akik közül ketten fekete csuklyát és kesztyűt viselve hatoltak be a takarmánykereskedéssel foglalkozó férfi otthonába, arany ékszert és készpénzt lopott el, több mint kétmillió forint értékben.

A másodfokú eljárás alatt merült föl adat azzal kapcsolatban, ki volt a tippadója a rablásnak. Ennek alapján nyomozás indult, majd az ügyészség vádat is emelt Kiss Péter és élettársa, Vizi Andrea ellen. Az ítélet szerint az egyik elkövető 2007. december 19-én szabadult egy korábbi bűncselekmény miatt rá kiszabott börtönbüntetésből, és elpanaszolta az asszonynak, aki távoli rokona, hogy nincs pénze. A nő erre közölte, hogy élettársa, Kiss Péter ötletet tud adni jó pénzszerzési lehetőségre.

A férfi később meg is mutatta az idősebb házaspár lakóházát, takarmánykeverő-telepét, és mivel a terepszemle közben meglátták az autóval arra járó sértettet, őt is azonosította. A rablást elkövetők úgy határoztak, hogy a tippadót kérik fel sofőrnek, mert az ő autója nem feltűnő a helyszín közelében. Ez meg is történt, a vádlott szilveszter napján élettársával együtt elfuvarozta a tetteseket a ház közelébe, majd a bűncselekményt követően haza is szállította őket. A rablók a zsákmány egy részét eltitkolták a tippadók előtt, így azok végül fejenként mintegy 150 ezer forintot kaptak.

A táblabíróság két rendbeli, bűnsegédként elkövetett rablás bűntettében mondta ki bűnösnek Kiss Pétert és Vizi Andreát, és jogerősen nyolc és fél fegyház-, illetve hat év börtönbüntetéssel sújtotta őket. Az ítélőtábla mindkét vádlottal szemben 150-150 ezer forint vagyonelkobzást is elrendelt.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újabb ATM fosztogató banda lendült támadásba?

Pár napon belül már a második bankjegykiadó automatát próbálták meg kifosztani Kecskemét környékén.… Tovább olvasom