Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 18°C Még több cikk.

ÖKO iskolai nverseny Kecskeméten

A Lestár Péter Egységes Középiskola Szakiskola És Óvoda II. Rákóczi Ferenc Tagiskolájának néhány évvel ezelőtt indult négy különböző irányultságú osztályának egyike ÖKO-osztály volt.
Az ebbe az osztályba járó diákokk elkötelezett, lelkes tanítóik segítségével különösen komolyan foglalkoznak nap, mint nap a környezetvédelem témájával. Az iskola vezetése célul tűzte ki, hogy az intézmény minden diákja számára természetessé váljon szűkebb és tágabb környezetünk védelme, éppen ezért több olyan projektet szerveztek már, amelyben központi szerephez jutott ez a téma. Tartottak kiállítást olyan képekből, melyeket használt kupakokból készítettek a gyerekek, divatbemutatót, ahol kizárólag hulladékból készülhettek a ruhák, ültettek virágokat, vetélkedtünk.

Távlati cél, hogy a II. Rákóczi Ferenc Tagiskola ÖKO-iskolává váljon, melynek első lépése lehet az az akció, melyet a Nyitott Szemmel Egyesülettel karöltve hirdettek meg. Céljaik a következők:
ne csak arra legyen lehetőségünk, hogy tanórákon beszéljenek a téma fontosságáról, hanem cselekvésre ösztönözzük a gyerekeket.
- Kecskemét városa is komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy a lakosság körében megvalósítsa a szelektív hulladékgyűjtést. Reményeik szerint ehhez is hozzá tudnak járulni a jövőben. Mivel az iskolába 700 tanuló jár, ez több száz családot jelent, akik akarva-akaratlanul kapcsolatba kerülnek a feladattal.
A gyerekeket szeretnék fontos szerephez juttatni azáltal, hogy a család környezetvédelmi lelkiismeretévé váljanak. Szeretnének egy kis részt vállalni abban a nagy folyamatban, amelynek eredményeképpen az emberek gondolkodása átalakul környezetünk védelmének érdekében.

„Tapossa Laposra” címmel hirdettek versenyt az iskola osztályai között, melyben műanyag palackokat illetve fémdobozokat kell gyűjteniük a gyerekeknek.

Egy műanyag palack: 3 pontot ér, egy fém italos doboz pedig pontot ér.
Az alsó és felső tagozatban külön-külön értékeljük a szelektíven gyűjtött hulladék mennyiségét a fenti pontrendszer alapján. A versenyben úgy lehet nyerni, ha az osztályban az 1 főre jutó pontok száma a legmagasabb.

Az összegyűjtött hulladékot minden tanítási szerdán 7.30 és 7.55 között lehetett leadni az iskola technika termében, ahonnan elszállításra került.

A verseny eredményhirdetése 2012 május 25-én lesz, amikor:
- az első helyezett osztály kirándulást
- a második helyezett osztály mozijegyeket
- a harmadik helyezett osztály vadaskert látogatást nyer.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Az Újpest ellen fújt a bíró a KTE ellen? - videó

A pénteken rendezett Kecskemét-Újpest bajnoki mérkőzésen két kulcsfontosságú szituációban hibázott a… Tovább olvasom