Délmagyar logó

2018. 06. 24. vasárnap - Iván 12°C | 20°C Még több cikk.

Párnapos dámszarvas életéért küzdenek a Vadaskertben

Kecskemét – Még kérdéses, hogy életben marad-e az a mindössze 4-5 napos dámszarvas borjú, amelyet egy kecskeméti szennyvízcsatornában találtak. Az anya nélkül maradt csöppséget a Kecskeméti Vadaskert gondozói kecsketejjel táplálják.
A Kecskeméti Vadaskert legújabb lakója szerdán érkezett. A mindössze párnapos dámszarvas borjút egy szennyvízcsatornában találták meg Kecskeméten. – Két fiatal lány hozta be a Vadaskertbe az állatot, de ők sem tudták megmondani, hogyan került a borjú a szennyvízbe, és mennyi időt tölthetett benne – mesélte a delmagyar.hu-nak Tarjányi Antal állatgondozó, aki azt is elárulta sűrűn előfordul a mostanihoz hasonló történet, mert Kecskeméten a Vízmű-domb, illetve a Szabadidőközpont területén és a Hetényegyházához közeli erdőkben népes dámszarvas tenyészet él.

A két kis patás az első percben összebarátkozott.
A két kis patás az első percben összebarátkozott.

Még kérdéses, hogy életben marad-e a kis patás. – Gyorsan javulhat és romolhat is az állapota attól függően, hogy megfázott-e a szennyvízben – magyarázta egy másik gondozó, Barkóczi András. A mentés után a gondozók megmosdatták, majd megszárították a dámszarvas bébit, és kitették a napra, hogy minél előbb felmelegedhessen az átfázott állat.

– Most nagyon ereje fogytán van, de mindent megteszünk, hogy megerősödjön: kecsketejjel és tápszerrel etetjük – árulta el Barkóczi András.

A kisborjú akkor sincs egyedül, amikor gondozói nincsenek a közelben, ugyanis egy őzgida fogadta testvéréül. A pöttyöshátú már három hete lakik a Vadaskertben, ő is árva, mint társa. A két patás gyorsan összebarátkozott, ottlétünkkor összebújva melegítették egymást az ideiglenes házikóként szolgáló ládában.

Olvasóink írták

  • 2. palika9 2011. július 07. 13:27
    „Nagyon emberi ez az állati sztori, bárcsak embertársainkkal is így bánnánk. Örülnék, ha nem ordítaná le a fejem a mentős, hogy miért hívok eszméletlen hajléktalanhoz mentőt, hiszen biztosan csak részeg, egy állattal jobban bánnak.”
  • 1. Mike3 2011. július 07. 10:01
    „Szegénykém... Remélem minden rendben lesz”

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Máfél miliót kaszált az Árpád körúti kocsitolvaj

Szerda reggelre ismeretlen tettes vitt el egy Citroen Berlingo típusú személygépkocsit. Az ellopott… Tovább olvasom