Délmagyar logó

2017. 09. 20. szerda - Friderika 10°C | 19°C Még több cikk.

Panelprogram: forrnak az indulatok a Stádium utcában

Kecskemét – Épphogy visszaköszönt a csapadékos időjárás, máris újra beáztak a Stádium utca egyes panellakásai. A lakók egyre dühösebbek a panelprogram kivitelezőjére.
Mint arról korábban a delmagyar.hu elsőként beszámolt, a Stádium utca panelprogram keretében felújított lakásai közül több nem lett befejezve a megadott határidőre, sőt, kifejezetten rossz állapotba került.

A helyzet nem sokat javult október 26-i riportunk óta. Azaz annyival jobb lett a helyzet, hogy két héten keresztül nem esett az eső, így csökkent a problémák száma. Egészen a csapadékfront keddi megérkezéséig, ami újra eláztatott több lakást. Szerdán a Stádium utcai lakóközösség újra a delmagyar.hu segítségét kérte, aminek eleget is tettünk. A két héttel korábban tapasztalt állapotokhoz képest nem sok minden változott.

- A Stádium utca 1. szám alatti lakások közül három is beázott az éjszaka – tájékoztatott Hoffer Zoltán közös képviselő. – A lakók kedden este telefonáltak, hogy ázik a tető. Ezt követően szerda délben megjelent a kivitelező cég, az Argo-Bau képviselője, aki megnézte a lakásokat. Ezt követően egy fóliát húztak fel a tetőre, ettől függetlenül az 56-os számú lakás mennyezetén például ugyanúgy csorog be a víz. És ezt az épületet akarják kedden átadni… - tette hozzá Hoffer Zoltán.

A Stádium utca lakói több szakszerűtlenül elvégzett munkát is megmutattak a delmagyar.hu fotósának - KÉPGALÉRIA

- A kivitelezést végző Argo-Bau kft. vezetője, Dobozi úr kivitelezőhöz méltatlanul viselkedett a mai napon – kapcsolódott be a beszélgetésbe, Babarczi Szilveszter, a házak felújítási munkálatainak koordinátora. - Több alkalommal cinikus megjegyzéseket tett, majd amikor kiértünk a lépcsőházba megjegyezte, nehogy véletlen leessek a lépcsőn – panaszolta a 75 éves nyugdíjas. Részemről elfogadhatatlan az ilyen viselkedés. Tanúim vannak rá, hogy azzal vádolt meg, mi 30-40 ezer forintokat fizettünk azért a lakástulajdonosoknak, hogy panaszaikkal elárasszák őket. Ez nevetséges, elég csak körbe nézni, hogy néz ki az épület.

Ezt követően ifj. Babarczi Szilveszter a szomszédos épületben megmutatta a konvektorok kinti szellőzőjének felfogatását. Ahogy fényképünkön is látszik, egy egyszerű kézmozdulattal kimozdítható a helyéről. Teljesen szakszerűtlenül lett felszerelve – nyilatkozta az egyébként műszaki diplomával rendelkező férfi. - Attól félünk, úgy járunk, mint a Nyíri út lakói, és itt is kikapcsolják majd a fűtést a DÉGÁZ szakemberei – tette hozzá.
A panaszok sora ezzel még nem ért véget. Hoffer Zoltánék megmutatták a párkányok felfogatását, amit minimális ragasztóval rögzítettek, így azokat könnyedén fel lehet emelni helyükről. „Mind az 56 lakásban ez a helyzet a Stádium utca 5-8 szám alatt – mondta a közös képviselő.

A bejárás alkalmával munkatársunk személyesen is találkozott az Argo-Bau Kft. ügyvezetőjével, Dobozi Lászlóval. Miután tájékoztattuk, milyen okból készítünk riportot, és ezúttal már megjelenik majd a cég neve is írásunkban, felajánlottuk neki, hogy mondja el véleményét, illetve reagáljon a lakók által elmondottakra. Ő ezt elutasította azzal, hogy a jövőben majd egy közleményt juttatnak el a delmagyar.hu szerkesztőségébe, amelyben reagálnak az őket ért vádakra.

Olvasóink írták

21 hozzászólás
12
 • 21. becsulet 2010. november 29. 13:25
  „Ez a panelprogram hihetetlen ez a hoffer meg ez a babarczin egy okostojás meg egy birka közös képviselő aki a koordinátorok bábúja. Ha kell valami okos dolog autó ügyben szóljatok a kis szb. szilveszterkének az tudja hogy mi a frankó pl. átütött alvázszámú audi”
 • 20. 620829 2010. november 11. 06:26
  „jajaj ha fussssssa neki cigire akkor nem kéne vinnyogni....fűtsön alkoholllal.....annak a gőze a cigiparázzsal keveredve klassz kis meleget adhatna....panel és társasházi prolik csönd....mert rosszul szavaztak-marad a vadkapitalizmus......”
 • 19. keresztény 2010. november 11. 05:06
  „Legalább azt a randa bűzrudacskát letehette volna a kezéből amíg fényképezik!”
 • 18. K.T. 2010. november 10. 22:51
  „#16 hehe
  Köszönöm”
 • 17. hehe 2010. november 10. 22:26
  „A RETEK UTCÁBAN A FAKOPÁNCSOK KEZDTÉK KI A HUNGAROCELT . NAGY DARABOK HIÁNYOZNAK BELÖLE.”
 • 16. hehe 2010. november 10. 22:24
  „MOLNÁR UTCA 3-5”
 • 15. K.T. 2010. november 10. 21:16
  „Ja. Ha valaki tudna mondani (tényekkel igazolhatóan) egyetlen egy olyan házat ahol a panelprogramnak köszönhetően szignifikáns fűtési energiát megtakarítottak meg, azt szívesen venném. Azon túl, hogy rohadt meleg van az ilyen házakban és az utcát fűtjük, megtakarításról nem igen hallottam, a havi törlesztő részletek ellenére sem.

  A hőszolgáltatónak persze ez kényelmes helyzet, mert csak halmozza a nyereségét, zsírosodik mások nyomorán.”
 • 14. K.T. 2010. november 10. 21:12
  „Mi itt a probléma???
  Teljesült a kitűzött cél, a pénz el lett költve. Jól járt minden résztvevő. (a lakó az nem tartozik ebbe a kasztba, sokkal inkább a pályázatíró, a politikus, a közös képviselő, a kivitelező, a munkaügyi ellenőr, stb...)
  Vagy tán azt hitte itt valaki is, hogy ez az egész a lakókért van, vagy az energia megtakarításért?
  Ha-ha-ha!”
 • 13. Besenyő_Pistabácsi 2010. november 10. 20:44
  „Hát ja, egy építési napló kerül mondjuk 500 Ft ba, ház közös képviselőjének, vagy 1-2 lakónak csak vezetni kellett volna dátummal aláírással az elvégzett munkák igazolására! Most nem kéne keresni a felelősöket! Mert ilyenkor már köztudottan nincs gazdája a Xarnak kárnak!”
 • 12. zoltanszabo 2010. november 10. 20:29
  „Ezeken az építkezéseken nincs ellenőr aki a kivitelezést ellenőrzi? Ha már több tíz millát kifizetnek a lakók erre az ellenőrre ne sajnálják azt a pár tízezet Ft.”
 • 11. info 2010. november 10. 19:55
  „Legelőször is a közös-képviselőn múlik minden, mert őt a ház közös ügyeivel bíztuk meg. Ha ő nem jeleskedik és mindenre azt mondja, hogy nincs mit tenni-nem tudok mit kezdeni a panaszokkal le kell váltani. Ő kell, hogy rendet tegyen azokban az ügyekben amelyekben a lakóknak nincs tájékozottságuk. De ki tudja azt előre az ismeretlenben, hogy akit újból megválasztunk jó lesz-e mennyire becsületes hogyan viszi a ház ügyeit? Legelőször is a ház Szervezeti és Működési Szabályzatában szereplődolgok az irányadók Pl; egy földszinti garázs bérlője minden kérdezés nélkül kifúrja a falat az oldalfalon( úgymond a főfalon) a felé, hogy ott szellőztessen. Ez már a ház statikai állapotát rombolja. Építészetileg nem változtathat rajta senki sem. Itt a közös-képviselőnek kell azonnal határozottan fellépni.”
 • 10. vimvirepellere 2010. november 10. 19:52
  „7. hozzászólás Davicc 2010.11.10. 19:07

  Kedves Davc. Semmi, csak nem érdekel a városka. Nem értem, hogy hogy kezdenek idekerülni egyre nagyobb számban a róla szóló cikkek.

  9. hozzászólás info 2010.11.10. 19:42

  Szerintem inkább közép, mint dél. De tegyük fel igazad van, akkor viszont Pécsről és Zalaegerszegről és Békéscsabáról is szeretnék olvasni (amúgy ez nem igaz, viszont mindhárom délebbre van Kecsónál). Hamár Mo déli részét nézzük.”
 • 9. info 2010. november 10. 19:42
  „6. hozzászólás vimvirepellere 2010.11.10. 19:05
  Délmagyarország része.”
 • 8. Kazikázmér 2010. november 10. 19:37
  „Gáz ez bizony nagy gáz! De ilyen dolgokra Szegeden is van példa bőven! Kedves újságíró úr keressen meg egy lakóközösséget, ahol mostanában végezték a panelfelújítást. Kezdve az iszonyatos magas árról, a trehány kivitelezésről, a lakókra kényszerített közös hitelig, a közös képviselők által zsebre tett kenőpénzekig mennyi jó téma hever a földön!”
 • 7. Davicc 2010. november 10. 19:07
  „vimvirepellere

  miért? mi bajod Kecskeméttel kedves vimi?”
 • 6. vimvirepellere 2010. november 10. 19:05
  „Mi ez a sok kecskeméti cikk. Nem kell.”
 • 5. antikos 2010. november 10. 18:14
  „Rossz stádiumban kapták el a munkát...”
 • 4. Zsoltee0716 2010. november 10. 18:00
  „Azok az ablak párkányok aluminiumból vagy műanyagból vannak?

  Eléggé gáz ez így!”
 • 3. Haho66 2010. november 10. 17:56
  „Davicc, sajnos az is gond, hogy szakácson át hentesig mindenki dolgozik az építőiparban (már, ha nem megy külföldre.) A mi házunkat konkrétan hentessel szigeteltette alá a kivitelező, és amikor felháborodtunk a munka minőségén, nem értette a problémámat.”
 • 2. Davicc 2010. november 10. 17:38
  „a Mi házunkat is elvileg leszigetelték, a megadott időintervallum 2,5 hét volt, jelenleg több mint 2 hónapja folyik a munka, a munkások lézengenek, csak reggel 7-10 ig dolgoznak fúrnak vernek, a nap többi részében sétálnak és gyönyörködnek de szépen dolgoztak, mondjuk itt úgy látom legalább jó munkát végeztek, de vicc az egész ami sok helyen, építkezés vagy felújítás esetleg szigetelés néven fut... Annyira szarnak bele a munkába, és annyi gány munka folyik, ami egyszerűen megbotránkoztató... és az ember tehetetlen... mert majdnem mindenhol ezt csinálják.... mindenhol, kihagyják az anyagokat, csak hogy spórolhassanak, vagy szarnak bele ha kisebb nagyobb hiba van az elvégzett munkában... sajnálom a stádium utca lakóit... és ráadásul ha az ember szolni mer hogy ez nem jó vagy nem tetszik, még őt basszák le vagy mondják neki hogy jó ez, nem ért hozzá, ne szóljon bele... áááááá nagyon rossz ez így... és egyre több helyen találkozik ilyen dolgokkal az ember.”
21 hozzászólás
12

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Egy sérült Dobó körúti balesetben

Egy ember sérült meg abban a balesetben, amely szerda kora délután történt Kecskeméten, a Dobó körúton.
Tovább olvasom