Délmagyar logó

2018. 01. 16. kedd - Gusztáv -4°C | 4°C Még több cikk.

Ötmilliárdos városháza felújításra pályázik Kecskemét

Kecskemét - 4,9 milliárd forintos pályázatot nyújt be a kecskeméti önkormányzat a Dél-alföldi Operatív Program körében a Városháza funkcióbővítő felújítására. Részben turisztikai látogatóközponttá alakítanák az épületet.
A város vezetése a projekt teljes lebonyolításával és a projektmenedzsment feladatok ellátásával a Kecskeméti Városfejlesztő Kft.-t bízta meg a csütörtöki közgyűlésen. A programon belül olyan turisztikai célú fejlesztésre nyílik lehetőség, amely komplexen biztosítja a Városháza felújítását. A cél kettős: egyrészt javulnak majd a hivatalban dolgozók munkakörülményei és erősödik az önkormányzati ügyfélbarát funkció, másrészt az épület igazi idegenforgalmi attrakcióvá válhat.

A tervek szerint a hivatal a felújítást követően az épület első és második emeletén működne, míg a földszinten és a félemeleten a turisztikai elemek kapnának helyet. Létrejönne Kecskemét turisztikai látogatóközpontja, amely interaktív módon, modern technikával mutatná be a Városháza történetét, a benne lévő műalkotásokat, a város nevezetességeit és történelmét. Olyan bemutatótermek alakulnának ki, amelyekben a város számos gyűjteménye helyet kaphatna.

Beázás, menyezetleszakadás - ráfér a felújítás a patinás épületre.
Beázás, menyezetleszakadás - ráfér a felújítás a patinás épületre.

A földszinten kialakul egy konferencia központ, a belső udvar pedig állandó rendezvényhelyszín lehetne. A tervek szerint egy minimum 300 fős befogadóképességű multifunkciós vendéglátó egység is kialakulna, amely képes kiszolgálni a hivatali dolgozókat, a turistákat, a rendezvények látogatóit és a város lakosságát egyaránt. Az elképzelések szerint az épületben lenne interaktív játszóház, és megteremtenék a mozgássérültek kulturált fogadási feltételeit.

A projekt bruttó 4,9 milliárd forintba kerül, amelynek várhatóan 90 százalékát lehet pályázati forrásból megszerezni. Zombor Gábor polgármester elmondta: a Városfejlesztő Kft. ezzel a döntéssel egy általános felhatalmazást kapott annak érdekében, hogy mielőbb benyújthassa a pályázatot. A projekt részletes elemeit szeptemberben tárgyalja majd a közgyűlés.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Beindult a fesztiválszezon - idén már Kecskeméten is

Idén már a kecskemétiek sem maradnak saját fesztivál nélkül, bár a grandiózus bulik kedvéért még mindig utazgatnia kell a helyieknek.
Tovább olvasom