Délmagyar logó

2018. 04. 25. szerda - Márk 12°C | 25°C Még több cikk.

Önt is külföldi munka ajánlatával károsították meg?

Külföldi munkákat ígért internetes apróhirdetési porálokon a csaló: a rendőrség a sértettek jelentkezését várja.
A Kalocsai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya egy helyi lakos feljelentése alapján csalás vétség elkövetésének gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján egy ismeretlen nő 2014 januárjától internetes hirdetések keretében ajánlott külföldi munkalehetőségeket.

A gyanú szerint a sértettekkel Baján, a buszpályaudvar környékén található kávézókban, üzletekben találkozott, ahol fiktív munkaszerződéseket íratott alá a gyanútlanokkal. A valóságban nem létező külföldi munkavállaláshoz szükséges szállás és utazási díj költségeként a sértettektől általában 100 eurót, vagy ennek megfelelő forintot vett át.

A nő a találkozásokat követő hétvégére ígérte a külföldi kiutazást - főleg Ausztriába - de erre egyik esetben sem került sor. A sértettek ezt követően a csalót sehogyan sem tudták elérni.

A kalocsai nyomozok beazonosították, hogy a bűncselekmény elkövetésével S. J.-né 47 éves vaskúti lakos gyanúsítható megalapozottan. A nő gyanúsítotti kihallgatásán elismerte, hogy több személyt is hasonló módon károsított meg.

A Kalocsai Rendőrkapitányság kéri, hogy akit hasonlóképpen károsítottak meg, vagy a bűncselekmények elkövetésével kapcsolatosan információval rendelkezik, hívja az ingyenesen hívható 107, 112 központi segélyhívó telefonszámok valamelyikét, névtelensége megőrzése mellett tegyen bejelentést az ingyenesen hívható 06-80-555-111 „Telefontanú" zöld számán (h-cs: 8-16, p: 8-13), illetve tárcsázza a nap 24 órájában hívható 06-78/566-500 ügyeleti telefonszámot.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Ifjú kecskeméti hegedűs sikere a Zathureczky versenyen

A negyedik alkalommal megrendezett országors versenyen korcsoportjában a kecskeméti Kökény Eszter… Tovább olvasom