Délmagyar logó

2017. 11. 24. péntek - Emma 4°C | 11°C Még több cikk.

Panni, Tünde és a többi veterán a soltvadkerti Motormúzeumban

Több mint 50 motor található abban a soltvadkerti Motormúzeumban, amely három barát álmát váltotta valóra még az elmúlt év végén.
A fiúk Tóth Gábor, Dudás Csaba és Tóth István „Csitta" egyenként is megszállottjai a régi motoroknak. Az udvarokban, garázsokban tartott motorok akkor kapták meg állandó és közös helyüket, amikor Soltvadkert város állandó helyiséget biztosított ezeknek az értékes matuzsálemeknek.

Fotó: Halasi Média
Fotó: Halasi Média

A régi Művelődési Ház pincehelyiségében sorakoznak fel a szebbnél – szebb motorok. A betérőket azonnal egy különlegesség, egy Dongó-motoros gokart fogadja, amelyet egy nagypapa készített a 60-as években az unokájának.

Itt szinte minden motorhoz, kiegészítőhöz tartozik valamilyen történet. Ezzel az utánfutó motorkulival például tulajdonosai megjárták fél Európát. Az olasz és horvát tengerparttól kezdve a lengyel Tátrába is elvitte a házaspár holmijait ez motor utánfutó.

Halasi Média
Halasi Média

Mint az egyik tulajdonos, Tóth Gábor elmondta, a szombatonként 14 és 18 óra között nyitva-tartó, ingyenesen látogatható múzeumot egyre többen keresik fel nemcsak a környékből, hanem az ország minden területéről. Ott jártunkkor épp dunaújvárosi és dunaföldvári motorosok tértek be a Hősök tere 1. szám alatt található kiállító helyre. Mint elmondták, többektől hallották már, hogy milyen csodák láthatók itt. Egy kellemes kirándulás remek alkalmat teremtett arra, hogy személyesen is meggyőződjenek erről.

Pannik és Tündék, Csepelek és Pannóniák, oldalkocsis és kétüléses motorok, kiegészítők, könyvek és régi motoros ruhák várják a látogatókat Soltvadkerten. Ahogy képeinken is látszik nemcsak a felnőttek számára, hanem kisgyerekes családoknak is hatalmas élmény egy ilyen látogatás. Múltunk része, amelyre vigyáznunk kell.

Halasi Média/Vadkerti Mónika

hirdetés

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Marczinek Zsolt tökéletesen kész, már csak a rajtot várja a beledi Riverside Baján

A beledi központtal május 9-11. között megrendezendő versenyen – ha az orvosai megengedik… Tovább olvasom