Délmagyar logó

2017. 08. 19. szombat - Huba 20°C | 35°C Még több cikk.

Pályázati lehetőség védett épületek megmentésére Kecskeméten

A kecskeméti önkormányzat idén második alkalommal indította útjára a Városi Támogatási Programot (VTP), benne 11 különböző programmal.
A programok egyike a „Műemlékvédelmi programok" nevet viseli, amely célra idén 6 millió forint áll rendelkezésre. Az összegre egy fordulóban, március 31-ig lehet pályázni.

Dr. Zombor Gábor polgármester és Öveges László főépítész hangsúlyozták: az önkormányzat célja, hogy a Műemlékvédelmi programok segítségével lehetőség nyíljon a helyi értékek védelmére, a város védendő épített értékeinek támogatására, amelynek köszönhetően hatékonyan érhető el, hogy a védett kecskeméti épületek és általuk a városkép kedvezőbb arculatot kaphasson. A program elsősorban a magánszemélyek részére jelenthet komoly segítséget védendő ingatlanaik felújításához.

Pályázók köre

A pályázaton Kecskemét területén működő, műemlékvédelmi épületekkel és helyi védettség alatt álló épületekkel rendelkező szervezetek, alapítványok, egyesületek, magánszemélyek és Kecskemét területén köztéri műalkotást vagy építményt megvalósítandó szervezetek, alapítványok, egyesületek, magánszemélyek vehetnek részt.
A pályázat papír alapon és elektronikusan is benyújtható. Papír alapon a pályázatokat két példányban zárt, sérülésmentes csomagolásban vagy borítékban folyamatos lapszámozással kell beküldeni. A pályázat abban az esetben érvényes, ha a beérkezési határidőig a pályázati adatlap és a kötelező mellékletek kizárólag „doc" formátumban a vtp.palyazat@kecskemet.hu e-mail címre elektronikus úton, valamint kinyomtatott formában megküldésre kerülnek Kecskemét Megyei Jogú Város Polgármesteri Hivatal Gazdálkodási Osztályára. A pályázat kiírása és adatlapja, valamint a csatolandó mellékletek mintája beszerezhető a gazdálkodási osztályon, és az egész pályázati anyag letölthető a www.kecskemet.hu honlapról a Városi Támogatási Program linkről.

Akadnak jó példák

Kecskemét önkormányzata az elmúlt években is jelentős támogatást nyújtott a védett építészeti értékek megmentéséhez. A VTP elindulását megelőzően, a 2008-ban meghirdetett pályázaton 11 felújítás nyert összesen 4 millió forint értékű támogatást. A nyertes pályázók között volt a Szent Anna Porta Kht., a Népi Iparművészeti Gyűjtemény, a megyei önkormányzat Múzeumi Szervezete, a Római Katolikus Főplébánia és hét magánszemély. A 2009-ben meghirdetett pályázat keretében tíz nyertes volt - ezek közül 9 magánszemély - akik összesen közel 9 millió forint támogatást kaptak. Tavaly, immár a VTP keretében 4 millió forint támogatást adott a város, 6 pályázó részére. Ennek segítségével történt meg egyebek között a Tudomány és Technika Háza homlokzatának helyreállítása, a Szent Imre óvoda homlokzatának felújítása és egy védelem alatt álló családi villa felújítása is.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Mohl: Tudjuk, hogy javítanunk kell!

A KTE balhátvédje feledtetné a Pécs elleni vereséget és azon dolgoznak, hogy újra a győzelmek útjára… Tovább olvasom