Délmagyar logó

2018. 01. 23. kedd - Zelma, Rajmund -4°C | 3°C Még több cikk.

Paddy and the Rats Kecskeméten

A Paddy And The Rats zenekar azon kevés bandák közé tartozik, akik külföldön ugyanolyan sikeresek, mint itthon.
Ha jellemzően nem is tőlük hangos a magyar sajtó, az vitathatatlan, hogy teltházas koncertjeikkel maguk mögé utasítanak sok nagynevű bandát. Évi 150 koncert már önmagában szép teljesítmény, nem ritka a nyári fesztiválszezonban, hogy 6 koncertet adnak egy héten. A basszusgitáros Vince Murphy szerint ez a tempó komoly hatással van rájuk:

- Az elmúlt öt évben a zenekarral töltött idő kb. 90 %-a úton, a maradék 10% minden mással telt. Ugyanezt az arányt lehet felállítani a befolyásolt állapotban, valamint tisztán töltött idő esetében is; tehát valószínűleg mi jobban élveztük, mint az agysejtjeink vagy épp egyéb belső szerveink.

A közelmúltban egy internetes szavazáson megválasztották őket a világ legjobb kelta-rock bandájának, mindemellett pedig két egymás követő évben is ők lettek az iTunes-on a legtöbbet letöltött magyar zenekar. Ezt csak remélni merték a kezdetekkor, emlékszik Joey MacOnkay:

- Kocsmazenekarként indultunk Miskolcon, 50 fős közönség előtt, most már több mint 1000 fős bulit csináltunk Budapesten. A lendület és a barátság töretlen és épp ezért nagyon szerencsésnek mondhatjuk magunkat.


Eddig 14 országban járt Paddy a patkányokkal és abban a szerencsés helyzetben vannak, hogy szinte folyamatosan érkeznek a külföldi felkérések, még a tengerentúlról is. Paddy így magyarázza a zenekar erejét:

- Az ír zene tele van energiával. Akárhol hallgatod, felrobbantja a szobát, a színpadot. Erőt ad, bulizni támad kedved, nem pedig agyalni a hétköznapi hülyeségen. Ez a zene attól igazán zseniális, hogy lehet tolni a rock and rollt és a punkot is, de közben van benne mégis valami más is, természetesebb és misztikusabb. A folk egyszerű zene ugyan, de nagyon jól kifejezi az ember valós, igazi érzelmeit.

A látványos buli, a slágeres rock dallamvilág önmagában garancia az igazi hangulatra és olyan koncertélményt adnak, hogy aki elsőként találkozik ezzel a zenével, az ugyanolyan lelkes táncba és őrült ivászatba kezd, mint a rutinos ír punk rajongók.

A zenekar nemrégiben a Suzuki által megrendezett viaDAL elnevezésű klipverseny egyik nyerteseként leforgathatta vadonatúj klipjét a Ghost from the barrow című dalhoz. A kisfilm a Borgiák díszletei között forgott Etyeken, női főszereplője pedig a Nemzeti Színház művésznője, a Társas játék című HBO-sorozatból is ismert Martinovics Dorina.

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Baleset a 44-es főúton

Tehergépkocsi ütközött egy kanyarodó autó hátuljának Lakitelek közelében. Tovább olvasom