Délmagyar logó

2017. 11. 20. hétfő - Jolán 1°C | 8°C Még több cikk.

Országos döntőbe jutottak az Univer-KTE súlyemelői a hétvégén

Hétvégén rendezték súlyemelésben az I. osztályú csapatbajnokság 2. fordulóját, melynek egyik állomása Kecskemét volt. Az Univer KTE Súlyemelő Szakosztálya a Szegedi Lelkesedés csapatával mérte össze ez erejét, a cél pedig az országos döntőben való jutás volt.
A kecskeméti csapatnak nem volt könnyű dolga, mivel az első fordulóban alulmaradtak, és az ellenfél csapatát erősítette Nagy Péter is, aki első számú várományosa az londoni olimpiai kvótának.

Az Univer súlyemelői nem foglalkoztak az előjelekkel, hanem egyéni legjobbjukat megjavítva gyűjtötték az értékes pontokat. Kmegy Máté serdülő korcsoportban, a 77 kg-os mezőnyben 176 kg (78;98) eredménnyel egyéni legjobbját javította meg. Az ifjúsági Kasza-Kovács Klára 58 kg-os súlycsoportban, 130 kg (56;74) teljesített, Megyeri Dávid 162kg (72;90) emelt a feje fölé.

A fiatalokat követték a felnőttek, Nagy Noel, aki tavaly országos bajnok lett, 270 kg (118;152) eredménnyel járult hozzá a csapat sikeréhez, két 105 kg-os súlycsoport induló versenyzőnk, Patkós Krisztián és Tölli László azonos eredményt ért el, 260 kg-ot teljesítettek.

A kiegyensúlyozott eredményeknek köszönhetően az Univer KTE csapata a két forduló alapján megelőzte a Szegedi Lelkesedést, bejutott az országos döntőbe.

Bálint Csaba edző értékelte a versenyt: – Maximálisan elégedett vagyok versenyzőink eredményével. Fontosnak tartottuk Kasza Gyuri bácsival, hogy a csapatba beépítsük a fiatalokat, és az eredmények igazolják az elgondolásunkat. Még nincs végleges eredmény, de már elemeztük a többi csapat teljesítményét, és az elért pontszámok alapján az Univer KTE csapata bejutott a legjobb hat csapat közé. Fiataljaink az elmúlt hétvégén a Diákolimpia Országos Döntőjén is bizonyították tehetségüket, Kasza-Kovács Klári, Gyóni Richárd és Kmegy Máté ezüstérmes lett, Megyeri Dávid a dobogó harmadik fokára állhatott, valamint Zubek Zsolt 6.helyezést ért el.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Újra az élmezőnyben a KTM Kecskemét versenyzője

Az utóbbi évek legjobb eredményét érte el az Országos Motocross Bajnokság vasárnapi első futamán… Tovább olvasom