Délmagyar logó

2017. 09. 24. vasárnap - Gellért, Mercédesz 12°C | 18°C Még több cikk.

Orbán Viktor! Önnek egy új feljelentése érkezett!

Kecskemét - Feljelentés érkezett „Orbán Viktor és társai" ellen a korkedvezményes nyugdíjak okán. Hogy van-e félnivalója a miniszterelnöknek, egy büntetőjogász segítségével próbáltuk kideríteni, és megkerestük magát a feljelentőt is.
Januártól szolgálati járandóságot kapnak azok a korkedvezményes nyugdíjasok, akik fegyveres szolgálat alapján szolgálati nyugdíjban részesülnek. A tervezet ellen számos formában tiltakoztak már, ennek egy újabb példája Hortobágyi István feljelentése „Orbán Viktorés társai" ellen. A Központi Nyomozó Főügyészség részére benyújtott dokumentum hivatali hatalommal való visszaéléssel vádolja a politikusokat, mégpedig arra hivatkozva, hogy a visszamenőleges törvénykezéssel bűncselekményt követtek el.

A delmagyar.hu által megkérdezett büntetőjogász, dr. Siklér Ernőszerint a feljelentés több sebből vérzik. - Már az is kérdéses, hogy visszamenőleges törvénykezésről van-e szó. Ugyanis hivatkozhatnak arra, hogy a törvény a jövőre vonatkozik, hiszen jogilag nem veszi el, csupán átnevezi a nyugdíjat. Ami azonban a feljelentés szempontjából a leginkább vitatható, az a hivatali visszaélés. Ez ugyanis úgy valósulhatna meg, ha például Orbán Viktor maga hozna törvényt – erről pedig nyilván nincs szó - magyarázza a büntetőjogász.

Hortobágyi István nem számít arra, hogy a hivatali visszaélésért adható három éves fegyházbüntetést minden egyes politikusra kiszabják.
Hortobágyi István nem számít arra, hogy a hivatali visszaélésért adható három éves fegyházbüntetést minden egyes politikusra kiszabják.

- Megvalósulhat még úgy is, ha a közhatalmi jogosítványait nem rendeltetésnek megfelelően gyakorolja a miniszterelnök, azaz olyat tesz a kapott jogaira hivatkozva, amit nem tehetne meg, mondjuk – egy bagatell példával élve – megváltoztatja a magyar ábécé sorrendjét. Emellett azt is tudnunk kell, hogy a parlament tagjai nem vonhatók felelősségre a törvényhozásban meghozott döntéseikért – persze néhány szélsőséges kivételtől eltekintve, mint mondjuk az emberiség elleni bűntett.

A feljelentés várható elutasításának fő okát dr. Siklér Ernő abban látja, hogy a büntetőjog egy úgynevezett végső jogszabály, tehát csak abban az esetben alkalmazható, ha már minden egyéb jogi szabályozást kimerítettünk. Esetünkben ennek első lehetősége, hogy a következő választásokon az állampolgárok megvonják a bizalmat a jelenlegi kormánytól. Ha ezt nem akarják kivárni, új választások kiírása is kezdeményezhető. Járható út még az alkotmánybíróság, vagy az ombudsman, de akár nemzetközi színtérre is vihető a probléma.

- Ebben az esetben inkább politikai indíttatásról van szó, aminek semmi keresnivalója a büntetőjog területén – véli dr. Siklér Ernő. – Abból ugyanis semmi jó nem sülhet ki, ha ez a terület a politika eszközévé válik, hiszen ez a diktatúrák sajátja. Ennek ellenére sajnos ma már igencsak jellemző, hogy ehhez a területhez nyúlnak a politikusok, hiszen a másik oldal is előszeretettel alkalmazza – teszi hozzá.

Azzal feltehetőleg a feljelentő is tisztában van, hogy tiszavirág életű lesz az általa benyújtott dokumentum, hiszen valószínűleg nem számít arra, hogy a hivatali visszaélésért adható három éves fegyházbüntetést minden egyes politikusra kiszabják. Hortobágyi István, 2007-ben korkedvezményesen nyugalmazott kecskeméti rendőr őrnagy, ezzel kapcsolatos megkeresésünkre reagálva elmondta: célja, hogy visszaszerezze a rendőrök becsületét.

Hortobágyi István, 2007-ben korkedvezményesen nyugalmazott rendőr őrnagy.
Hortobágyi István, 2007-ben korkedvezményesen nyugalmazott rendőr őrnagy.

- Amikor elvállaltam ezt a nehéz hivatást, annak tudatában tettem ezt, hogy megbecsülik a munkámat. Én a hivatásomnak éltem. Volt, hogy a szabadságomról jöttem vissza, mert éppen akkor ugrott be egy ügy megoldása. A legtöbb jó rendőrhöz hasonlóan még ilyenkor sem tudtam kikapcsolni az agyamat. A folyamatos igénybevétel miatt a hosszú évek során teljesen kiég az ember. Én magam is éreztem az egészségi állapotom és az idegrendszerem romlását.

Hortobágyi, aki egyébként 2008 óta az MSZP tagja, azt az ellentételezést látja most veszni, amit szerinte a magasabb szintű elvárásokért cserébe minden rendőr megérdemel. Nekik ugyanis 27 jogukról kell lemondaniuk, ami a többi állampolgárt megilleti, ráadásul mindennapos fizikai és lelki nyomást kell elviselniük. A magánéletüket fokozottan ellenőrzik: vizsgálják többek közt a családi körülményeiket és a lakóhelyüket. Nem beszélve az óriási felelősségről, ami egy hivatásos vállán nyugszik.

- A fegyverhasználatnak millió szabálya van. A rendőrnek ezek mérlegelésére lehet, hogy éppen két másodperce van, és később ezért felelősségre vonható – hozza a szemléletes példát Hortobágyi.
- Ezt nem látják az emberek, csak az angyalt lándzsával leszúró lovasrendőrt – teszi hozzá.

Olvasóink írták

54 hozzászólás
 • 54. HortobágyiI. 2011. november 25. 20:45
  „Végig olvastam közben a hozzászólásokat. Nos rengeteg a tájékozatlan, a félrevezetett, és a rosszindulatú, mi több ellenséges beírás is. A szerkesztőséget idézem: "Cserében trollmentes kommenteket ígérünk!" Na, ha így végeztem volna a munkámat... :O)

  Az Olvasóknak:
  1) nem az én nyugdíjam a sok, a másoké kevés.
  2) 27 civileket megillető alapjogunkról kellett lemondanunk, amikor felszereltünk.
  3) A rendőrség és a határőrség integrációja miatt egy csomó rendőr feleslegessé vált 2007-ben. Úgy szabadultak meg tőlünk, hogy azt mondták, utoljára vehetjük igénybe a Pintér Sándor által összeállított 1996-os Hszt-t! Mindenki ment, aki mehetett, mert senki nem hülye. Ezzel az állam elkerült egy csomó végkielégítést, ráadásul a bértábla beosztásainak felső polcán keresőket fiatal és kevesebbet keresők váltották fel. Ez így jelentős bérmegtakarítás volt az államnak.
  4) 57 éves korunkig a mi járulékaink be lettek fizetve!
  5) 30 éves munkaviszonnyal a hátam mögött nem kerestem 180 ezernél többet megyei főnyomozóként.
  6) Van 5 millió adósságom a házamon, egy 11 éves Renault gépkocsim, egy motorkerékpárom. Ez az én életem munkája.
  7) Az emelt szintű egészségügyi elvárásnak évek óta nem feleltem meg. Fizettem a dokit, hogy ne kelljen elmennem a cégtől. Jelenleg 7 hete megy a hasam. Az oka talán az ideg, talán nem. Van egy daganatos elváltozás a bal vesémen. Talán jóindulatú. reménykedem. Asztmás vagyok, refluxos, bal szememre 65 százalékban tompalátó, nyaki porckorong rendellenesség, ízületi panaszok, 2009-ben 5-ször fogott meg nyugdíjban az ülőzsábám, de fekve belenyomok 120 kilóba! Miért? mert már van időm magamra. Eddig nem volt. Nem iszom, nem dohányzom.
  8) Csak bűnügyi, közrendvédelmi szakszolgálati feladatokat végeztem és szóvivő is voltam pár évig. 2006-hoz semmi közöm.

  Köszönöm, hogy elolvastak! A cikk sajnálom, hogy csak ennyiről szólt kétórás beszélgetés után.”
 • 53. HortobágyiI. 2011. november 25. 20:22
  „Én úgy gondolom, hogy egy Sikér Dezsővel nem akarok vitatkozni, mert aki szerintem "politikai indíttatásból" értelmezi a törvényt, annak felesleges bármit leírni. Legyen elég annyi, hogy én amikor beléptem a Magyar Rendőrség kötelékébe, akkor egy munkaszerződést kötöttem az állammal, amelynek a feltételeit ő szabta meg.

  Én a szerződésben foglaltakat legjobb tudásomhoz híven teljesítettem. A nyugdíjazásommal a munkaszerződés egy lezárt szerződés lett, és a szolgálataimért megkaptam a nyugdíjamat. Majd évekkel később jön egy kormány, amelyik 1) elvesz egy szerzett jogot,
  2)visszamenőleg semmissé nyilvánítva egy már lezárt szerződést.
  Tehát miről is beszélünk?”
 • 52. Fenyolori65 2011. november 23. 13:16
  „Újra módosítják az alkotmányt?

  Új alkotmány van készülőben. Vajon egy egész alkotmányzáporra kell felkészülnünk? Csak azért kérdezem, mert John Adams (1735-1825) szerint ,,az alkotmány mérce, tartóoszlop és kötelék, ha értik, elfogadják és szeretik. De e nélkül a megértés és ragaszkodás nélkül éppúgy lehet levegőben szállongó játéksárkány vagy léggömb is." Most nem tudom, hogy játéksárkány vagy léggömb, ami születőben van. Az új rend alapjai: Az új alkotmány pontosan szabályoz majd mindent és mindenkit.  Általános rendelkezések
  Magyarország legfőbb kincse az ember. Meg a víz és a termőföld és az angolok elleni 6:3. Jelentős természeti kincse továbbá Makovecz Imre és az ő akadémiája is.
  Magyarország fővárosa Budapest. A nemzet fővárosa ott van, ahol a kormányfő.
  Családpolitika Magyarországon a család alapja a család. Magyarországon a család családfőből, gyerekeket szülő feleségből, gyerekekből és a kormányfőből áll. A kormányfő akadályoztatása esetén a kormányfőt a kormányfő arcképe képviseli. A kormányfő arcképének a helye a nappaliban van. Magyarországon a családok közvetlenül is részt vesznek a nemzeti konzultációban. A kormányfő - akadályoztatásuk esetén - végtelen bölcsességének köszönhetően is pontosan tudja, hogy mit akarnak.
  Nyelvpolitikai fejezet Magyarország kiemelten védi és ápolja a magyar nyelvet. A magyar nyelvvel értenek szót egymással a magyar emberek, és néha a köztársasági elnök is.
  Adók, és járulékok Magyarországon van a világ legjobb adórendszere. A térségben Magyarországon a legalacsonyabb az adókulcs. A nagyszerű magyarországi adórendszert a különadók rendszere még nagyszerűbbé teszi. Az új közgazdaságon alapuló magyarországi adórendszerhez a világ bármelyik gazdasága csatlakozhat, ha elfogadja Matolcsy közgazdasági alapvetéseit, az úgynevezett gazdaságfelpörgető matolcsyzmus tételeit. A magyarországi adóbevallás elfér egy söralátéten.
  Sörügyi fejezet Magyarországon használják a világ legnagyobb söralátétét.
  Ifjúságpolitika Magyarország területén minden fiatal szabadon lázadhat, amennyiben tagja a kereszténydemokraták ifjúsági szervezetének, és tiszteli az idősebbeket.
  Irodalompolitikai fejezet Magyarország legjobb írója Wass Albert.
  Névügyi fejezet Magyarországon a névadás joga a kormányé. Amennyiben közérdek fűződik hozzá, Magyarország kormánya bárkit és bármit el- és átnevezhet. Magyarország kormánya rendelet útján átnevezheti a hidakat, hegyeket, utcákat, intézményeket, nőket és férfiakat. Az átnevezési illetéket az átnevezettek fizetik meg. Magyarország kormánya az ő végtelen bölcsességével Földrajzinév-bizottságot működtet. A bizottság szabadon működhet, de elvárható, hogy méltányolja a kormány kéréseit. Amennyiben a bizottság nem méltányolja a kormányzat kéréseit, a kormány feloszlathatja a bizottságot. A feloszlatott bizottság tagjai általában hálátlan disznók.
  Lázárügyi fejezet Magyarországon mindenki annyit ér, amennyije Lázárnak van.
  Népszavazás Magyarországon bárki kezdeményezhet népszavazást. Magyarországon, a népszavazáson - költségtakarékossági okokból - csak a kormányfő vesz részt, és döntése mindenkire kötelező.
  Reklamáció Magyarországon reklamációnak helye nincs.”
 • 51. Fenyolori65 2011. november 23. 13:12
  „Igaza van néhány előttem szólónak, parttalan vita, ha valaki nem látja a másik oldalt, csak azt amit neki a kormány szajkóz........igazságos egykulcsos adó........40 éves nyugdíjasok stb stb.....

  Kedves spiler ! Ez még csak a kezdet. A saját hatalmuk bebetonozása érdekében mindent megtesznek, ha mi nem teszünk valamit sajnos.
  A másik kedvencem az mszmp jogutódjaként az mszp-t jelöli meg és a most elfogadásra beterjesztett alaptörvény preambulumában, és minden jogi felelősséget rájuk hárít, csak az a ciki a mostani mszp-sek nagy része az átkosban még rövidnadrágos kisgyerek volt, viszont az mszmp kb. tagok és vezetők most éppen a fityesz soraiban foglalnak helyet és dörzsölgetik a markukat.
  Minek ez a porhintés? hát csak azért, hogy a nép ezzel foglalkozzon inkább mint a gazdaság helyzetével és a politikai hazugságok hálójával.”
 • 50. 620829 2011. november 23. 10:03
  „49. spiler 2011.11.23. 08:30
  ujabb agy szülemény

  KIS OPTIMISTA...AGY...BIZTOSAN NEM !!!!”
 • 49. jozko 2011. november 23. 09:48
  „Bizony mondom néktek:
  a sajtó /is.../ nagyhatalom!”
 • 48. spiler 2011. november 23. 08:30
  „ujabb agy szülemény,,,,ha Magyarországot az EU . bünteti akkor a büntit adó formájában beszedik mindenkitől
  VAGYIS VEZETŐINK MINDENFÉLE FELELŐSÉGET LEráznak MAGUGRÓL,AKKOR MILYEN ERKÖLCSI ALAPON PRÓBÁLJÁK AZ ELÖZŐ VEZETÉST ELSZÁMOLTATNI..
  ha mi rosszul döntünk a családba akkor a kormány vállalja a kezességet???????.”
 • 47. 620829 2011. november 23. 08:00
  „Meddő és értelmetlen vita...másfél éve a káosz csúcsát éli meg hunnia....ez itt a baj...nem más.”
 • 46. Én2 2011. november 23. 07:19
  „Milyen tévedésekbe vagytok ezek az emberek a törvény szerint cselekedtek és NEM ingyenélők, ki van fizetve nekik a nyugdíjjárulék- NEM LEHET ÉRTENI.
  itt a kormány tesz törvényellenest!”
 • 45. DobóI 2011. november 23. 05:57
  „42. Fenyolori65 2011.11.22. 20:34

  Hogyan tudod te megítélni a munkájukat ott voltál velük, dolgoztál valamelyikükkel?....

  A munkájukat remekül megtudtam itélni: a korábbi nyolc év alatt gyalog járóőrző rendőrt alig láttam, általában csak furikáztak vagy ücsörögtek a "Védünk és szolgálunk" feliratú autókban, hacsaknem éppen a cumisüveget is elkoboz droid hadseregként védték a Kossuth teret. Közben bizonyos néprétegek szabad fosztogathatták 20 ezer forintig az idős embereket, az uzsorások, rabszolgatartók kánáánjukat élvezték.
  Az elmúlt 8 évben kiteljesedett vadkapitalizmus MO-on, ahol számos betegséggel küzdő ember (pl idős agyonterhelt kórházi nővérek) vonszolják naponta munkába magukat, csakhogy a szánalmas alamizsna fizetésükből kifizessék az szocik által elszabadított energiaárak számláit. Akkor miért is járna 40-50 éves embereknek kiemelt nyugdíj, amely mellett még biztonsági őrként lebzselnek valamelyik áruházban (persze amit ő korábbi munkájuk lehetővé, hogy mindenhol boltban ott legyenek).
  Tévedsz abban, hogy bármiféle gyűlöletet érzenék, inkább megvetést érzek azok iránt iránt akik a társadalom 65-éves korig dolgozó részének kontójára akarnak lebzselni. Vége legyen az efféle kiváltságoknak!”
 • 44. agi64 2011. november 22. 22:12
  „Azért tisztázzuk, itt nem csalókról van szó, hanem a törvényes lehetőségekkel élőkről. Nem ők szabták a szabályokat és nem ők szabják most sem.
  No akkor nézzük sorra:
  1. Aki elment korkedvezményes nyugdíjba, azt a legtöbbjét küldték. Pl. jogszabályváltozás miatt, vagy éppen eü. alkalmatlanság miatt, stb.
  (Ha bárki ilyen helyzetbe kerül, nem élne a lehetőséggel??)

  2. A nyugdíj átnevezésével olyan járandóságot kapnak, amit lehet csökkenteni, vagy akár elvonni is.
  3. Ha vissza kell menni dolgozni, akkor vajon a rendőrség meddig tud munkát biztosítani?? Ott nincs ennyi rendőrre szükség. Legfeljebb pár hónapig "tartják", majd elküldik, és munkanélküli lesz. Ez tisztességes??”
 • 43. nemecsekerno_007 2011. november 22. 22:10
  „37. Fenyolori65 2011.11.22. 18:21

  "Ezek után az emberek után 57 éves korukig be van fizetve a nyugdíj járulék"

  - az általuk befizetett járulékból az akkori nyugdíjakat fizették (kb. 30-50%-ából)
  - amit befizettek azt is az államtól kapták
  - az állam pedig az exportra termelő cégek adójából finanszírozza az egészb bulit.
  - amit így az állam kap, azt tologatja ide-oda. de ettől több nem lesz
  - nyugdíjba lehet menni 40 évesen, de abból meg az lesz, hogy 8-10 év múlva semmit sem fog a nyugdíj érni
  - mert nincs mögötte valós gazdasági teljesítmény, megnő az infláció etc... (magyarán önbecsapás)”
 • 42. Nightroad 2011. november 22. 22:01
  „Teljesen felesleges ez az egész rendvédelmis kontra civil vita. Aki nincs benne, fogalma sincs a rendvédelmisek munkájáról, csak azt látja amit a sajtóban az orra elé tesznek, ez persze rendesen ki van kozmetikázva az egyenruhások ellen. Azt miért nem mutatják be sehol, hogy van olyan aki totál elmeháborodott és nem engedik rokkantnyugdíjba... mert ALKALMAS?! Nem kicsit fog megdöbbeni az a most még köpködő civil mikor őt kellene mentenie egy dilisnek? Dehát új rendszer van, éljen sokáig! Részemről minden tisztelet nekik, bár én se szeretem a kamerázós fakabátokat, de ha megvan nekik adva kvóta, hogy mennyit kell "beszedni" akkor annyit fog beszedni. Félti a kis 100ezer fizetését.
  Még egy dolog. Gondolom ezt se nézte meg senki, de ezeknek a szerencsétleneknek már vagy 7 éve nem emelkedett a fizetésük, mert "válság van". Erről nincs a civileknek valami okos gondolata? A mávnál meg idén még sztrájkolni se kellett és fejlesztették a berüket. Körül kéne nézni kicsit, és nem csak azt harsogni, amit az ember szájába adnak.”
 • 41. Fenyolori65 2011. november 22. 20:34
  „Kedves DoboI!
  Kérlek, mielőtt a párt lózungot harsogod, nézz utána a dolgoknak. 40 évesen a korkedvezményeseknek csak kevés százaléka ment el nyugdíjba, nem ez a meghatározó szám. Ezt csak egy kiragadott részlet a fityesz lózungtömegéből. Lehetne statisztikát csinálni... nem a 40 éves nyugger rendvédelmis lenne a legtöbb.
  Egyébként a törvényjavaslatban az összes korkedvezményes nyugdíjastól meg akarják vonni, kivéve az országgyűlési képviselők és a polgármesterek előrehozott nyugdíját. Sajna ez van benne a törvény tervezetben olvasd el, a sajátjukat megtartják........
  Hogyan tudod te megítélni a munkájukat ott voltál velük, dolgoztál valamelyikükkel? Csak a gyűlölet beszél belőled, amit ez a nagysikerű kormánynak sikerült beléd oltani. Ha csak egy kicsit a dolgok mögé néznél nem mondanál ilyet.
  Mondj nekem a világon bárhol olyan társadalmat, ahol a rendesen törvényesen befizetett nyugdíj járulék után csak azért, mert egy dolgozói rétegre rászállt a kormány nem kapja meg a neki törvényesen járó pénzét.”
 • 40. deszkás 2011. november 22. 19:58
  „Drága kedves tajtékozó 112/3-ad! És mit léptek ha az új alkotmányra nem esküszik fel a rendvédelmis? Megsúgom:csak azt tudjátok tenni (ennyi "kedvesség" után-mert erről tudnak a rendvédelmisek) mint a rendszerváltáskor.,nem esküdött fel -nagy ivben kerülték ennek a létezését is- (de a munkát vállalta!) és nyugdijazták!!! Sakk matt. Valaki esetleg másképp tudja?”
 • 39. DobóI 2011. november 22. 19:52
  „Menjenek a feljelentésükkel a sunyiba a 40 éves korban nyugdíjba szándékozó ingyenélők, miközben társadalom nagy része 65 évesen húzza az igát. Az elmúlt 8 évben nyújtott munkájuk alapján még nyugdíjat sem adnék nekik!”
 • 38. Fenyolori65 2011. november 22. 19:10
  „Ja még azt azért megjegyezném, hogy azt hiszik, hogy ha valamit ők elgondolnak az helyes is? Ha én kerülök hatalomra megtiltom, hogy a szőke nők bejárjanak a szóürakozóhelyekre, mert én a feketéket szeretem, meg a támogatóim is őket szeretik?
  Kicsit röhejes az egész!”
 • 37. Fenyolori65 2011. november 22. 18:21
  „Kedves lukrécia!
  Pár dolgot összekeversz! Ezek után az emberek után 57 éves korukig be van fizetve a nyugdíj járulék, amit ezzel a törvénnyel a kormány tulajdonképpen elvesz. De ezek szerint - amit már nagyon sokan látnak - itt nem állnak meg, hiába teszik ki pellengérre a rendvédelmiseket hanem a többi 803 szakma amelyik eddig biztosította a korkedvezményes nyugdíj lehetőségét elveszíti ezt a vonzerejét is.
  Egyébként mivel mással lehet megfogni ezeket az embereket, az embertelenül nagy fizetésse, egy járőr éjszakás a pótlékaival együtt alig 100e-t keres.
  Ha rendvédelmet szétverik, ki fogja a belbiztonságot fenntartani?? Jöhet az anarchia??? Nagyon afelé tartunk.
  Bárhol a világon van a fegyveres szerveknél, testületeknél van korkedvezményes nyugdfíj, mert az ember képességei behatároltak és az évek múlásával sajnos kopnak. A másodállást és maszek, fekete munkát e-mellett kicsit aggályosnak tartom én is, de hogy egy csoportnak megtiltani másnak meg engedni, ez nem diszkrimináció?
  Ja még annyit hozzá, hogy a Te adódból ne kapjanak nyugdíjat azok akiknek a törvény szerint jár, de a naplopó ámokfutó kormány tagok a havi több millióval a zsebükben tényleg a Te adódból, és még be sem járnak a munkahelyükre az rendben van? Esetleg aki 28 évesen olyan kormány által támogatott vállalat élén állni havi kb 2 millióval ami semmit nem csinál a rendben van?
  Sajnos megfertőzött a fityesz lózungtömege. " Tartsa el a családja" .... ezt mond azoknak akik - NE Adj Isten -téged húznak ki az összetört autódból, vagy égó házadból!”
 • 36. Egyolvasó 2011. november 22. 17:45
  „Azért gondolkodjon csak el mindenki és szálljon egy kicsit magága, mióta a fidesz van hatalmon az árak elszabadultak, ugyan úgy hazudnak ők is mint az mszp tette, DE HOL VANNAK MOST A KORMÁNY ELLEN TÜNTETŐK, HISZEN MOST SEM LETT JOBB, SŐT INKÁBB MÉG ROSSZABB!
  Több joga van a munkaadónak mint a munkavállalóknak, ha egy nő elmegy GYES-re megszűnhet a munkahelye, ha elmegy a munkavállaló táppénzre, kirúgja a munkaadó, és a szabadságról már nem is beszélve.
  ÉS MÉGSEM MEGY SENKI AZ UTCÁRA TÜNTETNI?????”
 • 35. lukrecia 2011. november 22. 16:58
  „Az en adombol, fizetesembol, ne tartsanak el egyetlen korkedvezmenyezettet sem !!! Tartsa el a csaladja. Foleg ne 200 000 kozeli nyugdijjal a zsebeben, es maszek vallakozassal, masod allassal a nyugdij mellett.”
54 hozzászólás

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Össztűz alá veszik az ittas vezetőket

A kiskunfélegyházi rendőrkapitányság után Kiskunhalason is hadat üzentek az ittas vezetőknek.… Tovább olvasom