Délmagyar logó

2018. 03. 22. csütörtök - Beáta, Izolda -5°C | 4°C Még több cikk.

Nyolcezer tonna sóval készülnek a télre Bács-Kiskunban

Kecskemét - Készülnek a télre a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatóságán: 30 kotrógép és 8000 tonna só áll bevetésre készen.
A Magyar Közút Nonprofit Zrt. Bács-Kiskun Megyei Igazgatósága számára november 10-től a közútkezelő számára a kátyúzás mellett a síkosság-mentesítés a legfontosabb feladat. A munkálatok maradéktalan elvégzéséhez szükséges gépek, alapvetően a Magyar Közút Nonprofit Zrt. saját tulajdonként rendelkezésre állnak. - tudtuk meg a cég vezetésétül. Nevezetesen 30 eszközhordó, amelyekre hóekét, sószórót vagy hómaró adaptereket is lehet rögzíteni, továbbá 7 rakodógép, 7 hómaró, 5 földgyalu, valamint 8 célgépet is bérel a cég a téli időszakra.

Amennyiben a rendkívüli időjárási körülmények megkövetelik, a társaság a szerződéses vállalkozóit is az utakra tudja rendelni. A gépek felkészítése és hadrendbe állítása megtörtént, az igazgatóság felkészült a téli üzemmódra, illetve mind az 5 üzemmérnökségén sikeres gépszemlét is tartott.


A technikai eszközökön kívül, még biztosítani kell a síkosság megszüntetésére használt anyagokat, a cég közel 8 ezer tonna sót halmozott fel a megyei sótárolóiban. Az igazgatóság kiemelt helyen kezeli a hófúvások elleni preventív védekezést, ezért a társaság szakemberei az érintett útszakaszok mellé védőeszközöket, hófogórácsokat és hálókat helyeztek ki.

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. felhívja a közlekedők figyelmét, hogy a téli útviszonyok más közlekedési magatartást igényelnek. Fontos, hogy jól felszerelt, műszakilag jól felkészített és téli gumikkal ellátott járművekkel induljanak útnak. Indulás előtt informálódjon mindenki az aktuális útviszonyokról és a közlekedési helyzetről. Ezt meg lehet tenni a cég megyei diszpécserszolgálatainál, valamint a társaság Útinform osztályán.

Olvasóink írták

  • 1. papsajt 2011. november 15. 08:43
    „Nyolcezer tonna só kerül az ivóvíz készletbe és a környezetbe. Miért?
    Hogy télen is 130-cal lehessen repeszteni.”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Kétpólusú egészségügyi ellátás Bács-Kiskunban?

Sok osztály kapott a Bajai Szent Rókus Kórházban kettes szintű besorolást, így Bács-Kiskun megyében kétpólusú egészségügyi ellátás lehet. Tovább olvasom