Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Nyüzsög a tavaszi kirakodóvásár

Kecskemét – Nyüzsög a népi és iparművészeti kirakodóvásár Kecskemét főterén. Akik eddig nem jutottak el odáig, hogy körbenézzenek a kínált portékák között, azoknak igyekezniük kell, ugyanis két nap múlva véget ér a Tavaszi Fesztivál.
Színes, tavaszi forgatagot hozott Kecskemét főterére a Tavaszi Fesztivál népi és iparművészeti kirakodóvására. Most tavasszal ugyan kevesebb árus kínálja portékáját, mint a karácsonyi ünnepek alatt, de ha valaki végigsétál a fabódék között, rá kell jönnie, ennek ellenére a kínálat igencsak bőséges: különböző bőrdíszműves darabok (táskák, pénztárcák, övek), fából készült játékok – amelyeket akár ki is próbálhatnak a lurkók – továbbá ékszerek, különböző ruhaneműk, irha-termékek és egyéb dísztárgyak közül válogathatnak a nézelődők.

Gaál Béláné és férje közel huszonöt éve járnak a kecskeméti fesztiválokra, ahol bőrből készült táskákat és pénztárcákat árulnak. – Sajnos, azt kell, mondjam, a közel három hét alatt sok olyan napunk is volt, amikor még a napi bérleti díj összegét sem sikerült megkeresnünk. Télen sem ment jól a szekér, de karácsony környékén azért többet vásároltak az emberek, mint most tavasszal – mondja a bőrdíszműves.

Szombat délután sokan voltak kíváncsiak a kirakodóvásárra.
Szombat délután sokan voltak kíváncsiak a kirakodóvásárra.

– Körülnéztünk a barátnőimmel a vásárban. Évről-évre majdnem ugyanazt hozzák az árusok, de az ékszerek között mindig akad olyan, ami annyira megtetszik, hogy nem tudom otthagyni – mutat egy fiatal lány a karján díszelgő legújabb szerzeményére.

Nemcsak ajándéktárgyakat vásárolhatunk, hanem különböző finomságokat is, amelyek mára egy-egy főtéri kirakodóvásár elengedhetetlen velejárói lettek: jégkása, vattacukor, különböző kandírozott finomságok és sparhelten sült lepény várja az ínyenceket. Sokan engednek ilyenkor az édes kísértésnek.

A tavaszi napsütés és a kirakodóvásár színes forgataga sok kecskemétit csal ki a négy fal közül. Alig lehet üres padot találni a főtéren. Mindenki örül a jó időnek. – A leginkább azt a nyüzsgést szeretem, ami ilyenkor a főteret jellemzi. Élet költözik a város szívébe. Most csak kiültünk sütkérezni ide, a szökőkút peremére – mondja egy fiatal srác, aki két barátjával múlatta az időt a főtéri vásárban.

Akik eddig nem látogattak ki a kirakodóvásárra, ne hagyják ki ezt a programot a hétvégén, mert két nap múlva véget ér az idei Tavaszi Fesztivál.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

A nagymama sütije: Pudingkrémes-almás piskóta

Az almás süteményeket sokan kedvelik, azonban ne ragaszkodjunk mindig a jó öreg pite receptjéhez! Tovább olvasom