Délmagyar logó

2018. 04. 22. vasárnap - Csilla, Noémi 9°C | 24°C Még több cikk.

Ötvenszer lőttek az autóval menekülő családra

Emberölés kísérlete, valamint lőfegyverrel és lőszerrel visszaélés miatt 12, illetve 13 év, fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélt hétfőn első fokon, nem jogerősen a Bács-Kiskun Megyei Bíróság Kecskeméten két vádlottat, aki egy család több tagját megpróbálta lelőni.
A 12 év fegyházbüntetésre ítélt 24 éves Borsos László elsőrendű vádlott - aki nyolc alkalommal volt büntetve -, valamint a már tízszer büntetett Csizmár Zoltán másodrendű vádlott 2009. szeptember 12-én engedély nélkül szerzett meg két sörétes vadászpuskát azért, hogy haragosaikat megöljék. A vita azért alakult ki, mert egy személygépkocsi eladása kapcsán a sértettek követeléssel léptek fel a vádlottakkal szemben. Az elsőrendű és a másodrendű vádlott egy Kecskemét melletti bérelt tanyára csalta a négy sértettet, majd a kaput becsukva fenyegetően léptek fel velük szemben. A sértettek az autójukba menekültek. Ezután az első- és a másodrendű vádlott három lövést adott le közelről a gépkocsira.

A sértettek el tudtak menekülni, a vádlottak pedig autójukkal a kórházig üldözték őket. A szerencsének köszönhető, hogy a sértetteket eltaláló sörétek nem okoztak súlyosabb sérüléseket. A gépkocsit csaknem ötven lövedék érte. A két vádlott azután Olaszországba menekült, majd miután visszatértek Magyarországra, egy bérelt tanyán elfogták őket.

Sárközy Szabolcs tanácsvezető bíró a per harmadrendű, a cselekmény elkövetésekor még fiatalkorú, a bűncselekményben aktívan részt vevő vádlottját - az elsőrendű vádlott élettársát - egy év, fiatalkorúak fogházában végrehajtandó, két év próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztésre ítélte, míg a negyedrendű vádlottat - a fegyvereket tőle szerezték be, valamint segített a vádlottak elrejtőzésében - három év próbaidőre felfüggesztett két év börtönbüntetésre ítélte.

A bíró az ítélet indoklásakor hangsúlyozta: nyomatékosan súlyosbító körülmény, hogy a két vádlott többszörösen visszaesőként követte el a bűncselekményt.

A harmad- és negyedrendű vádlott tudomásul vette az ítéletet, és az ügyész is elfogadta, így esetükben az ítélet azonnal jogerőre emelkedett. Az első- és a másodrendű vádlottak esetében az ügyész súlyosbításért fellebbezett, a vádlottak és védőik fellebbezést jelentettek be valamennyi vádpontban - az emberölés kapcsán felmentésért, egyebekben pedig enyhítésért. A per a Szegedi Ítélőtáblán folytatódik.

Korábban:

Előre kitervelten, több emberen elkövetett emberölés bűntettének kísérlete miatt mondja ki az ítéletet hétfőn a Bács-Kiskun Megyei Bíróság B. Lászlóra és három társára, akik két éve ki akartak végezni egy családot.

A vádirat lényege szerint a 24 éves, Kecskeméten élő B. László 2009. szeptember 12-én engedély nélkül beszerzett két darab sörétes vadászpuskát annak céljából, hogy azokkal haragosait - egy család tagjait - megölje. Az előzetes tervnek megfelelően B. László egy 36 éves, szintén kecskeméti férfival együtt lövéseket adtak le ezekből a fegyverekből a gépkocsijukban tartózkodó két sértettre, akiket el is találtak. A sértettek ennek következtében súlyos sérüléseket szenvedtek el. Az ügy másodrendű vádlottját, egy 19 éves, kecskeméti illetőségű nőt bűnsegédi magatartással, a negyedrendű vádlottat – egy 35 éves kecskeméti férfi – pedig lőfegyverrel visszaélés bűntettével és bűnpártolással vádolja a főügyészség. Az első-, illetve a másodrendű vádlott előzetes letartóztatásban vannak, társaik ugyanakkor szabadlábon védekezhetnek.

Olvasóink írták

 • 5. vadruca 2011. november 29. 07:45
  „Hol van itt a "három csapás" -elv ? - A visszaesőket nagyon szigorúan kell büntetni.”
 • 4. deszkás 2011. november 28. 18:11
  „Mindenben bizonytalanok. Ez egy kamu itélet. Az eredménye látszani fog mert ez "felhivás a táncra". Mi meg nézhetünk ki a fejünkből.”
 • 3. jozko 2011. november 28. 09:57
  „Szerinted bizonytalanok annak megítélésében, hogy enyhítő vagy súlyosbító körölmény
  a célszemélyek életben maradása?”
 • 2. 751510 2011. november 28. 09:41
  „Ja, hogy ma dől el, elítélik-e őket egyáltalán? Minekután erősen hagyományőrzés szaga van az esetnek, ez magyarázatul szolgálhat az igazságszolgáltatás bizonytalankodására.”
 • 1. klj_54 2011. november 28. 07:26
  „Kettő választás van józan ésszel átgondolva:
  1, emberölés kísérlete miatt sok év börtön!
  2, Felmentés, himmi-hummi ítélet esetében a jó öreg barátot hordozni magunkkal, a Kalasnyikovot!”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

15 Celsius fokot mértek Kecskeméten

Egész délután szinte zavartalanul sütött a Nap hétfőn Kecskeméten. A hőmérő higanyszála 15 Celsius… Tovább olvasom