Délmagyar logó

2017. 09. 22. péntek - Móric 11°C | 17°C Még több cikk.

Partnerséget köt Kecskemét és Balatonfüred

Kecskemét lesz a legfontosabb partnere Balatonfürednek a 2011-es rendezvénysorozatban. Az erről szóló megállapodást pénteken, a Magyar Kultúra Napján írják alá, amely egyben az első közös program is. Kecskemét ugyanakkor részt vesz majd a májusi Jókai Napokon, és júliusban a varázslatos Anna Bálon, amelynek éjféli gálaműsorát is adja.
A Magyar Kultúra Napját Kecskemét idén nem csak a város határain belül, hanem Balatonfüreden is megünnepli. Ennek oka, hogy az idei rendezvénysorozatokban Füred egyik partnere Kecskemét lesz. Az erről szóló megállapodást a Magyar Kultúra Napján, azaz január 21-én, pénteken Balatonfüreden látja el kézjegyével dr. Bóka István, Balatonfüred polgármestere, dr. Zombor Gábor, Kecskemét polgármestere, valamint Czeglédy Ákos, az együttműködésben szintén részt vevő Paloznak község polgármestere.

Mivel a balatonfüredi rendezvényeknek hazai és nemzetközi szinten egyaránt nagy hírnevük van, ezért Kecskemét csatlakozása növelheti a megyeszékhely imázsát. Az idei partnerség további előnye, hogy Balatonfüred az uniós elnökségi rendezvények egyik helyszíne lesz. Jelenleg egy team dolgozik azon, hogy Kecskemét melyik idei balatonfüredi rendezvényhez, miként tud kapcsolódni.

Ami már bizonyos: az első közös rendezvény a Magyar Kultúra Napja, amikor a patinás Anna Grand Hotel dísztermében, a gála keretében megtörténik az együttműködési megállapodás aláírása is. A mintegy félórás gálaműsort Kecskemét adja. Ezen fellép majd a Kodály iskola nemzetközileg is elismert Aurin kórusa, az iskola néptáncosai, valamint a Katona József Színház művésze, Fazakas Géza, aki egy Horváth István verset ad majd elő. Szombaton 11 órakor a füredi Kerektemplom altemplomában nyílik meg Balanyi Károly Ferenczy-díjas zománcművész és fia, Balanyi Zoltán szobrászművész DLA közös kiállítása, amely a Credo címet viseli. A kiállítást Mák Kornél, Kecskemét alpolgármestere nyitja meg.

Szintén a két város közös rendezvénye lesz május 6-án és 7-én a Jókai Napok, amikor Kecskemét egyebek között a híres Vaszary Villa Széchenyi termében rendezhet kiállítást.

A legnagyobb lehetőség a bemutatkozásra azonban kétségtelenül az Anna Bál, amelyet július 22-24. rendeznek meg. Az éjféli, nagyon exkluzív 30 perces gálaműsort akkor is Kecskemét adja.

A közös rendezvények sora ezzel még nem ér véget. A városházára folyamatosan érkeznek az ötletek, hogy Kecskemét melyik programhoz kapcsolódhatna. Ami bizonyos: alkalom van bőven, a vitorlásversenyektől kezdve a kulturális vagy gasztronómiai rendezvényekig. Idegenforgalmi szempontból külön jelentősége van például annak, hogy a füredi borhét keretében kifejezetten várják a kecskeméti specialitások, hungarikumok bemutatását, a vásárokon pedig a Tourinform iroda is kitelepülhet a turisztikai ajánlókkal.

hirdetés

Kövessen minket, kommentelje híreinket a Delmagyar.hu Facebook oldalán!

hirdetés

hirdetés

A címoldal témái

Önnek ajánljuk

Belehalt sérüléseibe az elgázolt gyalogos

A kórházba szállítást követően életét vesztette a hajnalban Akasztó központjában elgázolt idős asszony. Tovább olvasom